Rozšírené žilky

Príspevok v téme: Rozšírené žilky
anjika

ma trápia už od puberty. Dnes na JOJke hovorili o príčinách: 1. nadmerné sedenie 2. vysoké opätky 3. nadváha 4. tehotenstvo
Žiadny z týchto faktorov sa u mňa nevyskytuje!!! Mama ich má tiež a takisto okrem prekonaného tehotenstva nemá žiadny faktor.ˇPrečo teda tie rozšírené žilky na nohách máme? Beriem aj ascorutin, aj si nohy natieram gaštanovým gelom a nemiznu. Jedna diváčka v správach hovorila, že jej nepomohla ani sklerotizácia. A nemala ani ona nadváhu.

bibi26

Zdravím všetky tie,ktoré majú taký istý problém ako ja!Mám 26 rokov a 47 kg.Takže žiadna nadváha.Už pekných pár rokov ma trápia dost viditeľné žilky na nohách.Mám prácu,v ktorej som stále na nohách.Doktor mi poradil sklerotizáciu,ale ja váham.Myslím,že sa mi to aj tak po nejakom čase vráti.Tiež som počula,že tomu neprospieva antikoncepcia.Prosím o radu.

jana2

Tak a mám to za sebou.Celý zákrok trval ani nie 30 minút a nebolo to až také strašné,dalo sa to vydržať.Asi preto,že pani dpktorka bola veľmi milá a príjemná,rozptyľovala ma rozhovorom,takže mi čas ubehol rýchlejšie.Po zákroku mi sestrička natiahla sťahovacie pančušky a potom som 2 hodiny chodila pešo po meste- musela som.Tie pančušky musím nosiť dlhší čas.A nohy si mám vykladať vyššie.Tak baby,píšem to,aby ste vedeli,že aj toto je riešenie.Či bolo správne,to vám napíšem o mesiac ?...dva ?...tri..?

jana2

Hm...žiadna odpoved...nikto neporadí...tak si to dám urobiť a potom vám poviem,či to bolo správne rozhodnutia.Obvodná dr mi to nedoporučila,že načo,že je to iba estetický problém a zvykne sa to opakovať,obnoviť na inom mieste...ale viem,že ženy si to dávajú robiť.Ibaže ja sa doktorov bojím,ak to bude veľmi nepríjemné,tak asi utečiem.Držte palce,baby!Pom zákroku vám napíšem,aké to bolo.

lucya

ahojte....ja mam tiez s tymito zilkami problemy a proisim ak nejaka ma rieseni tak by sa fest zislo,lebo zatial som tu nasla len to,co nepomohlo :(

jana2

Prosím vás,máte skúsenosti so sklerotizáciou popraskaných cievok?
Neviem,či je to správne dať si niečo také urobiť,alebo radšej skúsiť akupunktúru...?

sašenka

holky tu vam nepomoze nic, ja s tym zijem od 13 rokov, moja mama tiez, faktor moze byt aj rychly rast,takze mozte byt aj chudunke, ako ja,to kremovanie by pomohlo tak v 12-13 rokoch snad, tak setrite si sily pre vlastne dcerenky, nech sa natieraju uz velmi skoro.ja mam 30 rokov a 4 rocnu dcerku,je dost vysoka tak ju kremujem viac ako by som mozno mala, ale to snad nevadi.Kremy mam z lekarne, tam vam poradia.

kikuska

Aj ja aj moja mama mame tie cievky,no ja ich mam na prsnikoch,ale neviem s coho a mam ked tak len jeden faktor,mam nadvahu asi 5 kil,a tiez mi nic nezabera a vyzera to strasne,co mam s tym robyt....??

janka

poradila by som,aby ste si ked pojdete vecer spat,aspon vylozit nohy,aby boli vo vyssej polohe,zabezpeci sa odtok krvi z noh,treba ich podlozit hlavne pod kolenom,tiez je dolezite napr ked sedite,neprekrizujte si nohy,a vhodne je qaj cvicit s chodidlami ked dlho sedite,kedma nieco este napadne,tak este poradim viac,tak zatial pa

noname

ja tiez neviem co mam robit.Mam len 19 nohy-no hruza,same fialove zilky a tiez netrpim ziadnym z tych faktorov.Nemozem ist ani len na kupalisko a chlapca kvoli tomu tiez nemam, lebo sa za to hambim.Bola som aj u cievneho,ten mi predpisal Detralex-ale vobec nepomohlo

b

aj ja mam tie zilky na nohach a zhorsilo sa mi to za rok. ja mam sedave zamestnanie, ale inak ziadne faktory, ktore si uviedla. je to aj dedicne, takze ja som to urcite zdedila, aj ked moja mamina take ako ja nema. zbavit sa toho bude asi problem. mne ascorutin nepomohol.