Este nikdy som nespala so zenou

Príspevok v téme: Este nikdy som nespala so zenou
nika334

Neviem či to je divne alebo nie ale mne sa strasne pacia zeny ale nikdy som ani s jednou nespala ked som si citaka take tie pribehy o zenach ze spolu spali tak potom som nadtym aj uvazovala ze ake to musi byt pocit chcepa by som aby niekto povedal alebo poradil ako to ma skusit a chcela by som spoznat nieco nove a spoznat niečo nove..

ja666

Co vam tu podaktorym sibe.
Nepise sa ze "ako nas boh stvoril."
Kazdeho osobna vec ci ma rad to alebo to.Ja som veriaca ale nikdy by som neodsudila ani nenavidela ludi ktori uprednosnuju to iste pohlavie.
"Doriti aj s ludmi co su s bohom jedna ruka a popritom len sudia

martinmax

www.zdravie.sk Už si to kopírovala sem, bella21. Nebolo by jednoduchšie dať odkaz a k nemu pripojiť svoj názor vlastnými slovami?

bella21

Treba vniesť trochu svetla a pravdy k vylúčeniu homosexuality zo zoznamu psychických chorôb. Nebolo to však vedecké rozhodnutie. Prvýkrát sa to stalo na pôde Americkej psychiatrickej asociácie v r. 1973. Málokto však vie, čo tomu predchádzalo a za akých okolností k tomu došlo.

Pred r. 1973 sa homosexualita zaraďovala ako psychická porucha do sekcie 302 Diagnostického a štatistického manuálu duševných porúch, ktorý je referenčnou príručkou používanou psychiatrami v USA (skratka DSM-II). V sekcii 302 - Sexuálne úchylky, bola homosexualita uvedená na 1. mieste. Sekcia 302 hovorila, že homosexuálne osoby tvoria kategóriu jednotlivcov, ktorých sex. záujem je v prvom rade orientovaný na objekty odlišné od osôb iného pohlavia, na sexuálne vzťahy .., ktoré sa uskutočňujú za zvláštnych okolností. Aj keď mnohí vnímajú svoje praktiky za poľutovaniahodné, nie sú ešte schopní nahradiť ich normálnym sexuálnym správaním.

Pro-homosexuálny psychiater Dr. Ronald Bayer vo svojej knihe Homosexuality and American Psychiatry: The politics of Diagnosis (1981) píše, že prvý útok homosexuálnych aktivistov na Americkú psychiatrickú asociáciu (APA) sa stal v r. 1970 počas konferencie APA v San Franciscu. Gay aktivisti sa rozhodli narušiť konferenciu prerušovaním rečníkov, prekrikovaním a vysmievaním sa zo psychiatrov, ktorí vnímali homosexualitu ako psychickú poruchu. V r. 1971 Frank Kameny, homosexuálny aktivista pracujúci pre Gay Liberation Front, počas konferencie APA vytrhol mikrofón a kričal: "Psychiatria je vtelený nepriateľ. Psychiatria vedie nemilosrdnú vyhladzovaciu vojnu proti nám. Môžete toto zobrať ako vyhlásenie vojny proti vám." Homosexuáli si urobili napodobeniny poverovacích listín APA a získali prístup do výstavného priestoru konferencie. Zastrašovali každého, kto tvrdil, že homosexuáli potrebujú liečbu. Kameny si našiel spojenca v APA v osobe Kenta Robinsona, ktorý pomohol gay aktivistom prezentovať svoju požiadavku na vylúčenie homosexuality z DSM. Na konferencii APA v r. 1972 mali homosexuáli povolený stánok s názvom "Gay, hrdý a zdravý". Kamenymu dovolili byť účastným panelovej diskusie psychiatrov o homosexualite. Snaha vylúčiť homosexualitu z DSM bola výsledkom politickej moci, hrozieb, vydierania a nie vedeckých výsledkov. Pred konferenciou APA v r. 1973 sa niektorí psychiatri pod vedením Dr. Irvinga Biebera a Charlesa Socaridesa pokúsili zorganizovať opozíciu ku snahám homo aktivistov.

Po veľkom politickom tlaku sa 8 členovia jedného výboru APA stretli za zatvorenými dverami, aby diskutovali o žiadosti Kamenyho. Podľa svedectva Dr. Jeffreho Satinovera (uvádza to vo svojej knihe Homosexuality and the Politics of Truth) oponentom bolo daných iba 15 minút na argumentáciu. Nakoniec výbor väčšinou hlasov rozhodol, aby o Kamenyho žiadosti hlasovalo 10 000 členov APA. Celé hlasovanie prebiehalo podivuhodným spôsobom. National Gay Task Force si obstaralo zoznam adries členov APA a každému z nich zaslalo list, ktorý ich vyzýval hlasovať za vymazanie homosexuality zo zoznamu mentálnych porúch. Žiadny člen APA nebol informovaný, že poštové zásielky boli financované zo strany homosexuálnych aktivistov. Na základe následného hlasovania bola homosexualita vymazaná zo sekcie 302 DSM-II. APA tak dala pod vplyvom zastrašovania politickú odpoveď na to, čo si vyžadovalo vedeckú odpoveď. Vedecké štúdie boli ignorované. Ide o precedens, ktorý sa vo vedeckom výskume nikdy predtým nestal.

Podľa Josepha Bergera, významného člena APA, sledovaným cieľom nebolo dospieť k definitívnemu vedeckému rozhodnutiu o homosexualite, ale vytvoriť priaznivú klímu na zmenšenie intolerancie voči homosexuálom. Keďže členom APA bolo podsúvané, že ide o vytvorenie klímy, ich hlasovanie bolo zneužité a neprávom interpretované ako vedecká výpoveď. Následkom však bolo aj to, že sa dokonca začala zakazovať akákoľvek diskusia o tejto téme.

dieraVstrome

Vyjadrila som sa hadam jasne, ze ich neodsudzujem, ale verim v iny povod takejto orientacie nez zdravy a prirodzeny, a rovnako priznavam, ze to nemusi byt velakrat vlastnou vinou. Ty si mala potrebu na to reagovat, hovorit o spolocnosti, ktora zavrhuje inakost. Je to vec nazoru, neda sa to jednoznacne potvrdit, ani vyvratit. Ak je tu niekto, kto ma spravanie veduce k dalsim ludsky katastrofam, rozhodne som ja ten posledny clovek. Nemam rada konflikty, ani sa nebudem hadat, rozhodne nebudem nikdy ublizovat zamerne, ani sa nijak na takychto veciach podielat. Nepotrebujem ist ani do koncetracneho tabora, aby som si uvedomovala veci. Nepotrebujem zachadzat do tych najhorsich extremov, aby som vedela, co je spravne a co je nespravne. Normalnost je relativna, tazko definovatelna, mozno az subjektivna vec, ale ak raz niekto ma chorobu, tak zdravy nie je. Jednoducho je akceptovany ako chory alebo "postihnuty". Moj nazor nie je nebezpecny. Ja si myslim, ze tvoja utocnost by vedela vyustit v horsie veci. Ty si si nevypocula moj nazor a nezamyslela sa nad nim. Jednoducho si to zobrala ako nieco, co je proti, co skodi, co je nespravne, co nedava slobodu. Ja som napriklad aj proti systemu, cize uz to je mimo mojich nazorov, kam si spolocnostou zahrnula. Chapem, co chces povedat, ale tak cierno-bielo by som to nevidela.

V podstate si mozno aj nechcene so mnou suhlasila, ze sa mozes stat z cloveka homosexual kvoli negativnym zivotnym skusenostiam, rovnako ako clovek v kontakte s virom ochorie, cize nasledkom niecoho, co si nevyberie, sa stane chory. Dala si mi tym za pravdu. Nenavist ci ublizovanie je uz ina vec, tu uz ja suhlasim s tebou a som proti a vsetko to vedie k zlym veciam, koniec koncom clovek ublizuje nenavistou najviac seba, uz len tym, ze straca energiu niecim tak zbytocnym.

A k teme, aby som nebola uplne mimo: ani ja som este nespala so zenou, mozno by aj taka trojka mohla byt zaujimave a vzrusujuce dobrodruzstvo, ale dalej ako v predstavach naozaj netuzim zajst. Urcite to skus, ak si slobodna a mas o to zaujem, aspon zistis, co a ci je to to, co chces.

Slobodna

Spoločnosť má tendenciu odmietať a zavrhovať inakosť. Ľudia by mali poznať svoju históriu, mali by sa z nej poučiť a neopakovať rovnaké chyby. Netolerancia k inakosti totiž v minulosti viedla k Holokaustu.
Odporúčam každému človeku, kto mal to šťastie a nezažil to, ísť aspoň na výlet do nejakého koncentračného tábora. Možno to v ňom prebudí ľudskosť a toleranciu.
Príroda nerodí len čistú rasu, zdravú, dokonalú. To, či sa tak človek narodil alebo zmenil pod vplyvom negatívnych životných skúseností, je úplne jedno. Je iný než väčšina, to ale neznamená, že tá väčšina je normálna a menšina nie. Normálnosť je subjektívna. Mnoho ľudí si žiaľ neuvedomuje nebezpečenstvo svojho názoru a hlavne ak sa ten názor začne spájať s podobnými názormi.

dieraVstrome

Homosexualita a bisexualita z hladiska sexu je podla mna ok, teda ak cloveka sexualne pritahuje aj, aj, experimentovanie, preco nie, ale nemyslim si, ze je celkom zdrave, ak niekto chce zit v partnerskom vztahu muz s muzom alebo zena so zenou. Vacsina tychto ludi odsudzuje opacne pohlavie, skatulkuje, ma nejaku traumu z detstva alebo je zasiahnuta nejakou udalostou. A priklonila by som sa k prirode, ze takyto dvaja spolu nemozu splodit dieta. Nevymyla mi hlavu cirkev, absolutne nie som veriaca a ani ovecka bez vlastneho mozgu. Sama som uvazovala o tom v mladosti, ci by som si nezacala so zenou, s jednou lesbickou som sa dokonca stretavala. Vsetci takyto ini ludia, ktorych som v zivote stretla, boli naozaj niecim poznaceni, ovplyvneni a velmi tomu neverim, ze je to v poriadku. Mozno sa niekto mal narodit ako chlap a narodil sa nakoniec ako zena, ze za to nemoze, ale v tom pripade je to tiez len nejaka poruchu vo vyvine. Je to moj nazor, takto to "citim", no na druhu stranu ich neodsudzujem, nemam problem sa s nimi bavit, nerobim si z nich srandu, lenze si nemozem pomoct, ze aj ked mozno nie ich vlastnou vinou, ale zdravi jedinci to nie su.

Slobodna

Homosexualita či bisexualita nie je žiadna choroba ani deviácia. Žiaľ cirkev toto rada vtĺka do hláv svojim zblbnutým ovečkám bez vlastného mozgu.
Pedofília, zoofília atď. áno. Vidíte ten rozdiel, či ani nie? Nie len obsahovo ale každá deviácia má koncovku "fília".Čo znamená milovať niečo a byť tomu naklonený viac než je zdravé, normálne. Kým homo alebo biSEXUALITA je druh sexuality. Teda neexistuje len jeden jediný druh sexuality - ten, ktorý preferuje väčšina a preto je jediný "normálny".

bisexual

hanka9 - Tebe sibe? Odkaz na hento? Poruchy sexualnej preferencie? Este mi s uzivatelom sodomia povedzte, ze LGBTI sa maju a daju liecit a osobne vas dojdem preplieskat.