Dobrý deň,
Chcem vás požiadať o radu, že kam sa má človek obrátiť keď potrebuje asistovanú eutanáziu, na aké stredisko, alebo úrad? Ak vlastnoručne spíšem testament u právnika a nechám ho potvrdiť notárom, že vedome, dobrovoľne a z vlastnej vôle si želám ukončiť bezbolestným, asistovaným, medicínskym zákrokom svoj život, je možné aby mi úrady, alebo ministerstvo povolili na to nejakú výnimku? Môžem zaplatiť aj všetky náklady s tým suvisiace. Nechce sa mi veriť že tu človek nemá právo ani na dôstojnú smrť a musí sa v prípade núdze jedine svojpomocne pokúsiť otráviť nejakými chemikáliami alebo zahynúť pri nejakej nehode dúfajúc že všetko prebehne ako má... Alebo sú nejaké možnosti v tomto smere aspoň v zahraničí, nemáte skúsenosť s niekym z rodiny alebo známych?
P.S: Smrteľnou chorobou netrpím, ale mám svoje vážne dôvody ktoré mi nikto kto nežije v mojej koži nemôže spochybniť a nebudem o nich ani diskutovať, tak poprosím vyjadrujte sa len ak vás napadne nejaký konkrétny krok ktorý mi môže pomôcť ďakujem.