Už vás niekedy "prehnalo" po Pepsi?

Príspevok v téme: Už vás niekedy "prehnalo" po Pepsi?
pixie

Asi pred týždňom sa mi stala taká vec: kúpila som si po niekoľkých rokoch /2-3/ PEPSIcolu light vypila som
cca 7 dcl /nie naraz/ a po x-hod. na mňa prišli hnačky a bolesti brucha /za 4 hod. som bola 4x na WC/ a po pár hodinách mi to celé odoznelo /nemusela som si dať chválabohu ani Hylak...ani nič podobné/ pravdepodobne moje telo zareagovalo na ten nešťastný aspartám /umelé sladidlo/, ktorý je o.i. aj rakovinotvorný!!! už ten humus NIKDY nebudem kupovať, mňa by len zaujímalo, či nás je takých viac, ktorých PEPSI preháňa....

joleen

Kofola
Zloženie

Voda, Sirup KOFO® (ovocný sirup, cukor, glukózo-fruktózový sirup, voda, karamel - pálený cukor, farbivo E150d, kyselina citrónová, chlorid sodný, esencia pre KOFO® - prírodná aróma a aróma, bylinný extrakt - prírodná aróma, extrakt zo sladkého drievka - prírodná aróma, chemická konzervačná látka E211, kofeín), Oxid uhličitý, Obsahuje kofeín max. 15 mg/100 ml

joleen

Pozrela som sa aj pepsi aj Cola obsahuju apartman :

Pepsi Light
Zloženie
voda, farbivo: karamel (E150d), kyseliny: kyselina fosforečná a kyselina citrónová, náhradné sladidlá: aspartam a acesulfám K, regulátor kyslosti: citran sodný, chemická konzervačná látka: benzoan sodný, aróma: kofeín, aróma.
BIB: voda, farbivo: karamel (E150d), kyseliny: kyselina fosforečná a kyselina citrónová, sladidlá: aspartam a acesulfám K, regulátor kyslosti: citran sodný, konzervačná látka: benzoan sodný, aróma: kofeín, aróma.
Obsahuje zdroj fenylalanínu.

Coca Cola
Zloženie:
Voda, oxid uhličitý, farbivo karamel E150d, regulátory kyslosti kyselina fosforečná a citronan sodný, náhradné sladidlá: cyklamát sodný, acesulfám K a aspartám (obsahuje zdroj fenylalanínu), aróma, kofeín.

Úplné informácie o zložení ao nutričných hodnotách nájdete na obaloch našich výrobkov.

pixie

áno, súhlasím ale piť Coca-colu a jesť tyčinky /tak som to čítala na nete ja.../, Pepsi má údajne iné zloženie a ešte ten aspartám k tomu...aj keď je to rovnaká tmavá džbrnda!! po coca-cole a kofole mi nič nieje, tak preto sa pýtam...

joleen

Tak toto sa mi ešte nikdy nestalo a ani som o tom nepočula zaujímavé. Vždy počujem keď máš hnačku a bolesti žalúdka treba piť kolu a jesť tyčinky.