Dobrý deň, rád by som sa popýtal na viac vecí. Rozmýšlam o vstupe do ozbrojených sil SLovenskej republiky. No trápia ma otázky ako a či je možne odísť z armády napríklad po roku, či je možne byť zamestnaný aj v mieste bydliska(či ma nemožu preveliť kde sa im zachce). Či možem zmeniť zamestnanie(to suvisi s odchodom)žeby som šiel od vojakov po roku-dvoch k policii.
Posledná otázka, ako sa dostať k vojenskej policii po ukončení výcviku alebo k čestnej stráži? Ďakujem za odpovede.
Vojaci, možnosti
This blog always delivers quality content. farmedkitchenbar.com
na ich mieste by som ťa tiež neprijal. Veľa policajtov a vojakov má problémy s alkoholom a potom to tak vyzerá že tí čo majú chrániť a pomáhať sú nebezpečnejší ako obyčajní ľudia. Osobne som už videl niekoľko najmä policajtov pripitých počas služby ešte aj v uniforme. Stačí že nejakého podvádza žena alebo ho nechá frajerka a už má chuť sa ísť spiť. Potom to tak aj v našom štáte vyzerá. Ak si už raz mal priestupok v mladosti s alkoholom tak tam je vždy riziko že v kritickom období môžeš opäť tomu prepadnúť.
a ešte taká otázka, prečo chceš ísť najprv za vojaka a potom prestúpiť k polícií? Buď chcem byť vojak alebo policajt.
Ide o to že nedávno som podstupil testy k justičnej a vazanskej stráži, všetko som spravil, v pdostate sm bol už na konci výberoveho konania a odbili ma nakoniec stým že mám priestupok za mladosť, presnejšie požitý alkohol u mladistveho, na základe tohto ma neprijali. No počul som že priestupky sa mažu po 5tich rokoch, preto by som to chcel skusiť v buducnosti ešte raz so zmazanými priestupkami. Odpis aj výpis mám čistý, akurát to vidieť v lustráciii osoby. Na policajnú školu ma pošlu predsa po prijatí .
Definuj - dostať sa k policajtom. O aký post máš u polície záujem? Ešte raz opakujem - policajt môže byť len ten, kto má policajnú školu/akadémiu. Na vstup do armády je potrebný čistý register trestov - trestná bezúhonnosť.
Takze je mozne prestupit k zvjs?....a mam este jednu otazku, mam priestupok z mladosti, pocul som ze po 5tich rokoch sa maze, potom je mozne dostat sa k policajtom? Ci to nieje mozne uz nikdY?
Tu máš stránku čestnej stráže prezidenta SR. A na všetky tvoje otázky je odpoveď áno. Vstúpiť do čestnej stráže môžeš aj hneď. Odísť k polícií môžeš ale nebudeš môcť zastávať post policajta - nakoľko na to musíš mať vyštudovanú policajnú akadémiu, ale iný post u nich získať môžeš. Poznám taký prípad, aj keď ten prechod sa uskutočnil tuším po 10 rokoch a nie po roku-dvoch. Ak bude voľné miesto v mieste bydliska, áno, inak ti bude ponúknuté alebo sa budeš sám uchádzať o miesto v nejakom meste. Na silu ťa nikam preveliť nemôžu. Musíš s tým súhlasiť.