Práca v zahraničí

Shayleen

A zabudla si dodať že keď bude na živnosti tak bude platiť poistenie aj do 500 eura keď nie viacej. Tak bude lepšie keď pôjde normálne pracovať

Slobodna

Je to aj môj rodný kraj ale pravda je taká aká je. Žije sa tu čoraz ťažšie a to nielen kvôli ekonomike či politike ale najmä kvôli ľuďom, ktorí neznesú aby bol niekto lepší než oni alebo niečo dokázal - preto treba na neho útočiť, urážať ho, hádzať mu polená pod nohy atď. Ľudia často nemajú na výber, než odtiaľto doslova a do písmena ujsť. Je smutné, že v zahraničí vás dokážu oveľa viac oceniť, kým na Slovensku sa človek uznania nikdy nedočká. Len výsmechu, že si dovolil napr. vyštudovať VŠ, bol v niečom šikovný, chcel pomôcť a poradiť iným.

Shayleen

Slobodná to je v poriadku ale niekedy dáva toho viac než je pravda a mne to pripadá zakaždým ako keby bola namyslená a odhàña ľudí Z SK do AT a pozri ako hovorí on rodnom kraji! Ja by som to nikdy nedovolila. Skúsenosti môžem aj ja písať som tu 15 r a ľahké to nebolo až sem sa dostať kde momentálne som

Shayleen

Citujem :Vo vyspelych krajinach, cuduj sa svete, je prace dost aj pre tych, ktory jazyk danej krajiny neovladaju takmer vobec...

Nezabudni aj tu v Rakúsku je veľká nezamestnanosť a keď ešte jazyk poriadne nneovláda! Tak bude mať čo robiť aby si našiel robotu

A nemyslím si ze v mekaci je tak dobre mala som tam kamošku makali viac než 40h týždenne za nie celých 1000 eu možno aj menej

Slobodna

LMarika hovorí zo skúseností. Všetci, ktorí chceli alebo chcú opustiť toto zaprdené Slovensko a nemajú nikoho kto by im pomohol, pretože všetci, čo sú už vonku ani prst nepodajú, nie to ešte radu, sú vďační za niekoho ako je ona, kto je ochotný poradiť a to aj konkrétne.

Shayleen

Voraussetzungen

a. Nachweis von Deutschkenntnissen auf dem B1-Niveau des Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmens für Sprachen.
b. Nachweis von Grundkenntnissen der demokratischen Ordnung und die sich daraus ableitbaren Grundprinzipien sowie der Geschichte Österreichs und des jeweiligen Bundeslandes, in dem der Staatsbürgerschaftswerber seinen Wohnsitz hat.

c. Zehnjähriger, rechtmäßiger und ununterbrochener Aufenthalt in Österreich, wobei der Staatsbürgerschaftswerber davon zumindest fünf Jahre niedergelassen gewesen sein muss. Abweichend davon ist folgende Aufenthaltsdauer erforderlich.
d. Unbescholtenheit

e. Nachweis eines hinreichend gesicherten Lebensunterhalts

f. Keine wesentliche Beeinträchtigung internationaler Beziehungen und keine Schädigung der Interessen der Republik durch die Verleihung der Staatsbürgerschaft.
g. Bejahende Einstellung zur Republik Österreich und Gewährleistung, dass keine Gefahr für die öffentliche Ruhe, Ordnung und Sicherheit besteht.
h. Ausscheiden des Staatsbürgerschaftswerbers aus seinem bisherigen Staatsverband, soweit dies möglich und zumutbar ist.
i. positive Beurteilung des Gesamtverhaltens des Staatsbürgerschaftswerbers im Hinblick auf das allgemeine Wohl, die öffentlichen Interessen und das Ausmaß seiner Integration.

Shayleen

Ale za získanie Rakúskeho občianstva sa platí pekná suma a musíš zvládnuť aj testy plus musíš mať na to tie roky takže občianstvo nepôjde tak ľahko

LMarika

"...pre tych, ktori jazyk danej krajiny neovladaju..." opravujem po sebe tlacovu chybu, nie gramaticku :D
Dalsia moznost je ist robit do MC Donaldu. V takom Rakusku ta zoberu, aj keby si jazyk takmer vobec nevedel - v tom pripade mozes robit bud upratovaca, cize umele tacky s papierovymi obalmi od hamburgerov a hranoliek odnasat zo stolov, utierat stoly a zametat, obcas skontrolovat, ci je na zachode papier a ci tam nie je spinavo, upratat WC... Tacky idu do miestnosti na triedenie odpadu, cize papier zvlast, slamky a plastove pohare zvlast, papierove pohare zvlast, zvyskovy odpad zvlast - zvladne aj debil, neni problem. Alebo ta daju do kuchyne na hamburgery. Rozrezat zemlu a vlozit do nej nejake maso, horcicu, kecup, salat, rajcinu a syr nie je nic strasne, co by sa nedalo naucit. Raz ti to ukazu a vies to. Ked to dokazu cierni z Indie, ktori tam ziju uz roky, aj obcianstvo maju a po nemecky nevedia ani slovo, tak sikovny Slovak by to nedokazal? Do troch mesiacov budes brblat po nemecky ako rodeny Rakusan, uvidis. Musis vsak mat podnajom, lebo mekace ubytko neposkytuju. Akonahle si zamestnavatel vsimne, ze uz vies trochu po nemecky, hodi ta na kasu a budes robit predavaca.