Epilepsia a alkohol

Príspevok v téme: Epilepsia a alkohol
Majocka55552

Dobrý deň, mám taký problém, že asi pred 5 rokmi som mala 2x epileptický záchvat, ale epilepsiu mi nepotvrdlili, Brala som Depakine Chrono, následne som tablety vysadila a nič mi nebolo. Asi pred 3 mesiacmi som mala skúškové obdobie, bola som v strese, poriadne som nejedla a mala som také reakciu a znova mi nasadili liečbu Lamotrigínom. Pred tým ked som brala Depakine tak som pila aj alkohol, chodila na diskotéky a pod. Kedže som mladá tak to patrí k tomu. Chcem vedieť, či pitie alkoholu v malom množstve mi spôsobí nejaký záchvat alebo niečo také. ďakujem za odpoveď

sely83

ja beriem lieky timonil retard od svojich 19tich...dlho sa u mna nedala diagnostikovat epi lebo som mala zachvaty len v noci ked som upadala do spanku...teraz to je uz potvrdene a mam 32 rokov teda beriem tie lieky uz nejaky ten paitok a pijem normalne stale skoro kazdy den si dam pivo alebo vino pred tym som pila aj tvrdy alkohol ale ten som uz uplne prestala pit tak 10 rokov do zadu...takze u mna zachvaty nie su beriem lieky aj pijem alkohol a ten mi dokonca robi dobre lebo sa lepsie vnoci vyspim som v noci ospatejsia uvolnenejsia a nebojim sa ist spat ako kedysi...len si zas nemysli ze sa nejak opijam ako nota to nie...chcem vam len vsetkym povedat ze mozte pit a mat epi samozrejme ide aj o to ako casto mavas zachvaty ja som mala na posledy jeden pred dvoma rokmi ale to bolo z unavy nevyspatosti takze pit mozes ak si stabilizovana a mavas zachvaty raz za par rokov este jedna vec nikdy nepijem tolko aby som sa opila!vzdy s mierou teda neviem kolko zvladnes ty ale ja si dam v pohode 5 velkych piv a nie som na mol to je samozrejme aj o veku stavbe tela a pod...pijem proste len tolko aby som nepocitovala znamky opitosti lebo ked sa samozrejme opijem na mol zachvat pride...musis si stanovit hranicu ja mam 5 velkych piv alebo 4 dcl vina.A moja neurologicka je super ta mi v tom nikdy nejak nebranila vedela ze som v puberte ze nie je mozne aby som nechodila zabavat sa pit a na diskoteky ale vsetko s mierou!

rovinka

Ahoj,

kým berieš lieky, s alkoholom by si to nemala vôbec kombinovať.
Ja som už nemala záchvat asi 7 rokov, ani už dlhý čas neberiem lieky, a fakt, žijem život taký plnohodnotný, že ani netuším, že som niekedy mala záchvat. Ale kým berieš lieky, tak dodržiavaj pokyny lekára. Oplatí sa ti to.