Cítim sa zvláštne/samu seba nespoznávam - bolesti brucha a zmena nálady

Príspevok v téme: Cítim sa zvláštne/samu seba nespoznávam - bolesti brucha a zmena nálady
sara19

Už týždeň mám zvlástny pocit v žalúdku (ja to vravím ako pred písomkou), pocitujem strasnu nervozitu, skľúčenosť, cítim napätie. Bruško ma bolí už týždeň, niekedy aj veľké tlaky v hlave. Po psychickej stránke nie som velmi ok - samu seba nespoznávam, nemám vela energie a vytratila sa mi chut niečo robiť (pritom som velmi akčná a energetická žienka), pocitujem sklúčenosť, plačlivosť a najlepšie mi je v kĺbku v posteli.

Neviem či to súvisi len so psychickým stavom, alebo je to niečo zdravotné (nemám žiadne horúčky, chuť na jedlo je ok, aj iné veci súvisiace so žalúdkom /bruchom).

Mám 29 r., práca je ok a s priateľom som šťastná...v poslednej dobe som nezažila žiadny stres či šok.

Dakujem za každú radu

Kýčera

Ešte si nepočula o tom,že aj pri užívaní HAK-u,či inej ochrany,môžeš otehotnieť?Možno na Teba niečo lezie,môžeš byť veľmi vyčerpaná a potrebuješ poriadne zrelaxovať a vyspať sa,ak berieš HAK,mohla si na ňu zareagovať,...Tiež Ti môžu chýbať nejaké minerály,vitamíny-Laura 321,ostaň cez víkend v posteli,nechaj sa rozmaznávať,voľný priebeh emóciám,ak bolestí neustúpia,alebo ich nezvládaš,neber žiadne lieky a choď radšej na pohotovosť,môžeš mať aj akútne ochorenie,zápal,...

LMarika

Nezmenila si nejako radikalne stravovacie navyky? Nevytrhli ti zub a nejes krupicovu kasu 6x denne uz druhy tyzden? Nevies si predstavit, ako velmi nas ovplyvnuje to, co jeme, pokial mame potravinove intolerancie. Nieco podobne ako zazivas ty teraz, som zazila aj ja, ale uz je to prec a nidky sa nevrati. Preco? Lebo poznam svoje choroby. Nie psychicke (ziadne nie su), ale telesne. Mam potravinove intolerancie. Aj ty ich mozes mat. Vedci a lekari sa domnievaju, ze nimi trpi priblizne 50% svetovej populacie, mnohi vsak nevedia o tom, ze ich maju, pretoze na ne nikdy neboli otestovani a bolesti brucha, plynatost, male hnacky, ze vas po jedle prezenie, bolesti hlavy spojene s vracanim, ktore az po povracani sa zmiznu... davaju do suvislosti s psychikou, potom zeru lieky od cvokara a citia sa este horsie, lebo neexistuje take antidepresivum, ktore by dokazalo vyliecit potravinovu intoleranciu, alebo aspon zlepsit zdravotny stav cloveka nou trpiaceho, iba ak zhorsit. Na potraviny mozes mat alergiu a mozes mat aj intoleranciu. Medzi alergiou a intoleranciou je rozdiel. Alergiou na nejaku potravinu trpia priblizne 3% ludskej populacie, cize velmi malo ludi. Intolerancia je nedostatok enzymu v traviacom systeme, ktory je zodpovedny za travenie urcitej potraviny. Na kazdu potravinu treba iny enzym. Na glukozu inzulin, na lakzozu laktazu, a tak dalej... Medzi top 10 potravin sposobujucich intoleranciu patri laktoza, mliecna bielkovina, psenica, vajecny bielok, gluten, kukurica, cervena fazula, soja... No najma mlieko a psenica najcastejsie sposobuju problemy. Na intoleranciu existuju testy z odberu krvi - to plati pre vsetky potraviny okrem cukrov a testy robene formou dychovej skusky - to plati pre cukry, ktorymi su laktoza, fruktoza, glukoza a sorbit. Tie testy formou dychovych skusok na cukry sa robia v Rakusku. No na laktozu vas moze gastroenterolog vysetrit zadarmo, ak sa nebojite prehltnut hadicu. Ak sa uz ale ku gastroenterologovi vyberiete, dajte sa vysetrit aj na celiakiu a helikobaktera, lebo ked uz ta hadica do vas pojde, skoda by bola neurobit aj toto. Ten dalsi test z odberu krvi, do ktoreho su zahrnute vsetky potraviny okrem cukrov, sa robi na Slovensku na velmi malo miestach. Ja viem len o Interklinik v Bratislave. Do najvacsieho testu tam dostanete 220 potravin a ak mate Vseobecnu z. p., tak zaplatite 370 €, inak ako samoplatca 420. Ak sa vam to vidi drahe, mozte si zvolit test s mensim poctom potravin, alebo si kupite v lekarni maly domaci test Food Print za 80 € so 46 potravinami. Aj depresie a psychozy mozu patrit medzi priznaky potravinovych intolerancii, alebo sa jednoducho "priotravite" nejakou potravinou z toho, ze ju pricasto jete a o tom, ze mate na nu intoleranciu, jednoducho neviete. A moze sa stat, ze vam z tej otravy trochu "sibne", rovnako ako tomu, ktory sa otravil alkoholom, drogami, alebo nejakymi liekmi a namiesto hladania telesnych pricin vas lekari jednoducho slahnu na psychiatriu a potom si uz po pricinach latky, ktora vas chronicky otravila, co ste aj jasne citili, mozte patrat nanajvys sami a na vlastnu past a s pochopenim sa nestretnete u nikoho - ista zena mi v aute porozpravala zivotny pribeh o tom, ako skoncila na psychiatrii, kde ju vsetci povazovali za blazna a za samovraha a ked sa dozadovala lekarskych vysetreni a testov na alergie, bolo jej len povedane, ze v celej nemocnici ziadne take testy nikto nerobi. A nebolo to v zdravotnictve slovenskom, ale v rakuskom. Robila opatrovatelku a kvoli tomu, ze sa zdanlivo javilo, akoby jej "siblo", prisla o pracu. Dala si urobit testy na intolerancie, vylucila nevhodne potraviny, ktorych bolo vzhladom na pocet intolerancii viac ako tych vhodnych a vylucila aj vsetky konzervacne latky, lebo akosi citila, ze jej nerobia dobre a odvtedy uz ziaden paradajkovy pretlak a ziaden kecup, ale len paradajky, a podobne... a pocity, ze zomiera na otravu, vymizli, v zivote neuzila ani jedel psychiatricky liek, iba klamala lekarov, ze ich berie, znovu zmizla do zahranicia a az dobry mastny uplatok za definitivne ukoncenie psychiatrickej liecby urobil bodku za celou touto zlou etapou zivota, ktorou bolo vlacenie sa po psychiatroch takmer 7 rokov. Oni nevedeli, co je intolerancia na laktozu a na sorbit, ona mala diagnozu cierne na bielom. Cvokara navstevovala slovenskeho, lebo rakuski by ju boli kontrolovali odbermi krvi, ci tie lieky (tazke antipsychotika) naozaj berie a ona ich brat nechcela. Zaradena bola do psychoterapeutickej skupiny medzi tazkych schizofrenikov, kde sa aj parkrat ukazala a prislo jej to ako totalne vymyvanie mozgu ludom vyskolenou psychologickou, ktora neustale len kvakala ludom ako je strasne, prestrasne dolezite, aby brali lieky a aby si pytali od lekarov stale vyssie a vyssie davky, ale o tom, ze viac ako 70 % psychoz ma telesnu pricinu a ze si ju treba hladat, v skupine nepadlo jedno jedine slovo.

veronika 555

Mám ten istý problém +je mi zle zo všetkého čo zjem kvôli stresu a mám pred menzesom a beriem aj antikoncepciu