Sľub Bohu

Príspevok v téme: Sľub Bohu
02Penny

Ahojte,chcela by som sa niečo opýtať.
Mám 20 rokov, stretávam sa teraz s jedným človekom, dalo by sa to nazvať randením. Zatiaľ to trvá len pár dní. Problém je, že od vzťahu, sa väčšinou po nejakej dobe očakáva sex, však? Lenže, a to, čo vám teraz poviem, sa bude zdať hlúpe, ale pred nejakým časom som mala nepríjemnú skúsenosť s jedným chlapom, a hrozilo mi niečo, a ja som veriaca, tak som sľúbila Bohu, že keď mi pomôže, tak zato s nasledujúcim sexom počkám po svadbe. A teraz, uvažujem nad tým, lebo po nejakom čase by som tomuto chalanovi dovolila... nebyť toho sľubu. Neviem, či môžem oklamať Boha, mám z toho zlý pocit. Čo myslíte vy?
K tomu, čo myslíte, po akom dlhom čase je optimálna chvíľa, aby sa dvaja spolu vyspali?
VĎaka.

mixta

myslim take sexualne praktiky ako anal, oral a nasledny vystrek do ust, priviazovanie, sexi oblecenie, masturbaciu urcite nie.

mixta

Rovinka sex je manzelska povinnost? :D To by malo byt na dobrovolnosti a nie z povinnosti nech si cirkev hovori co chce. A urcite pomocky sexualne a rozne praktiky cirkev neschvaluje.

lucinka222

Hej, lebo sex pred svadbou je trestuhodný hriech, ale ak si prežiješ jeden deň v šatách, trepneš nejaké "áno" a podpíšeš papier v kostole, tak ten sex bude úplne niečo iné... To vážne nejaký obrad je pre vás tak významný? Nie je dôležitejšie, že sa majú dvaja ľudia radi, je im spolu fajn a nepotrebujú na dôkaz papier, ani požehnanie?

V čom je rozdiel po svadbe??? Čo je iné? Muž nemôže ujsť? Môže.

vieravBoha

neviem či si tu niekto nerobí srandu ale budiš.
ak sa ty zaoberaš že by si sa s ním vyspala tak sklameš Boha a podľahneš hriechu na ktorý ťa zvádza diabol. Pokušenie je veľké a lákavé a len silné duše nepodľahnú. Diabol zvádzal aj svätcov na hriech lenže v tej chvíli sa oni modlili a prosili Boha o silu a pomoc.

NO2

Za každý ťažký hriech dostane človek na večnosti trest. Bez spovede je to peklo, so spoveďou je to dočasný trest v očistci, ale čo to znamená dočasný, že?
Priamo do neba pôjde jedine človek, ktorý sa stal svätým, ďalej chudobní v duchu a tak ďalej. Takí do očistca nepôjdu. Odpustky slúžia na to, aby boli človeku odpustené tak hriechy, ako aj tresty za ne. Samozrejme, že slovo odpustky je samo o sebe maximálne provokatívne:-)
Ale nemá zmysel to riešiť a analyzovať prečo to bolo vtedy tak a teraz je to tak.
Hlavne si v hlave ujasni, či si alebo nie si veriaca, či je to pre teba prínosom alebo nie, lebo sama nevieš, čomu veriť.

rovinka

Ahoj,

tuto na fóre sa nájde len veľmi málo kresťanov, ktorí na vec pozerajú z toho hľadiska, čo Ty. Väčšina Ti napíše, že si hlúpa, resp. bude pohŕdať Tvojou vierou. Základný je ale princíp. Tebe hrozilo nebezpečenstvo, prosila si Boha, aby Ti pomohol. Dala si mu podmienku. Ak mi pomôžeš, urobím to a to. On svoju časť dohody splnil. Ty ju odrazu chceš porušiť. Je to správne? Nie len vo vzťahu k Bohu, ale voči hocijakému človeku. Keby si to niečo sľúbila mame, resp. priateľovi, tiež by si sľub len tak zrušila?
Poviem Ti to takto. Ja som tiež kresťanka, a tiež nie som bez hriechu, vyspala som sa s priateľom po roku chodenia, veľmi nás to k sebe ťahalo. Nebola som ale úplne v pohode, lebo som vedela, že robím zle. Mala som výčitky, lebo som vedela, že rodičia ma viedli k čistote. Veru by sa nepotešili, keby vedeli, čo stváram. Vzali sme sa,a pre oboch je to o niečom úplne inom. že po svadbe to už nie je niečo zlé - práve naopak, je to manželská povinnosť. Lebo to obaja robíme s veľkou radosťou, a tak často, ako len chceme vládzeme. Nie je pravda, že kresťania majú sex len vtedy, keď chcú splodiť dieťa. Môžu ho mať stále, aj 10x za deň, v akejkoľvek polohe, s akoukoľvek časťou tela, či pomôckami (okrem nejakých tých násilných). Niektorí vravia, že treba sexovať pred svadbou, lebo čo ak si v tomto dvaja nebudú rozumieť. Je na tom kus pravdy, lebo predsa nekúpiš mačku vo vreci :) Ale vieš o tom, že v kresťanskom ponímaní sa stávaš manželkou, a manželský sľub sa naplní, až keď sa pomilujete? Ak napr. sa dvaja zosobášia, a trebárs aj 5 rokov spolu nežijú intímne, lebo je tam akýkoľvek problém, ešte stále nie sú pred Cirkvou manželia, a sobáš sa dá bez problémov anulovať.
A ďalšia vec - sex nie je všetko. je dôležitý, ale nie je najdôležitejší.
Vieš, veľa dievčat očakáva od sexu niečo perfektné, že to bude extáza, že budú odrazu v inom svete, orgazmus, super, úžasné, lebo to vidia vo filmoch. Realita je ale taká, že na zosúladenie potrebujete viac času. Mladé dievčatá, (aj ja som mala 20) len ťažko dosiahnu vyvrcholenie, a mladí chlapci sa zas spravia do 5 minút = preňho už je po všetkom, kým Ty budeš čakať, kedy sa to už konečne začne.
Teraz po sobáši sme sa zosúladili, a vieme si to užiť, hlavne preto, že nemáš žiadny psychický blok (v našom prípade viera ťa nepustí).

nazorinej

Keď chceš s ním spať, tak s ním spi. Po svadbe? To naozaj chceš ísť do svadby s niekým, koho nepoznáš? Čo ak si nesadnete? Čo ak vám to nebude vyhovovať? Zostanete potom do smrti spolu nešťastní? Poznám jednu veriacu babu, čo čakala rok a pol, kým sa s frajerom vyspala, ale nečakala do svadby, lebo je to hlúposť!

poradim ti

Ono z Boha sa nemaju robit zarty.Ja som tiez veriaca a mam 24,a ak skutocne veris ze Boh existuje taksa podla toho aj spravaj.A co sa tyka toho ze spolahnut sa na to,ze sa potom vyspovedas tak to takto nefunguje,clovek sa ma uprimne snazit nehresit a nie si to planovat :-D a este dalsia rada z vlastnej skusenosti oplati sa pockat po svadbe,stoji to za to :-)

farar

Neboj sa zhresit. Pojdes na spoved, dostanes rozhresenie a Boh Ti odpusti...
Ved tak to robia skoro vsetci slovenski krestania...