Čo sa mi oplatí študovať

Príspevok v téme: Čo sa mi oplatí študovať
klarka99

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať čo sa podľa vás v tejto dobe oplatí študovať? Som síce len prváčka na gymnáziu, ale rada by som sa aj tak už aspoň v hlave orientovala na nejaký smer. Veľmi ma baví psychológia, všetko čo s ňou súvisí a myslím že keby to študujem tak by mi to možno aj fajn šlo, pretože veľa ľudí mi už vravelo že by mi to dobre sadlo, aj učitelia si ma pamätajú ako niekoho kto všetko psychologického charakteru takto rozoberá a komentuje. Ale myslíte že by sa mi to oplatilo? Psychológ každý tretí človek a robota žiadna. Okrem toho ma baví biológia, také veci ako genetika alebo podobné odbory, kde sa dá niečo objavovať a skúmať. Jediné čím som si istá, že by som v budúcnosti nedokázala sedieť niekde nad papiermi, ale treba mi nejakú kreatívnu robotu. Viem si predstaviť čo to obnáša robiť to čo ma baví, ale naozaj sa budem snažiť.
Tak sa pýtam ešte raz, nemáte nejaké typy čo by sa dalo študovať a teoreticky by som sa s tým uplatnila či už na Slovensku alebo inde? Hocičo čo vás napadne... za odpovede ďakujem :)