Práca - evidencia priestupkov

Príspevok v téme: Práca - evidencia priestupkov
annaanna

5, 08:24

Dobry den, chcela by som sa informovat ohladom evidencie priestupkov. Pokial viem, od r. 2010 su povinne vsetky organy prejednavajuce priestupky viest tuto evidenciu a zapisovat do nej vsetky priestupky. V r. 2012 som sa dopustila priestupku proti majetku (skoda do 10 eur), zaplatila som pokutu 30e a vec bola "vybavena". Podla zakona o priestupkoch sa udaje z evidencie priestupkov likviduju po 5 rokoch, ak osobitny zakon neustanovuje inak. Moja otazka teda znie:

1. Co sa mysli pod "osobitnym zakonom" v tomto pripade, resp. ktorych priestupkov sa likvidacia netyka a nemazu sa?

2. Mozem teda ocakavat ze v r. 2017 (t.j. po 5 rokoch) bude moj priestupok z evidencie natrvalo vymazany? Znamena to ze uz sa k nemu nikdy nikto nedostane resp. ho nenajde pri prehladavani evidencii alebo to znamena ze niekde skryty "v archive" zostava a len nebude mozno ho zohladnit?

Uz dlho hladam odpoved na tuto otazku, ale doposial sa mi ju nikde nepodarilo najst. Dufam, ze mi budete vediet odpovedat. Chcem sa totiz uchadzat o miesto v statnej sprave a aj ked viem ze pozaduju len cisty register (odpis), chcem vediet ci mi to nahodou nemoze uskodit keby lustrovali vo vselijakych moznych evidenciach. Bol to prvy priestupok v zivote, a aj posledny. Odpis aj vypis z RT mam cisty. Vopred vela vdaka za Vasu odpoved.