Psychiater

Príspevok v téme: Psychiater
lalalallala

Dobrý deň,
po dlhom čase som sa odhodlal a objednal som sa k psychiatrovi kvôli panickým atakom atď. Idem prvýkrát a chcel by som vedieť ako prebieha vyšetrenie u takého psychiatra ? Inak mi pani sestrička kázala doniesť zdravotný záznam, no práve som chcel obísť všeobecnú lekárku. Musí byť ten záznam ? resp. výpis , lebo všeobecná mi asi nedá zdrav. kartu. Ďakujem pekne

lalalallala

Ďakujem Vám, no ja som objednaný až na budúci utorok , čiže potom dám vedieť. Ja som sa, len preto pýtal, lebo mi to povedala, že mám priniesť zdrav. záznam.

zewa

Ja som nemala ziadnu kartu. Ved normalne povedz pri prvom stretnuti, ze nechces aby o tom vsetobecny vedel. Tam ide len o to, ze ake choroby si mal, pripadne ake lieky si uzival. Podla mna zvytocnost. To povies aj z hlavy pokial teda naozaj nemas zavaznejsie zdravotne problemy. A inak vseobecny ti neda kartu, ale o vypis si mozes poziadat. A ist k psychiatrovi nieje hanba, sam uvidis, kolko ludi tam stretnes. A ja som tam urcite viac ako 10 minut nikdy nebola. Ale zrovna som nebola zhovorciva, tak mozno to bolo tym :)
Napada ma, ze ak mas Doveru, tak si mozes aspon vytlacit zaznamy o tom, ake si mal diagnozy a ake lieky si uzival. Neviem, ako su na tom ostatne poistovne s takouto sluzbou ;)

Chesterka

Ja som nepotrebovala svoju kartu vôbec. Ako vraví atra, prvé vyšetrenie trvalo cca 30 minút. Porozprávali sme sa, ujasnili si pár vecí a dohodli sme sa na ďalšom postupe a liečbe. Bohužiaľ mne konkrétne AD nesadli a nepomáhajú, takže budem musieť vyskúšať iné. Držím palce a určite daj vedieť ako si dopadol :-)

atra

Ahoj, no ja som bola prvý krát u psych. cca pred mesiacom a pol a mala som celú kartu, ale to len z dôvodu, že som ju mala dlhodobejšie doma kvôli iným vyšetreniam. Podľa mňa k psych. kartu nepotrebuješ a vyšetrenie, aspoň u mňa, trvalo 30min. Bola som tam tiež kvôli panickej poruche.No pokecala som si s ním, že ako to u mňa vlastne prebieha a tak, veľmi príjemný bol a dodal mi tak odvahu. Som už mesiac a pol na ADčkách a musím povedať, že mi zabrali, pomáhajú mi. Napíš zajtra, ako si obišiel ty a čo ti predpísal.