Co mam robit?

Príspevok v téme: Co mam robit?
Lyndsay

Dobry den,neviem ako mam zacat este pred par dnami som netusila ze je to take vazne az kym neprisla moja teta na navstevu a nebola zhrozena z toho ako vyzeram.Mam 23 rokov 38 kg a moje BMI je 15.5 co je velmi malo .Zistila som ze mam anorexiu ked mi zacala hovorit vsetky priznaky bola som v soku ze moje dychacie problemy bolesti zaludka a depresie su sposobene touto chorobou.Chcem to nechat v tajnosti nechcem o tom hovorit rodicom citim sa zahanbena a mam strach z ich reakcie a z toho co bude dalej.Vie o tom iba moj priatel ktory sa mi snazi pomoct tiez ho to velmi trapi..ja sa snazit zacat normalne jest lenze ono to nejde,zjem trosku a citim sa plna az mi je zle..Bojim sa ze sa z toho nedostanem,,,nechcem chodit ku psychiatrovi nechcem mat na sebe nalepku ze nesom psychicky v poriadku.Ale nevem co mam robit snazim sa z toho dostat nejak sama..len neviem ako....Nevladzem uz chcem byt ako predtym..chcem byt opet vesela a stastna ale je to uz davno co to tak bolo...

lombardo1981

Tak ako už písala oui. Na hospitalizácii nie je nič. Pre mňa bol najhorší stravovací režim. Ale to asi pre každú. Robiť niečo, čo ti je proti srsti, dá naozaj zabrať. No stojí to zato. Naučíš sa čo a ako. Ako odrazový mostík je to fajn. Mne o pomohlo.
Skús porozmýšľať, čo v živote tak nepotrebuješ, keď to substituuješ jedlom. Niečo sa snažíš zahodiť, na niečo zabudnúť.
Na tatka sa vieš čo. Pokiaľ mu budeš stále ustupovať, tak sa nič nezmení. Je málo rodičov, čo to naozaj chápu. Chápu, že aj mladý človek môže mať väčšie problémy ako ten skôr narodený. Skús sa s ním porozprávať o tom tlaku, ktorý je na teba vyvíjaný. A to nielen z jeho strany. To, že v podstate od teba očakáva dokonalosť, nie je správne. Neviem, či môžeš vyjadriť svoj názor. Ak nie, tak ho jednoducho povedz. Neustupuj mu.
A to s tou RAW stravou nie je najlepší nápad. Len svojej chorobe ustúpiš. A tá napokon zvíťazí na plnej čiare.

le-le

ked pribrať, tak aspon zdravo skús si pozrieť planeta food a jeho stravovanie.

inak jednu poznám, čo prešla na raw food a vyliečila sa , jedla ovocie, zeleninu, orechy, semená, ale väčšie množstvo a podarilo sa jej dať na váhu, ktorú potrebuje. surová strava - chudí priberajú z nej a tučný chudnú. dodáva vit,min,.... a hlavne zdravie a pohodu.

oui..

a co take strasne by sa Ti v tom spitali stalo? za par tyzdnov by si si dala dokopy telo, ziskala kusok fyzickej sily, zlepsila stravovaci rezim - navykla telo na pravidelny prisun stravy. ciastocne by si si vypla hlavu od toho, co je doma a mozno aj lepsie pochopila, ako Ta vase vztahy ovplyvnuju. niekedy je to tam nehorazna nuda, ale zaroven by si stretla novych ludi a mozno si aj urobila par kamaratov. je to tazky pobyt, ale zaroven Ti moze velmi vela dat.

Lyndsay

skusam jest aj sladke to je asi jedine co do seba este dokazem dat..a zial co sa tyka mojej rodiny tak ano je slepa pretoze vzdy ked bol nejaky problem tak si to vsimli az ked uz bolo zle .Len sa bojim obvinovania a vycitiek zo strany otca ze ako nato zareaguje on ..jediny moj priatel ma ako tak drzi pri tom vsetkom to zvladnut iba jemu sa mozem vyrozpravat..moj otec taketo veci ako su depresia a ine nechape..vraj z coho mam mat ja depresiu ako keby ja som nemala problemy lebo som mlada..proste ono je to tazke..zlozite z matkou nezijem ani sa nestretavame a z casti si myslim ze je to aj jej chyba z detsva ked sa o mna nestarala...ale naozaj nechcem ist niekam na liecenie a byt odlucena od vsetkych..toho sa bojim najviac ze ma zavru do nejakej nemocnice na par mesiacov a bude mi tam este horsie..preto to chcem zvladnut nejako sama..

anorekticka5

Moja ale to su rodicia fakt riadne slepi,ked nevidia,ze si uz "priesvitna" .ze 38 kil!!! To si len debil nevsimne.A nie este rodic! Ze si neni v poriadku jed vazis38 kil. Postup? bez lekara si nepomozes.Tebe treba uz hospitalizaciu.a nasledne psychoterapie.to si uz davno mala lezat na vyzive v nemocnici.co je slepe tvoje okolie? Ja som teda mala 47kil najmenej.pri vyske 173cm.ale to uz ma chceli hospitalizovat! Tak tvoj pripad nechapem.Okamzite vyhladaj odbornu pomoc!

Marselo

To je veľmi málo skús rôzno sa stravovať po obede si daj puding či niečo sladké a večeraj pred spaním prípadne jedz ovocie. Poprípade sa dajú aj kúpiť tabletky nato či pivko občas si dať po ňom príde hlad.