Ahojte, kde ste si dali vysetrit potravinovu intoleranciu, ako metodou a kolko vas to vyslo. dakujem
Potravinova intolerancia - vysetrenie
nemusis za to platit take horibilne sumy, je to blbost. mozes si test kupit cez internet, test je velmi lahky, zvladne ho aj dieta. dostat ho na stranke food-detective.sk. ten isty test pouzivaju aj v roznych centrach, len si k tomu este nauctuju pekny balik. o to to mozes mat lacnejsie. nebud hlupa a nepodporuj nenazranych.
Na Interklinik v BA a stalo to 420€, robilo sa to z odberu krvi a bolo tam 220 potravin, ale s tym, ze laktoza a fruktoza nie su sucastou testu. Lektozove a fruktozove testy sa robia formou dychovych skusok v Rakusku. Nedostatok enzymu laktaza vsak moze zistit aj gastroenterolog, ked mu povies, ze sa chces dat vysetrit na celiakiu, na helikobaktera a ze chces aj doplnkove vysetrenie enzymov. Cize gastroskopia to ukaze. Testy na intolerancie si urcite urobit daj, mne velmi pomohli, nie raz som bola priotravena laktozou a mliecnymi bielkovinami, ze som si myslela, ze mi z tej otravy sibne a bolesti hlavy s vracanim byvali takmer na dennom poriadku, unava s pocitmi na odpadnutie a niekedy aj nespavost, hnacky a plynatost tiez, nafuknute brucho som mavala takmer nonstop. Ako keby mi teroristicka organizacia napchala do brucha nespocetne mnozstvo bomb a kazdych 5 sekund jedna vybuchne, zasoba na dva dni po kazdej konzumacii laktozy.