ahojte potrebovala by som radu pre moju 11 sestru ktora kazdeho pol roka chodi na infuzie. Pi napichovani zil su vzdy komplikacie,zily jej vzdy prasknu a velmi ju to boli. Neviete nejake vyzivne pripravky , vitaminy co bysme jej mohli davat na spevnenie zil? Dakujem
POMOOOOC
Nielen askorutin, ale vacsina antioxidantov. Karotenoidy(farebne zeleniny a vnate, morske riasy, ribezle, najma cierne, cernice, cucuriedky) anto a proantokyanidy(v zrnkach hrozna , cucuriedik malin cernic granatovych jablk) escin v divokom gastane a plno inych. Cistenie zil lecitinom(suchy granuklat, nie nasyteny olejom) prispieva k ich regeneracii . To by mal vlastne robit na udrzbu kazdy, kedze stav zil a cirkulacie vlastne ovplyvnuje vsetky chody v tele, kazdy organ, regeneraciu obranu.
ide o tzv.venozny kateter,ale ani ten nepomôže,aj vtedy môže žilka prasknúť.Riešenie býva tzv.zavedenie subclávie,tá vydrží,ale je to bolestivejšie a nerobí sa to kôli 5 infúziám,len vtedy ak pacient potrebuje brať infúzie aspoň 2-3 týždne...
mojej znamej pre podobny problem zaviedli do zily cievku, bol to taky kopcek a vzdy potom pichali do tej cievky....je to ako nejake umele zvacsenie a robi sa to ludom, ktori su odkazani na caste branie infuzii a injekcii do zil......skus sa na to popytat
Luci,viem o čom hovoríš a priznám sa,že nepoznám spôsob ako spevniť žilky u takto chorého človeka.Vtedy nepomáha ani askorutin.Možno skúsiť natierať ruky heparoidom,ale nečakaj te super výsledok.Pravdepodobne je dosť chorá,preto sú tak velmi oslabené aj žily..
nech papa pohanku tam je vela rutinu
nech skusi brat ascorutin, ten je na spevnenie ciev...