Proteiny

Príspevok v téme: Proteiny
lenka188

Ahojte,
mám 22 rokov 52kg a 158cm a rekreačne chodím do posilky (1xtýždeň alebo aj za dva týždne), milujem cyklistiku a veľlmi rada chodím na turistiku. Čuduj sa svete celkom sa to začalo prejavovať na mojom tele a vidieť nejaké zmeny k lepšiemu a chcela by som to teda využiť a možno podopriť nejakými výživovými doplnkami, ale v tomto som absolútny lajk, tak ak mi vie niekto poradiť čo si kúpiť, kedy to užívať atd. Chcela by som sa ešte viac vyrysovať. DAKUJEM

kokosgirl

Ahoj, keď už budeš vedieť, čo konkrétne chceš, pozri stránku 4fitness, objednávam odtiaľ už dlho, majú tam dobré veci za dobré ceny

dida456

ja som spokojna s Plantforce Synergy Protein, je pre veganov aj alergikov, mam alergiu na laktozu a tento mi vyhovuje, skus sa nan kuk
-odkaz odstránený-

Jefitto

Áno, ale okrem srvátky je tu ešte kopec iných proteínov, napr.
ryžový, sojový, hovädzí, ... hovädzí hydrolyzát je najkvalitnejší proteín pre človeka vôbec, najdlhšie sa vstrebáva. Srvátku si dáš a za hodinu je fuč. Hovädzí aj 6 hodín kým sa vstrebe, čo znamená, že dlhšie pôsobí.

Ja som vždy užíval zmesku, čiže viaczložkový proteín. Dôležité pri rysovačke je tiež užívať dostatok BCAA, tej obsahuje najviac tuším práve srvátka. BCAA sa užíva s položením činky v posilke (čiže ihneď po tréningu). V opačnom prípade si telo rozbíja tvoje svaly a tvorí z nich energiu, ktorú po tréningu nutne potrebuje.

Gima

Proteínové koncentráty sú proteínové nápoje vhodné ako do diéty, tak aj do objemu. Koncentrát je asi najčastejšou formou srvátkového proteínu, ktorý je vyrobený z mliekarenskej srvátky s cieľom odstrániť väčšinu tuku, laktózy a iného nežiadúceho materiálu. Srvátkový koncentrát obsahuje 34% až 89% proteínu, a je výborným zdrojom rozvetvených aminokyselín BCAA. Oproti izolátu, obsahuje viac tuku, sacharidov, laktózy a je horšie stráviteľný.
Výhody:

• dobrá cena
• pomerne rýchla vstrebateľnosť
• dobrá chuť

Nevýhody:

• vyšší obsah laktózy a tuku
• možnosť zažívacích ťažkostí