Info o psychiatrickej hospitalizacii

Príspevok v téme: Info o psychiatrickej hospitalizacii
mmm11

Ahojte, zaujima ma, ako to prebieha pri hospitalizacii na otvorenom oddeleni v psych. Liecebni.
Bojim sa tam ist....ale nijake z liekov co uz pol roka mi predpissuje lekarka nepomohly ale zhorsili vsetko. X liekov sme vyskusali.... Prosim o nejake rady, info ako to tam prebieha ako ste sa tam citili a ci vam to pomohlo a nasadili spravne lieky

kapusta

A este rada. Nepocitaj s nejakym dovernym kamaratstvom. Mozno co sa povie na izbe, sa nedonesie nikomu inemu, ale co sa povie na chodbe, uz vie o chvilu cela chodba.. Mozes si najst kamaratov, citit sa s ludmi dobre, ale straz si doverne informacie...Nehovor druhemu pacientovi to, co nechces aby vedeli doktori a sestry. Bud opatrna.

kapusta

V nemocnici je to podla toho, ako sa prave citis, ake mas lieky, a tiez ako si na ten pobyt pripravena. Mne napriklad zmenili lieky, a po prvom dni, co som ich uzivala, som rano odpadla a ked som sa prebrala, bolo mi zle na zvracanie, proste celkova slabost. V takom stave ma zobrali na CT-cko, lebo som tam akurat bola objednana. Potom v ten den som bola bez liekov, dalsi den mi dali nieco ine.
Odporucam zobrat si dennikovy zosit, inak ludia su tam obleceni v domacom obleceni, resp. sportovom, teplaky a mikiny/tricka a papuce, prip. tenisky. Neber si nic, co je v sklenej nadobke, napriklad parfem, alebo tak, lebo to Ti zoberu. Aj ostre predmety, ako noznicky na nechty Ti zoberu a daju Ti ich len na urcity cas cez den, budu v sesterskej miestnosti zamknute. Peniaze si mozes zobrat, mozno budes mat vychadzky, alebo budes chciet dat nieco z bufetu kupit niekomu, kto bude mat vychadzky. Tam , kde som bola ja, bola dlha chodba s par sedackami, miestnost, kde sa jedlo a robili sa komunitne stretnutia, kde sa hovorilo, kto novy prisiel a tak, a potom bola fajciaren. Clovek sa mohol pohybovat v tychto 3 miestnostiach, alebo v izbe. Poobede bol hodinu poobednajsi klud, kedy sa nemohlo chodit von z izby. Na otvorenom oddeleni mozes mat pri sebe mobil, aj mp3 prehravac, na zatvorenom nemozu, a ludia, co s nami chodili na veceru, od nas pytali mobily pozicat si... Niektori ludia tam chodili aj v pyzamach. Chodilo za ludmi vela navstev. Myslela som si, ze nebude tolko chodit, ale pocas navstev to bolo vzdy take zive a vesele. Aj mna to povzbudilo, ze chodili. Boli tam aj bezdomovci, ti boli vacsinou v pyzamach. Je dobre si tam najst nejku zalubu, ktoru tam mozes robit, lebo tam je dost nuda (ked teda nie si na silnych liekoch, ze ani o sebe nevies, alebo je ti zle). Napriklad hranie kariet, alebo podobne. Fajciari si tam sulali cigary z tabaku. Jeden tam maloval obrazy, dalsi pisal nejake texty. Televizia sa pustala vecer, a o 21,30 uz bol nocny klud. Rano budial sanitarna sestra vsetkych, a cistila nabytok nejakym dezinfekcnym pristriedkom, okolo 7-pol 8, aj postele stlala, ked sa jej nepacilo, ako sme si ich ustlali. Lebo okolo 9 chodila vizita - izbovy lekar chodil na kratku navstevu, kedy prebiehal rozhovor tak na 2-3 vety s kazdym pacientom. Vacsinou vizita prisla neskor, to cakanie nebolo prijemmne. Este kavickari mali moznost si zaliat kavu kazdy den doobeda cca o 9,30 a poobede o 14,30, museli mat vlastnu kavu a hrncek. Tolko k vseobecnym veciam, konkretne ci mi nasadene lieky pomohli neviem povedat. Nie je vsetko len o liekoch. Mna poslali do stacionara. Odporucili mi tam chodit po skonceni hospitalizacie. Nechodim tam.

mmm11

Podstatne je aj to ze sa vzdy spolieham na neurol, bez neho nevyndem ani na ulicu. Zvyknem brat denne aj 4-5....ajked nezabera uz jak predtym stale ho musim brat bez neho sa citim napi..viem, je to zavislost.
Brala som na zaciatku serlift...nepomohol bez zmeny, potom atarax+miraklide ... To tiez nepomohlo, dalej alventu a zvysovala mi davky + rispen.... Mala somn serotoninovy syndrom tak sme ho nahradili tianeptinom a liekom spitomin. A je mi tiez na nic.
Ked nebude lepsie do konca juna musim ist do nemocnice. Velmi sa bojim :-(