Dobrý deň, píšem sem ohladom výberu strednej školy. Budúci týždeň píšem prijímačky aj v pondelok aj vo štvrtok, na soš veterinárnej a na gymnáziu. Bola som presvedčená, že chcem ísť na veterinu, ako som zistila počas posledných rokov mám prirodzené vlohy pomáhať zvieratám. Lenže zvieratá nie sú to jediné, čomu by som sa chcela venovať. Taktiež milujem astronómiu a myšlienka, že by som sa zaoberala výskumom vesmíru ma hrozne priťahuje. Ale k tomu potrebujem gymnázium, z toho hlavne matematiku, fyziku a informatiku. Matematika a fyzika, pokiaľ pochopím o čo sa jedná, mi idú dobre. S informatikou a počítačmi a programovaním som na tom oveľa horšie, vlastne hrozne. Vôbec neviem, čo mám urobiť, kam mám ísť, pretože milujem oboje. Viem že v takomto prípade by boli dobré gymnázium, mám trošku viac času na rozmyslenie, možno rok, dva aby som sa rozhodla, čomu sa začnem skutočne venovať. Prečítala som aj niekoľko článkv o štúdiu astronómie a o následnom zamestnaní sa. Zistila som, že v daných predmetoch musím vynikaťa musím sa nimi zaoberať viac, ako je vo vyučovacích osnovách a ísť hlbšie. Myslím, žeby som to mohla zvládnuť. Ale taktiež som sa dočítala, že záujemcov o zamestanie je vždy oveľa viac, ako pracovných miest, ako na slovensku, tak vo svete.
Lenžeak by som sa rozhodla po gymnáziu pre veterinu, určite oľutujem že som nešla na tú strednú, a za tie štyri roky rpídem o dôležité vzdelanie a prax. Viem že toto má byť moje rozhodnutie, a je to veľmi dôležité rozhodnutie. Ale teraz fakt neviem, čo urobím. ak máte niekto skúsenosti s niečím takýmto, rada aj keď malá mi dosť pomôže. Vďaka...