Problém s vnímaním reality..

Príspevok v téme: Problém s vnímaním reality..
ev2000

Ahoj. Mám 14 rokov. Tento problém mám už dosť dlho, začalo to úplne z ľahka, ale potom sa to začalo stále zhoršovať tak sa rozpíšem:
V jeden večer som si umyl vlasy ako vždy, ale nebolo to obyčajné, keď som si dal už na hlavu uterák, tak som akoby pocítil pocit akoby veci okolo mňa neboli reálne, povedal som si: "Asi len nejaké chvíľkové blbé myslenie."
Ale potom som išiel do izby a tam to začalo znovu, tak som utekal za mamou a povedal jej čo sa deje, povedala mi nech si to nevšímam a idem sa vyspať z toho. Tak som tak urobil. Potom som to mával každý deň iba tak chvíľkovo, nevšímal som si to, ale občas to bolo tak silné, že som proste s plačom utekal za mamou, ale potom sa mi ukľudnilo. Aby som to upresnil, začalo mi to ešte minulí rok asi v septembri približne..
Presne do tohto apríla 2015 sa to znášať dalo, no začiatkom apríla sa to začalo veľmi zhoršovať,mal som to vlastne stále.. Nikdy som nevedel mame opísať tie pocity a ani to teraz neviem, je to niečo akoby som si neuvedomoval svoj život, seba, svoje telo a okolitý svet mi príde akoby sen alebo niečo nereálne, vždy keď som utekal za mamou tak som bežal za ňou s touto vetou: "Mami, mám pocit akoby som tu nebol." Nikdy nechápala čo to je a vždy ma odpísala touto vetou: "Nemáš byť toľko na počítači a počúvať hudbu v slúchadlách, veď ja keď toto chvíľku robím tak som úplne mimo." Fajn, obmedzil som počítač a aj hudbu v slúchadlách, ale zhoršuje sa mi to každým dňom aj tak. Už si ďalej rady neviem, veľmi ma to trápi v mojom veku keďže vôbec neviem či je to psychika alebo mám niečo s mozgom a toho sa práve obávam najviac, že mi niečo ničí mozog. Mama ma na žiadne vyšetrenia zobrať nechce, myslí si, že mi šibe z počítača na ktorý už mimochodom nechodím (ak nerátam, že som prišiel napísať tento článok lebo už potrebujem pomoc)..
Bol by som veľmi rád keby niekto aspoň trošku vedel čo to je a prečo sa to deje..Zaspať je pre mňa veľmi ťažké, vždy čakám kým sa úplne unavým aby som zaspal na istotu za pár minút.
Ešte pridám, že ani televízor nesmiem sledovať, lebo keď pozerám telku a odtrhnem oči od telky tak mi zase príde všetko nereálne..Začal som čítať niečo na internete a našiel som niečo ako derealizácia a depersonalizácia, opisovalo to presne moje stavy, ale v mojom veku psychická choroba? Nič také som nezažil, priznám sa, že vždy som mal stres, že mám nejakú vážnejšiu chorobu, bol som viacmenej hypochonder..
Fakt vás veľmi prosím o pomoc, odpoviem na každú otázku čo bude treba, lebo takto žiť ďalej nedokážem..

darinkaaaa11

podla mna nema schizofreniu..kde by ju nabral v 14 rokoch... moze to byt derealizácia alebo depersonalizacia..ale o tom tiez pochybujem, skor to moze byt aj panicka porucha, kedze vravis ze si taky ako keby "hypochonder"...mas stavy uzkosti? Zle sa ti spava? Bojis sa stale niecoho (napriklad ze by sa ti nieco mohlo stat, ze umries atd...)? Ak hej tak to je panicka porucha..

Ale pozeram ze tato tema je stara, tak snad to autor uz vyriesil a vie co s nim je ...

LusAngel

Ahoj presne viem co prezivas ,mam to iste a je hrozne tazke s tym zit..ak chces napis mi na suppsy@azet.sk a napisem ti o tom viac aj to co trochu pomaha s tym bojovat.

Tono1233

Podla mna mas schizofreniu ak nemas halucinacie tak este vpohode chod stym za lekarom lieky pomozu ale nechci ich brat cely zivot je to v tvojej hlave