Dobrý deň, na začiatok uvediem, že mám 16 rokov, začínam cvičiť a výšku mám 166cm, moja váha je okolo 52kg, postavu mám v celku fajn, som s ňou spokojná, ruky, brucho,chrbát vyšportovaný, ale čo ma trápi sú moje širšie stehná a na zadku začínajúca \\\"celulitída\\\"...nechcem schudúť kilá, chcela by som nabrať kvalitné svalstvo, rada behávam, nerobí mi problém ubehnúť 5km každý druhý deň, jazdím na koni 2x týždenne, drepujem-80drepov vždy po behu, ale tie nohy sú stále rovnaké...rada by som celkovo všade nabrala svaly a bola vyšportovanejšia, takže som si upravila aj stravu, čo znamená,že som vyradila z jedálničku všetky vyprážané, tučné, sladké a moc slané jedlá, čokoládu a podobné sladkosti, žial ovocie a zeleninu moc neprijímam ked aj- tak nasilu,, pretože mi nechutí, zjem iba jablko a možno banán, iné žiaľ nič..zvýšila som príjem bielkovín, samé kuracie mäsko jem, vajíčka buď- na mäkko, alebo na tvrdo a podobné zdravé veci..jem asi 4x denne, nejak moc sa neobmedzujem a keď mám chuť tak si dám namiesto nezdravých pochúťok račej celozrnný chlebík s tvarohovou nátierkou alebo také tie kukuričné plátky, neberiem žiadne proteíny, amynokyseliny, a v najbližšej dobe ani nechcem, račej ich chcem v prirodzenej strave... do cvičenia sa nevyznám, robím iba to čo viem od ostatných ľudí, cvičenie ma baví a chcem vidieť aj výsledky, preto by som bola rada ak niekto kto sa do toho vyzná mi povie, čo robím zle a čo dobre, čo zmeniť a čo nezmeniť a tak.. stiahla som si appku, ktora mi ukazuje kolko kcal denne prijimem, a pohybuje sa mi to okolo 700-900kcal denne, a energie prijmem denne asi do 3500kj z toho spálim od 500kj do 1200kj športovaním /striedam jeden deň beh 5km, drepy- čo je viac minutých kj a druhý deň cviky na ruky, chrbát a brucho- čo je asi tých 500kj /
Môj denný harmonogram vyzerá asi takto :
7:30 raňajky - celozrnné mini chleby 4ks + tvarohová nátierka/ do 800kj a do 200kcal/
11:00 desiata - to isté
14:00 obed - kuracie prsia na prírodno s ryžou alebo americkými zemiakmi + niva omáčka / do 1000kj a do 250kcal/
18:00 večera - buď to isté, alebo jedlá s vajíčkom, napr.vajíčkové slíže /do 600kj a do 200kcal/
19:00 beh 5km a drepy 80x/-1100kj/ - alebo druhá varianta, cviky na brucho, chrbát a ruky / - 350kj/
denný príjem kalorií - 850kcal
denný príjem energie - 3200kj
denný výdaj energie - 1100kj alebo 350kj
Tak teda, poraďte čo zmeniť a tak.. pokiaľ treba dám sem aj týždenný harmonogram.. vďaka moc