Ja som podstupila umele prerusenie tehotenstva a chcela by som o tom napisat ako to cele prebiehalo, kedze vtedy mi chybali informacii na internete. O tehotenstve som vedela resp tusila hned od zaciatku, kedze to bolo moje 5 tehot. Bohuzial antikoncepcia zlyhala. Najskor som navstivila svojho doktora, ktory mi ale uz ale nevedel pomoct, kedze pohlavny styk sme mali viac ako 5 dni spat. Opat som ho navstivila ked mi vysiel pozitivny teh test ale kedze nic na ultrazvuku nevidel, bolo tam zbytocne chodit. Tak som si zacala sama zistovat informacie. Docitala som sa, ze interupcie robia iba na sukromnych klinikach.Tak som obvolala tri jedna bola v Leviciach, Koch a interklinik. Rozhodla som sa pre Interklinik, kedze iba oni nerobili zakrok celodenny ale cely pobyt v nemocnici bol iba 3 hod. Najprv som absolvovala vysetrenie, co trvalo asi 15.min, podmienka zakroku bola, ze bude vidiet plod a ozvi srdca na ultrazvuku. Ja som bola asi v 6 tyzdni. O dva dni som prisla rano na krv, trvalo to cca 5min. O dalsich 5 dni som prisla nalacno na zakrok, zacalo sa to o 14.00. Zakrok sa robil v celkovej narkoze. Ja som vtedy dojcila, tak anesteziologicka mi upravila anestezu. A o 17.00 som odchadzala z kliniky. O tyzden som este absolvovala kontolu cca 5 minut. A asi o 5 tyzdnov som dostala menzes.Cena komplet bola asi 500eur
Interupcia alebo umelé prerušenie tehotenstva je lekársky zákrok, ktorého prevedenie je upravené zákonom. Je to násilný zákrok, ktorý ukončuje tehotenstvo.