Prijímačky na JLF UK v Martine - odbor ošetrovateľstvo

Príspevok v téme: Prijímačky na JLF UK v Martine - odbor ošetrovateľstvo

Ahojte, chcel by som sa vás opýtať, či by niekto nevedel, ktoré otázky sa mám učiť na prijímačky do Martina,ale na ošetrovateľstvo(biológia+somatológia)...70 otázok je z biológie, 30 zo somatológie, problém je v tom, že biológiu sme mali na SZŠ dosť slabú, a neviem čo sa mám viac učiť. Genetiku? Biológiu bunky? Živočíšnu ríšu? Sylabus mi prišiel, ale nemám šancu sa ho celý naučiť na 100% do prijímačiek (jún). Somatológia = no problem, ale tá biola. Viem, že to všetko bude záležať aj od toho, aké otázky si vylosujem. Poradíte mi, čo sa mám najviac učiť? Ktorú časť biológie? Ďakujem každému, kto poradí :-)

Janka_jlf

ahojte, ak by ste mali záujem, mám na predaj v elektronickej podobe nejaké modelové otázky na prijímačky na medicínu JLF v Martine, cca 1000 bio + 1000 che otázky s kľúčom správnych odpovedí. Plus nejaké materiály, doplnené učivo navyše a podobne :) v prípade záujmu píšte email na: p.jana@centrum.sk a dohodneme sa :)

12nikola

ahojte jja som boola tento rok na prijimackach a chcela by som sa opytat niekoho kto chodi do mt na osetrovatelstvo ako to tam chodi ... a ci je studium velmi narocne lebo niekto hovori ze v martine to je skoro ako medina lebo ucia rovnaky profesori

kubo.pb

Ja viem, že je to ťažké, ale povedzme si pravdu...kto sa najviac hlási na oše? Žeby študenti SZŠ? Myslím, že väčšina gymnazistiek ide skôr už teda na lekárstvo, ktoré už je samozrejme náročnejšie...chodil som na SZŠ, nehovorím že to zvládnem ľavou zadnou, ale keď spolužiačka skončila 35 - a to nie je zrovna najmúdrejšia, tak si myslím, že to dám...nechce sa mi veriť, že to je strašne ťažké, veď to je ošetrovateľstvo, čo by bolo potom právo, informatika alebo medicína?

Nela41

Ja chodim do MT takze velmi dobre viem ako to chodi a nechce sa mi verit ze by ti sylaby prisli bez kniziek. Kazdopadne ak tam aj nie su napisane je to tych 6 knih "biologia pre gymnazia", ktoré treba vediet. Na okruhy sa vobec nespoliehat ucit sa z knih VSETKO. Ak sa zameras len na okruhy moze sa lahko stat ze sa nedostanes, lebo prijimacky su tam tazke a ak nie si z gymnazia tak budu pre teba este 10 krát tazsie

kubo.pb

Nela, asi si si dostatočne neprečítala čo som písal, pri zakladaní témi. Sylabus mi už prišiel a nie sú tam knižky, ale jednotlivé okruhy tém...ja som sa chcel len spýtať čo najviac z tých okruhov tam bude...je to skôr otázka pre ľudí čo chodia do MT na oše. Viem, že sú aj iné školy, kde sa nerobia prijímačky, ale dal som si iba jednu prihlášku a to do MT, pretože tam je oše. na najlepšej úrovni a nechcem byť len zdravotná sestra kvôli Bc. ale chcem mať aj vedomosti a to získam najviac v MT, kde nás budú učiť spolu aj s medikmi.

Nela41

Keci čo sa tu píše.. prídu ti s pozvánkou sylaby, kde máš zoznam literatúry, z ktorej sa máš učiť. Tie knihy čo sú tam napísané treba vedieť, lebo do Martina sú prijímačky naozaj ťažké.
Ja by som odporučila inú školu

Shayleen

Mám ešte niečo pre teba ale je to pdf formát.

Daj do Google.sk - somatologia testy a 5te v poradí bude

sOMATOLÓGIA - základy anatómie a fyziulógie - socprac8.sk