Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bipolárna porucha?

Príspevok v téme: Bipolárna porucha?
Tajomstvo

Ahojte, mám 18 a som na svoj vek si myslím úspešný. Robím všetko možné a som dosiahol úspechy.... Lenže ja mám dve tváre. Jedna - veselá, usmievavá a úspešná. Druhá - zničená, unavená, plná nechute.... Mal som veľmi ťažké dospievanie... veľmi veľmi ťažké. Nechcem sa o tom tu rozpisovať. Ale som sa veľmi sklamal. Mám obdobie keď sa teším, som šťastný a potom zrazu, ma niečo rozruší - upadnem do úplnej apatie. Možno depresie. A najlepšie je, že tá apatia trvá polhodinu až hodinu. A potom je zas všetko ok. Vždy to prichádza väčšinou na večer. Je to pre mňa zničujúce. Ako som povedal som veľmi aktívny, ale kvôli tým stavom nie som schopný nič robiť v ten čas. A potom to končí tak, že som do jednej hodiny hore. Som vyčerpaný. Na jednej strane som sa zmieril a na druhej chcem bojovať. Návšteva odborníka neprichádza v úvahu, pretože by ma moja rodina odvrhla úplne, vysmiala sa. Nemá voči rodine paronoju, toto uznávajú viacerý ktorý poznajú môj príbeh. Takže to nie je paranoja. Fakt neviem čo mám robiť.. Mám veľké ciele ale takto asi z toho nič nebude...

NO2

Máš 18 rokov, čiže si ešte dieťa. Ak sa chceš zachovať ako dospelý, tak z rodičov vytiahni prachy, choď do iného mesta a daj si pomôcť odborníkom.
A keď sa o tom dozvedia, tak im povedz, že to nie je pravda, oklam ich, zatĺkaj, ak to tak chcú, aby sa vyhovelo ich pravde.
Mysli na seba. Nespavosť dokáže človeka riadne vyčerpať.

miska89

Prichina, tu nejde o bipolarnu afektivnu poruchu, nie to ešte schizofréniu. Teda tento popis chalana tomu nenaznačuje.
Tajomstvo - prestaň si hladať diagnózy ktoré nemáš. V tvojom prípade to vyzerá len na chvíľkové zmeny nálad, ktoré sú u ľudí v tvojom veku celkom bežné. Pokiaľ máš nejaký vážny problém, treba navštíviť lekára a nie hľadať si sám diagnózy na googli. Dopraj si oddych medzi prácou a záľubami, dodržuj pravideľný odpočinok.

prichina

Zmiešaný typ (F 25.2)

U tohto typu sú súčasne prítomné príznaky schizofrénne a zmes manických a depresívnych príznakov alebo ich striedanie (aj rýchle, aj pomalé). Výkyvy nálady od depresívnej po manickú (alebo hypomanickú) môžu byť v priebehu niekoľkých dní, dokonca v priebehu hodín.

Zmiešaný typ môže byť niekedy sprevádzaný tzv. zmiešanou epizódou, kedy sa prejavujú príznaky aj mánie (hypománie), aj depresie takmer každý deň v priebehu aspoň jedného týždňa (kritériá DSM IV)[28]. V takomto prípade hovoríme o dysforickej mánii, ak prevládajú manické príznaky a sú vyjadrené aspoň tri depresívne z DSM IV, alebo o agitovanej depresii, ak prevládajú depresívne príznaky a sú vyjadrené aspoň dva z týchto manických príznakov – motorická agitovanosť, psychická agitovanosť či intenzívne vnútorné napätie, a/alebo trysk myšlienok. wikipedia

irrelevant

Souhlas s Dede2222, taky jsem BAP-arka a stridani nalad na hodiny se mi nezda. Aby mohla byt deprese prohlasena za klinickou, musi trvat alespon 2 tydny. Ono je ovsem ted primo "modni" mit bipolarni poruchu a clovek ji hleda v kazdem poryvu nalady.

Dede2222

Ja sama mám BAP, momentálne stabilizovaná, pracujem, som bez výkyvov nálad..pokiaľ som sa dostala do tejto podoby, tak to trvalo dlho..výkyvy boli časté, ale najkratšie trvajúce boli dvoj-trojtýždňové..isto nie hodinové..

RNG

Bipolarna porucha tj striedanie sa horuckovitej(maniakatnej) cinnosti s depresiou moze byt aj ovela casejsia, nez za tyzdne.
Pri horuckovitej cinnosti sa rychlo vycerpaju hladiny neurotransmiterov aj roznych hormonov a pokial ich telo neobnovi, tak si v znizenej cinnosti=depresia.
Co na to pomoze su ukludnovadla cinnosti, takze sa ta "maniakatna" faza zoslabi a teda sa tak vyverpana faza vlastne nedostavi.
Destresovanie tiez pomaha, zlepseny spankovy cyklus tak isto Pozri na temy spanok a stres ceZ googlwe pod mojim nickom. Tam uvadzam rozne prostriedky, ako to riesit doplnkami alebo meditativnym cvicenim, alebo aspon prechadzkami v tichom lesnom prostredi.

monulka

Ahoj. Ja mam priatela s touto diagnozou. Ale to su dnove a tyzdnove (ak nie mesacne) zalezitosti. A u teba to trva pol hodinku-hodinku. Pozri. Si mlady muz. Ale to neznamena, ze nemas mat mieru. Ty si ludska bytost. Nie stroj. Aj moj priatel zil nadoraz a prirychlo. Vlastna firma-robil drel ako otrok, sport, priatelia, rodina, zaujmy, zeny, ai a potom to prislo. Urci si hranice. Dodrzuj psychohygienu. Daj si obcas pohov. Pokoj klud pohodku. Nauc sa aj oddychovat. Maj sa rad. Chod za svojimi snami tuzbami. Mskaj na sebe. Ale skus dodrzat zlatu strednu cestu. Zdravie a psych.pohodu ma clovek iba jedno

miska89

Ahoj, tu sa nejedná o bipolárnu poruchu, nakoľko píšeš že stavy depresie trvajú len pol hodinku - hodinku. Pri bipolárnej poruche sa strieda depresia s aktivitou približne každé dva týždne a prejavuje sa omnoho intenzívnejšie ako u teba. Zrejme ide len o náhle zmeny nálady. Každý má občas také stavy, no snáď ťa to nejak rapídne neovplyvní nakoľko sa jedná o chvíľkovú apatiu.