Asi pred týždňom sa mi stala taká vec: kúpila som si po niekoľkých rokoch /2-3/ PEPSIcolu light vypila som
cca 7 dcl /nie naraz/ a po x-hod. na mňa prišli hnačky a bolesti brucha /za 4 hod. som bola 4x na WC/ a po pár hodinách mi to celé odoznelo /nemusela som si dať chválabohu ani Hylak...ani nič podobné/ pravdepodobne moje telo zareagovalo na ten nešťastný aspartám /umelé sladidlo/, ktorý je o.i. aj rakovinotvorný!!! už ten humus NIKDY nebudem kupovať, mňa by len zaujímalo, či nás je takých viac, ktorých PEPSI preháňa....
Už vás niekedy "prehnalo" po Pepsi?
Kofola
Zloženie
Voda, Sirup KOFO® (ovocný sirup, cukor, glukózo-fruktózový sirup, voda, karamel - pálený cukor, farbivo E150d, kyselina citrónová, chlorid sodný, esencia pre KOFO® - prírodná aróma a aróma, bylinný extrakt - prírodná aróma, extrakt zo sladkého drievka - prírodná aróma, chemická konzervačná látka E211, kofeín), Oxid uhličitý, Obsahuje kofeín max. 15 mg/100 ml
To pepsi bolo buď pokazené alebo niečo iné
Pozrela som sa aj pepsi aj Cola obsahuju apartman :
Pepsi Light
Zloženie
voda, farbivo: karamel (E150d), kyseliny: kyselina fosforečná a kyselina citrónová, náhradné sladidlá: aspartam a acesulfám K, regulátor kyslosti: citran sodný, chemická konzervačná látka: benzoan sodný, aróma: kofeín, aróma.
BIB: voda, farbivo: karamel (E150d), kyseliny: kyselina fosforečná a kyselina citrónová, sladidlá: aspartam a acesulfám K, regulátor kyslosti: citran sodný, konzervačná látka: benzoan sodný, aróma: kofeín, aróma.
Obsahuje zdroj fenylalanínu.
Coca Cola
Zloženie:
Voda, oxid uhličitý, farbivo karamel E150d, regulátory kyslosti kyselina fosforečná a citronan sodný, náhradné sladidlá: cyklamát sodný, acesulfám K a aspartám (obsahuje zdroj fenylalanínu), aróma, kofeín.
Úplné informácie o zložení ao nutričných hodnotách nájdete na obaloch našich výrobkov.
áno, súhlasím ale piť Coca-colu a jesť tyčinky /tak som to čítala na nete ja.../, Pepsi má údajne iné zloženie a ešte ten aspartám k tomu...aj keď je to rovnaká tmavá džbrnda!! po coca-cole a kofole mi nič nieje, tak preto sa pýtam...
Tak toto sa mi ešte nikdy nestalo a ani som o tom nepočula zaujímavé. Vždy počujem keď máš hnačku a bolesti žalúdka treba piť kolu a jesť tyčinky.