Tyranie

Príspevok v téme: Tyranie
jessy123

DObry den ja ani neviem ako zacat , mama a potom aj brat ma dva mesiace a vlastne aj roky predtym psychicky tyrali ,na tazke depresie , z toho co sa tu dialo kazdy den , som sa psychicky zrutila , stres , krik , neskutocne sialene nadavky ,hysterie a amoky pokracovali , prestala som spat , jest , vela som pila a pravidelne , zrutilo zdravie ( chore srdce som uz mala aj predtym ) od toho vsetkeho aj vyzor ,nemam pracu ani peniaze prisla som o ludi ,v mieste kde byvam ma kazdy odpisal , nemam inu dalsiu rodinu alebo niekoho ku komu by som mohla ist byvat aby som zmenila prostredie , vobec neviem co dalej prisla som o vsetko , da sa tak zit ?neviem ako dalej poradte ....odist do zahranicia bez penazi a v mojom stave mozne nieje ...

LMarika

Aj kdesi v Zakovciach je knaz, ktory sa stara o bezdomovcov, ale aj o inych ludi, ktori nechceli z nejakeho dovodu byvat doma, tak prisli byvat k nemu, tusim by mal mat unho dvere otvorene kazdy. Aspon ako taky maly zachranny bod by to tam posluzit mohlo, dovtedy, kym sa nepostavis na vlastne nohy. Len zacat je tazke, potom to uz pojde. Aj ked neviem, ci prave v tej oblasti su pracovne prilezitosti... Ina moznost je najst si pracu s ubytovanim niekde v Bratislave, v Galante, hoci aj za minimalnu mzdu do nejakej fabriky keby si sa dostala, ale do takej, ktora ponuka byvanie na ubytovni, hned by ti bolo lepsie, pretoze tebe je zbytocne chodit po psychologoch a po psychiatroch, ked oni ti peniaze nedaju, oni z teba sice nieco maju, teda to, ze im poistovna za teba nieco zaplati, ale ty z nich nemas nic, akurat, co ta liekmi napchavat budu a ty budes len priberat a priberat, svaly tvare budes mat take ochabnute, ze s vyplazenym jazykom a s vypulenymi ocami budes chodit a sibnuto budes vyzerat, prdiet budes ako raketa po kazdej takej tabletke, co len laktozove, kukuricne a sorbitove svinstvo a kto vie, ake jedovate latky este obsahuje a ci mas na tie svinstva intoleranciu, to si za drahe peniaze ani nemozes a nemas kde dat zistit na tomto uzasnom Slovensku, ruky sa ti budu triast a vsetko ti z nich bude padat, stratis pamat a stratis schopnost logicky mysliet a cele dni budes len spat, odpadavat a hlava sa ti bude tocit - takto mi to popisala kamaratka, ktora ich brala a dovodom bola nestastna laska a vztah s alkoholikom, kde na psychiku mohol zabrat jedine rozchod, ale nie lieky ktore okrem toho, ze ublizia telu, ziaden problem nevyriesia a uz vobec nie problem psychicky. Ked sa clovek dostane do zlej situacie, musi sa posnazit z nej von, kto byva s ludmi, s ktorymi sa neznesie, musi sa posnazit od nich odist prec, ina moznost nie je. Mozno nejake centrum pre tyrane zeny by mohlo pomoct, ale aj tam je otazne, ci by bolo to centrum v blizkosti takeho mesta, kde je robota (idealne Bratislava), lebo ak nie, nepohnes sa dalej bez penazi. Toto je problem. Takze ako najrozumnejsie riesenie sa mi vidi nejaka praca vo fabrike, ktora poskytuje ubytko. Tam uz budu ini ludia, normalni a mozno aj medzi nimi budu mnohi taki, ktori od rodicov od niekoho zleho usli, aby s nim nemuseli byvat. O tom, ze si sa liecila na psychiatrii, radsej nikomu nehovor, nech ta ludia neodsudzuju, ved kazdy clovek robi v zivota nejake chyby a ked si tam uz raz dobrovolne isla, druhykrat tu istu chybu nezopakujes, lebo sa z nej poucis. A to zahranicie az neskor, ked si nejake peniazky nasetris, vsetko ma svoj cas :)

bella21

jessy, skús sa pozrieť na túto stránku a prípadne poinformovať sa na telefonnom čísle uvedenom pri dievčenských kolokviách, či by bolo pre Teba možné vstúpiť do komunity. Byť veriacou by nemala byť podmienka. Neviem odkiaľ si a koľko máš rokov, ale keď už nič iné, mohla by si sa s nimi ísť porozprávať a popýtať o radu, čo robiť - teda ak Ťa to zaujalo. Ak nie, zváž návštevu psychológa/psychiatra, ak k nim už náhodou nechodíš.

www.cenacolo.sk