Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dokedy mam randit?

Príspevok v téme: Dokedy mam randit?
f1lp

Cudna otazka na zaciatok, skusim popisat moj problem. Randim uz dlhsie, povedzme ze od rozchodu to mozu byt asi 2 roky co sa striedavo stretavam zo zenami, s ktorymi som sa pred tym nejako blizsie nepoznal. Ide o to ze pred tym rande sa tak otukame cez spravy ci to ma vobec zmysel a ked sa tam rozvija nejaky zmysluplny a inteligentny rozhovor tak ideme na stretko.
Neviem ci si dotycnu damu dopredu privelmi idealizujem, ale zatial som vzdy zazil sklamanie. Nejde ani tak o vyzor, ako o taky celkovy pohlad na tu osobu. Po kazdom rande mam pocit ze robim hrozne kompromisy v zmysle ze prehliadam veci ktore mi nie uplne sadnu a potom sa doslova nutim do toho aby som to rozvijal dalej. Ako priklad uvediem ze ta osoba ma mne uplne nezname zaujmy, casto krat aj dost cudne na moj vkus. Potom su to take povahove vlastnosti, ktore v zasade nie su nejakou zasadnou prekazkou, ale pre mna je to uz nieco na co by som potreboval dlhsi cas aby som to vstrebal a dokazal ju tak prijat. Neviem ci ma zmysel zachadzat teraz do konkretnosti a ci je kazdemu jasne co tymto myslim.
No a zaujimal by ma nazor, ze ci mam ozaj hladat taku osobu pri ktorej budem mat pocit ze to bude to o com snivam, alebo ze tam bude ta iskra ked pridem domov z rande a poviem si toto je presne to co som hladal. Alebo sa mam zmierit z realitou ze taku vysnenu nenajdem ani za 3 zivoty a brat to co sa ponuka. Nemam prehnane sny ani prehnane naroky na vyzor alebo povahu. Skor by som rad nasiel niekoho podobneho mojej byvalej ktora mi vyhovovala po mnohych strankach.

Gordana

Ale veď ani nieje z čoho vyberať dievčatá. Ja stretávam len samých neschopákov navôkol. Akoby normálny muži vymreli alebo prestali existovať. Buď sú to nafúkanci čo nemajú byť prečo nafúkaní, potom hlupáci, škaredí, závísláci na alkohole a cigaretách, lenivci, mamičkiní maznáčikovia, zatrpknutí fešáci či utiahnutí ňumáci. Nieje z čoho vyberať na tej slovenskej hrudi zeme. Výber naprd. Samé trosky. Keď je pekní tak je namyslení alebo arogantní, keď je slušní tak je škaredí, keď je pekní aj slušný tak je zadaný. Ale sa preorientujem na ženy :-DDDD

mixta

to mi hovor, ale zase davat to za hlavny ciel v zivote... ? Mat partnera nieje az take dolezite. Su aj krajsie veci v zivote :D

sewie

mixta, ja som nepovedala ze stresujuce, ale tazke...obcas trva velmi dlho nez stretnes niekoho s kym si sadnes,...a tie sklamania tiez nie su bohvie co...

mixta

randenie vobec nieje tazke, zase nerobte tu z komara somara. Myslim, ze maturita je viac stresujuca ako nejake rande. Co je vam take stresujuce s niekym ist sadnut a nezavazne pokecat. Bud vam ten clovek sadne od prvej chvile alebo nie. Musite to vnutorne citit ci vas ten clovek od prvej chvile pritahuje alebo odpudzuje alebo mate k nemu neutralny postoj. Nechad sa viest vnutrom a nie ani tak rozumom.

sewie

randenie je tazke:), hovorim z vlastnej skusenosti, tiez chodim na rande v poslednej dobe pomerne casto lebo hladam ..., niektori mi ako tak vyhovovali, niektori vobec, niektorym zas ja nie...proste to musis skusat...ja neverim ze by sa nenasla holka ktora miluje prirodu, cestovanie, sport a podobne veci co si napisal (to su napr aj moje zaluby :)haha)
ze niektore su az moc ukecane-tomu verim, niektore zeny nevedia kedy prestat hovorit a boja sa ze ked bude ticho, tak je akoze nuda...mne sa stala opacna vec, ked som bola na rande tak mi dotycny po 2 sekundach ticha povedal ze ocakaval ze budem zhovorcivejsia...eh...proste si dvaja musia sadnut a to nie je take lahke najst, treba skusat, nenechat sa odradit, chodit po svete s veselou pozitivnou myslou, ..ber to tak ze kazde to jedno rande ti nieco da...pokial dotycna osoba nie je fakt tebe protivna, tak mas aspon novy zaujimavy zazitok...
a este taky detail-niektore zeny hovoria dve na tri ked su nervozne:) takze aj na to treba brat ohlad...
a mas pravdu-urcite sa nenut do vztahu s niekym kto ma odlisne zivotne hodnoty ako ty...

f1lp

Hm, pochopili ste ma trochu nespravne tak predsa budem musiet zajst do konkretnosti aby sme sa vyhli attackom ze neviem co chcem. Praveze ja viem presne co chcem.
Co sa tyka toho otukania sa tak nestracam cas hlupostami, iste ze nesnazim sa viest vazny rozhovor za kazdu cenu. Som typ cloveka ktory ma rad humor ale snazim sa zistis aky zivotny styl vedie, ake ma hodnoty, nazory, presvedcenia, ... ale na druhej strane je pravda ze tie internetove rozhovory mna nebavia a preto ked sa mi pozdava tak sa snazim vytiahnut ju von a vidiet presne co hovori, ako reaguje. Na internete si predsa vie kazdy prikraslit tu realitu a premysliet odpoved pred tym nez ju "vyslovi".
Suhlasim do istej miery s nazorom ze pri byvalej som pozabudal na tie hlavne priciny preco je z nej byvala ale zobral som si z toho prave to co mi vyhovovalo. Ale co je na tom ked viem co hladam? Suhlasim s nazorom ze kazda zena je ina, vynimocna, jedinecna so vsetkymi pozitivnymi strankami aj nedostatkami. Ale to na co sa ja hlavne pozeram je podobny zivotny styl, nazory a presvedcenia co je v zivote spravne robit, to v akej spolocnosti sa celkovo pohybuje. Mna napriklad bavi sport, priroda, cestovanie... tak tazko si viem predstavit pri sebe zenu ktora sa otvorene vyjadri ze ju to nebavi. Uz len pri predstave travenia spolocneho casu. Dalej, stava sa mi ze mnohe z tych bab su extrovertne, ale az prilis. Ja som niekde na hrane introverta-extroverta, pri dobrej nalade to taha viac na extroverta. A pri niektorych som mal doslova pocit ze su nezvladnutelne, aj ked mnohe dalsie veci na nich boli O.K.. Poznate to, ako ked sa s niekym rozpravate a citite aku ma hodnotu - mozete byt vyssie, nizsie, alebo priblizne na rovnakej urovni.
K byvalej necitim nic, vsetko co som tymto chcel povedat ze mi pride niekedy az nerealne ze dokazem stretnut osobu ktora by mala aj podobne zaluby ako ja, alebo aspon rada travila cas podobnymi aktivitami ako ja, pohybovala sa v podobnej spolocnosti ako ja, mala podobny nazor na to co od vztahu ocakava, vedela ako kedy a s kym chce byvat, a zit, v akej krajine, fajciarka, nefajciarka...proste je tolko moznosti preco si povedat pri niekom ano a vela dovodov preco nie. A vsetko na co som sa chcel opytat je, do akej miery prihliadat na toto vsetko a do akej miery prestat riesit toto, vypnut rozum a riadit sa srdcom.

Sejla

Nikdy skutočne nespoznáš ženu, pokial ju budeš porovnávať s tvojou bývalou, pokial toto nepochopíš, nemal by si si hľadať partnerku.

liberta25

dovtedy budes randit, kym sa citovo neodputas od svojej byvalej. snazis sa preniest vahu problemu na zeny, s ktorymi randis, ale chyba je v tebe samotnom. vysporiadaj si najskor vlastnu minolost a hned to budes vidiet v inom svetle.