Aké máte skúsenosti s výrobkami z ovčieho mlieka? Aký máte na ne názor? Kupujete ich?
Výrobky z ovčieho mlieka
Ahoj, v Nitre si ja ovčí syr kupujem v stánku na trhu na Chrenovej, hned vedľa bývalého kina Lipa, neďaleko je aj Lidl a poliklinika Chrenová.. neviem, či to tam poznáš.. alebo nám na ústav kde robím chodí aj auto s takýmito výrobkami.. skúsim zistiť názov firmy.
Viktória, ono záleží aj na regionálnych tradíciách. Tu u nás na Liptove JE ovčie mlieko a výrobky z neho dlhoročnou tradičnou bežnou súčasťou stravy. Určite nie je bežnou súčasťou napr. dole na maďarskom pohraničí, tam je to určite paradajka, paprika.
MartinHC, ďakujem! Pôjdem sa tam pozrieť!
Inak škoda, že sa vyjadrilo len tak málo ľudí. Mňa by zaujímalo, či sú tieto výrobky bežná súčasť stravy alebo ich ostatní nekupujú.
v nitre najdes ako je galeria tesco pri vypadovke z mesta stanok s ovcim syrom, je to zvonku budovy, vidno ho z parkoviska vedla kebabu ale nazov neviem
Ak netoleruješ ani malé množstvá laktózy,reaguješ na sýridlá,tak sa im na míle v y h ý b a j!
viktoria28,
ano, ludia s laktozovou intoleranciou mozu konzumovat vyrobky z ovcieho mlieka, pretoze pri procese ich vyroby je laktoza rozlozena. kludne jedz bryndzu, zincicu, ovcie jogurty a syry. treba si vsak davat pozor, kde ich nakupujes. lepsie si najst predajnu zameranu na mensi sortiment od vyrobcu nez velky retazec.
A počula som aj, že tieto ovčie produkty môžu aj alergici na laktózu. Čo je na tom pravdy???
Kedysi sa salase nachadzali na „nepristupnych“ miestach, t.j. clovek tam musel vyjst peso. Dnes v trhovom hospodarstve sa salase nachadzaju prave v blizkosti miest (ciest), kde je velmi dobry pristup autom. P.s- mam dceru v NR, opytaj sa jej zajtra, pozajtra kde je spolahlivy zdroj kupy a dam vediet
Ja takú možnosť nemám chodiť na salaš, preto sa aj pýtam či niekde na trase NR-NZ nepredávajú tieto výrobky.
Konzumujem ovcie produkty s tym, ze ich kupujem len na salasi, teda z prvej ruky. Tam vidim vyssiu zaruku.