Ako dlho môže zostať otvorené?

Príspevok v téme: Ako dlho môže zostať otvorené?
vinková

Dobrý deň, chcela by som váš názor na možnosť konzumácie dlhšie otvoreného červeného vína. Totiž, pred týždňom a pol približne som si na návštevu pozvala dve kamošky na vínko. Z toho jedna nepila vôbec lebo užíva lieky. Tak som pila len ja a druhá kamoška. Nepopili sme toho veľa lebo tiež má určité zdrav. problémy so žalúdkom a tak sme vypili len po dvoch deci. Čiže víno mi ostalo. Mám ho v chladničke ale už je tam pomaly dva týždne. Popíjala som ho sama po otvorení občas po pol deci. Lenže už týždeň ho nepijem lebo užívam antibiotiká ktoré zajtra doberiem. Po akej dobe je už víno nekonzumovateľné od otvorenia aj napriek tomu že je skladovaná od otvorenia v chladničke? Je ho tam ešte pol fľaše. Ako zistím že už nieje vhodné na pitie? Bývam sama takže nemá nikoho komu by som mohla nalievať :D Ani dobrú susedu :D
Ide o červené suché víno.
Ďakujem pekne :)

vinková

Je v sklenenej a zatvorené zatkou. Takže nemalo by skysnúť a podobne? Môže ho piť aj teraz po dvoch týždňoch bez obáv?

Ria_94

Pokiaľ je v sklenenej, (resp. drevenej) nádobe, a zatvorené (prikryté) niečim, tak sa nepokazí. Víno sa kazí v plastových fľašiach. Si zober, že aj v pivniciach stojí v sudoch, z ktorých si ťaháš do fliaš, a postojí ti to :-)