Syndróm vyhorenia?

Príspevok v téme: Syndróm vyhorenia?
bibiana5555

Pracujem len tretí rok už som druhý krát zmenila prácu ale stále som na tom istom.. teraz to zašlo až tak ďaleko že som začala mať veľké tráviace ťažkosti musela som podstúpiť kolonoskopiu , gastroskopiu a iné neprijemne vyšetrenia. Je možné aby som mala tento syndróm aj po takej krátkej odpracovanej dobe? ako väčšina ľudí som nastúpila do zamestnania ktoré naozaj nie je mojím snom ale aj tak som sa snažila maximálne. prvé mesiace som bola dokonca nadšená že ma každý chváli robotu som robila na 100%...potom som si ale začala všímať že ja tvrdo driem a ostatní kolegovia svoju prácu flákajú a pritom dostávame rovnaký plat majú rovnaké výhody a naozaj mi to nič neprináša. Nočné zmeny mi robia veľké ťažkosti. Postupne som si začala všímať že mam depresie ... plat mi vychádza tak na to aby som sa dostala ďalší mesiac do práce keď všetko zaplatím. Začala som byť unavená. Rada cvičím ale jednoducho to popri zmenách nevládzem. V kuse som unavená robí mi problém čokoľkvek robiť ... Následne to vystredala maximálna nechuť v práci nenávidím tu prácu. Ale čo v tejto dobe ? len s maturitou bez praxe nikde ma nechcú.... a dostať sa do ďalšej výrobne naozaj nechcem.. lebo viem že to bude o tom istom... a od nového roka som dostala tráviace problémy, čo doteraz to nie je vyriešené, vysledky mám dobré ale bolesti brucha mám stále aj zápchu ... neviem čo mám ďalej robiť ... nezamestnaná byť nemôžem ale nemám už síl hľadať ďalšie zamestnanie.... je toto syndróm vyhorenia?

_meno

Ahoj bibiana5555

Preto sa hnevas / si sklamana, lebo citis postupne menej lasky, pochopenia. Tieto obranne mechanizmy su kompasy na dobro :)

Syndrom vyhorenia, skostnatene myslenie, cim starsi tym neverlejsi...

Ked je mysel mlada, je prazdna, \"nevie\". Cim sme starsi, tym je mysel plnsia, mysel samu seba vidi len, preto tym padom ze uz v nej je urcity system a principy, je coraz plnsia.

Toto spravanie mozgu je akoby dobry radca, ale zly pan.

Ked zaplnime mysel nezostava nam priestor pre nove veci - preto sa mnoho ludi toci v tom istom zivote.

Rano obed vecer, rano obed vecer, apod je to zitie v mysli.

Podobne tvoj príspevok konci \"neviem čo mám ďalej robiť ... nezamestnaná byť nemôžem ale nemám už síl hľadať ďalšie zamestnanie.... je toto syndróm vyhorenia?\"

Inak povedane - \"system ktorému verim a teda ho zijem ma robi nestastnou, aj ked iny zatial nepoznam. Nemam sil znovu sa robit nestastnou.\"

To prebudenie ktore na teba caka, tato schopnost, slovne sa ani neda opisat taka obrovska radost a potencial aky je tento svet :)

Skusim to letmo nacrtnut - svet ma 2 vrstvy - zdrojovú a prejavovú. Zdrojová vrstva je priame spojenie s Bohom, su to sny, vizualizacie, tu sme tvoreni vecne...vkuse tu snívame, mame stale nove tela, nove skusenosti apod. Dusa je \"JA\" v tejto vrstve.

Prejavova vrstva je vesmir, zemegula, mesto, byt. Ludske telo je \"JA\" v tejto vrstve. Sem sa prejavujeme.

Kedze obe tieto vrstvy existovali este pred nasimi narodeniami, je mozne ze ich nevnimame pocas zivota (lebo nedoslo k ziadnej zmene od nasho narodenia).

To su tie klasicke zivotne slucky : co mam robit, aky je zmysel zivota, existuje Boh apod.

Tato slucka je ignoracia zdrojovej vrstvy a cyklenie v prejavovej - my ako zdroj sme stale ten isty, preto je prejav stale taky isty.

Ako som pisal toto nase neuvedomenie si mozme vsimnut tak ze prejavy sa opakuju. Az nakoniec je v zivote 0 novych veci za den.

Zvacsa negativne skusenosti (engrami) sposobuju nasu zatrpknutost, zatvorenost voci zivotu (preto krestanstvo uci odpustaj - dovol laske, preto budhizmus uci nechaj tak - nechaj co bolo).

.................
Zjednodusene povedane, najdi si prijemne miesto, hodinu casu, sadni si a sustred sa na svoj dych. TOto sa vola meditacia, zacnu sa diat take veci ze zrazu vo svojom mozgu budes nachadzat myslienky ktore si tam nevlozila ty, budes nachadzat predstavy ktore si si nevytvorila ty.

Vsetky tieto predstavy a vizie su plne lasky.
Je to to, co vravi zivot v kazdodennom zivote ale ignorujeme to ...

Prave ochota pocuva umozni pocut zivot.

Tieto radostne vizualacie maju taky koniec, ze si ich vytvaras, si priamo v nich - priamo si si vybrala ze si obklopena milými ludmi, ze tvoja praca ta bavi, ze rada robis to a to .... vizualizacia je sen, ktory je silna laska .... je taka silna ze v tom sne vidíme, pocujeme, citime uplne vsetko .. citime tu lasku, tu radost, vytvarame si nove a nove veci.

Ked je tato predstava velmi silna plna silnych pocitov, automaticky nas to akoby \"vykopne\" naspat zo zdrojovej do prejavovej vrstvy. (vtedy uz pozname buducnost, preto ju vytvorime).

Je to poznanie buducnosti, co nam umoznuje mat istotu v pritomnosti.
..........
Vsimni si obrovsku puto ako je vsetko zive spolu - kopnes do psa na jednej ulici, o tyzden do teba kopne niekto iny. Podrz dvere niekomu a na semaforoch mas vsade zelenu. Ono Boh je velmi velmi velmi velmi velmi velmi zlozity, ale z pohladu clovek nema \"pravidla\", prave naopak je \"laska\". \"Pravda\" je realita, ale \"realita\" je laska. Zivot nezaujima ze sme nazbierali dake predusky a principy ktore si myslime ze tak sa sprava zivot a my ho mozme pouzit ako chceme - zivot je tvorca lasky, a funguje na laskavych princípoch.
(ked susedovi dojde nafta a nema sa ako dostat do prace a je \"pravda\" ze je flakac a nezodpovedni a peniaze prepil ... a pride poprosit sused o naftu .... zivot je zvedavi ci mu pomozeme, poskytneme radost, poskytneme seba .... alebo odmietneme zivot)

Zivot je nekonecna projekcia, ludia prestanu ublizovat ked si uvedomia ze ublizuju sebe.

1. Zastav, oddychni si
2. Predstavuj si tvoj idealny svet
3. Predstavuj si ho do detailov, men ich, nastavuj podla seba - ked je dokonaly, zacni ho prejavovat

My ludia nepotrebujeme pocut \"co\", to nas nezaujima. Potrebujeme pocut \"preco\" a to co a ako spravime sami ked budeme chciet!

Pretoze som bol v buducnosti, videl som ju, citil som ju, je uzasna, preto ju prinasam sem ! :)

Vela stastia prajem bibiana5555.

vycicana

Syndrom vyhorenia nevyliecis dlhou dovolenkou, ak tu pracu robis s odporom...to si aj po polroku doma na tom rovnako po prvych dvoch dnoch v praci, ked sa vratis a zistis, ze si premarnila pol roka zivota nadarmo, lebo si vycerpana uz po dvoch dnoch tak isto ako pred tym polrokom...na "vyliecenie" pomoze len zmena pracovneho prostredia, to ti vravim z vlastnej skusenosti. Mozno sa nemusi menit praca ako taka, ale urcite atmosfera na pracovisku, bez mobbingu, bez klebiet, bez nejakych tahov poza chrbat a musis mat aspon ciastocne pocit, ze za svoju pracu si odmenena. Inak budes chodit do roboty s odporom a to ta vycicia do spiku kosti.

LMarika

Ak mas traviace tazkosti, daj si urobit test na potravinove intolerancie. Co si mala na gastroskopii? Mala si tam aspon doplnkove vysetrenie enzymov, kam patri aj laktaza? Lebo ked uz ta hadica do teba ide, skoda by bola to neurobit. Kup si Food detective test, je v nom 46 zakladnych potravin a ak test ukaze, ktore treba vylucit (moze to byt psenica, kukurica, vajce...) a ty ich vylucis, problemy uz mat nebudes. Ale nech ta tesi aspon info z gastro vysetrenia, ze celiakiu nemas. Pokial ide o tvoj pocit, ze sa ti praca nepaci a ze takto zit nechces, tak ver mi, ze ja viem, ako sa citis, makala som po maturite vo fabrike 5 rokov a uz od sameho zaciatku som vedela, ze takto zit nechcem a dusila som v sebe tuzbu po odchode do zahranicia. Rodicia ma odhovarali, lepsie povedane, brzdili, ale predsa som nakoniec vypadla do Rakuska a svoje rozhodnutie nikdy neolutujem. V takom Rakusku zarobis minimalnu mzdu, a nech by si byvala v podnajme v garsonke a sama, zvladnes si ten podnajom z minimalky zaplatit a este sa aj najest, obliect a bezne veci do domacnosti kupit a ak si bola naucena na skromny zivot, budes schopna dokonca aj nieco usetrit s tym, ze ked sa zlepsis v jazyku, nemusis zametat ulice, ale ta vezmu za predavacku aj bez prislusneho vzdelania. Povedzme do nejakej pekarne, do mekaca, odkial kazdy uteka :), ale ak by si hoci len vo fabrike bola, hned sa ti zije s lepsim pocitom, ze aspon citis na financnom ohodnoteni, ze si ta zamestnavatel vazi a na Slovensku mozes byt nanajvys rada, ak sa dostanes do fabriky takej, kde ti tu minimalku vobec daju a nie do takej, ktora uz roky svojim zamestnancom nic nevyplaca. A na nejaku vymyslenu diagnozu zvanu syndrom vyhorenia mozes definitivne zabudnut. Snad sa nechces uz od takehoto mladeho veku napchavat cvokarskymi liekmi, ktore tebe len ublizia, ale tvoj problem nevyriesia. Mnohi odidu do zahranicia a uz sa nevratia, vedia, preco. Niektori tam aj vystuduju VS, alebo si urobia hoci ucnovku a maju nejake to vzdelanie, ktore im je tam platne a uznane. Na naucenie sa jazyka je najlepsie opatrovat dieta jeden rok, az potom si hladat inu pracu, ale ako chces. Ale ak si sa rozhodla pre zivot na Slovensku, tak potom nerataj s tym, ze bude lepsi ako je teraz. Iba ak by si sa po roku opatrovania dietata vratila a nastupila do nejakeho bratislavskeho IBM, ci inej, podobnej firmy, kde chytis kancelarsku robotu aj bez VS, pokial aktivne ovladas NJ/AJ. A bolo by to bez nocnych a za vyssi plat. Mna tiez nocne nicili a ubijali a nechapala som, ako to tie stare zeny mohli vydrzat, ked ja, mlada, som nevladala, casto som sa bala, ze tam niekde od unavy odpadnem. A to som doma prespala 11 hodin denne pocas takeho tyzdna, kedy boli nocne a po poslednej nocnej cely den, aj celu noc, iba prestavky na jedlo a na zachod, inak spanok. Stare povedali, ze to vydrzat musia, lebo robia na dochodok. Ale tie mali aspon za cias komunizmu pohodicku a flakarinu a tazke roky prisli az na stare kolena a ty uz od mladosti musis takto tvrdo makat, treba ti zmenu zamestnania, idealne aspon rok v zahranici, aby si aspon len porovnat vedela, ako sa zije tam a ako tu.

zewa

ze je toho vela a nevies si rady, chod za psychologom. Poistovna ti bude hradit sedenia. Takze to bude zadarmo a bude to len pre teba. Taka odmena a moznost vyrast este viac a mat pritom oporu. Drzim palce!

zewa

Myslim, ze je to syndrom vyhorenia. To sa da zvladnut len dvoma sposobmi. Dlhooooou dovolenkou (na to ale asi nemas financie) a zmenou prace. Neboj sa tak velmi zmeny. Skus si pozicat trebars od rodicov a urobit si nejaky kurz, nieco co by ta bavilo robit. Napriklad masersky, kozmeticka, vizazistka. Na to dnes nepotrebujes dlho studovat. Casto chodievaj do prirody. Najdi si konicky, napriklad brusne tance, jogu, zacni sa ucit na hudobny nastroj alebo malovat. Skus robit niekde dobrovolnicku. A co priatelia? Mas nejakych? Neizoluj sa. To je cesta do pekla. A keby si citila

frcolinko

To je ta dnešná s c u rvena doba.Kazdy dá rady ako sa to dá a podobne.Ale ti čo su na lepších flekoch zataja že sa tam dostala vďaka kontaktom,rodine atď.A to je min.90%