Mamka ma rakovinu

Príspevok v téme: Mamka ma rakovinu
elisaaa

Vcera zistili mamke nador, dnes nam to potvrdili a utorok nas hospitalizuju na vysetrenia. S mamkou sme odjakziva partacky. Mam len 25 a neviem co robit. Som pred nou silna, neplacem, povzbudzujem ju ale vnutorne som sa uplne rosypala. Co mam robit? Ako jej pomoct? Som zufala. Okrem nej nemam nikoho a ona tiez len ma len mna ....

llek

A to si ako k tomu prisiel ze sme stale viac chori a stale viac zomierame mladi? Mas presne cisla? mas nejake cisla z minulosti?. Potom ako to ze sa pomstupne zvysuje priemerny vek dozitia? To nejako nesedi. Vies kolko deti sa este nie tak davno nedozilo dospelosti lebo zomreli este ako deti? Co si myslis kolko ludi sa v minulosti dozivalo 70-80rokov? No, nebolo to bezne, dnes vo veku 70 rokov nikto ani nepomysli ze by sa poberal na druhy svet. Takze to su casto take reci. Ano, na moj vkus zomiera dnes prilis vela mladych ludi z vlastnej viny, lebo si nevazia svoj zivot a riskuju kvoli zazitku - v horach, pri sportoch, pri urazoch, pri havariach, to sa mi nepaci, ale ti nie su chori, ti su zdravi len im chyba ucta k zivotu a pokora.

liecitel

Ano medicina sa tak vyvija ze cim dalej tym viac sme chori a zomierame mlady.Ako je to mozne? Ved dnes mame super ucinne lieky na vsetko.Ale nebudem to tu rozoberat.Na druhej strane chapem ludi co sa spoliehaju len na doktorov a na tie chemikalie,ved im nikto neukazal iny sposob...Odporucam si precitat knihu od Luoys Hay MILUJ SVOJ ZIVOT alebo aspon dokument..Ona pracovala urcity cas s HIV pozitivnymi ludmi

Shayleen

Áno úplne súhlasím s tebou liek. A medicína sa vyvíja vždy príde niečo nové a aj to viem že našli niečo Vďaka čoho by sa hiv poz mohli toho vírusu zbaviť. Zatiaľ to funguje v labke kedy to budú na ľuďoch skúšať neviem ale všetko je len otázkou času. . .

llek

ten jej dobry fyzicky aj celkove zdravotny stav je dosledkom tohl ze skutocne protivirusove lieky uziva a ze su ucinne. Lebo HIV pozitivni ludia mozu dnes zit v podstate takemer rovnako dlho a kvalitne ako HIV negat. No a lieky beru dozivotne, kto nieco o HIV vie, tak mu je to jasne.. teda aspon dnes je to tak, mozno pride prevratny liek, ktory toto zmeni este viac ako tie lieky co su dnes

liecitel

Mas pravdu velky liecitel nesom a ani som to nikdy netvrdil.Tu otazku som dal zamerne.Precital som si prispevky od Shayleen niekolko mesiacov spatne a ma dost zaujal ten z pred mesiaca.Tu ho skopirujem.
,,Ja aspoň nepijem nefajčím nedrogujem myslim pozitivne stravujem sa zdravo schudla vyše 30 kg a som v najlepšej fyzickej a zdravotnej kondícii a nie som náchylnà ani na tie najmenšie ochorenia ako je chrípka a pracujem v zdravotníctve to že som hiv + už neznamená že ležím v posteli a umieram,,
Takze Shayleen zdravotny stav fyzicky aj psychicky je vinikajuci s porovnanim priemernim clovekom co nema HIV.Preto som sa pytal ze ako sa to u nej vlastne prejavuje.Moj nazor na to je taky ze keby za tie 8 rokov co ma to ochorenie neverila vsetkym tym nezmyslom ze je to nevyliecitelna choroba,zacala viac milovat svoj zivot a verit v zazraky tak by mohla byt dalsi clovek co dokazal ,,nemozne,,..Kludne sa mozete dalej navazat do mna ze pisem bludy,mna sa to nijak nedotkne, naopak prijmem kazdy nazor..

llek

Liecitel, ty asi velky liecitel nebudes ked si ohladne HIV postavil tak otazku ako si postavil. Je jasne ze nemas o tom ani paru.