Ahojte, mojim problémom je, že odkedy mi zomrel ocino (pred mesiacom) mám až zachvaty prejedania sa najhoršie, že práve na sladkom. Dokážem behom chvíle zjesť celé kekse.. Alebo niečo otvorím a už nie som schopná prestať. Prejde to? Mám to riešiť? Ako nabrať disciplínu? Som zúfalá.... Ďakujem za rady.
Závislá na sladkom
Ako pise betka45 laska by ti pomohla ale v prvom rade laska k sebe samej.A si na dobrej ceste kedze si uvedomujes pricinu vzniku problemu a naasledne tvoje spravanie...takymi problemami trpi strasnevela ludi a malokto si ich uvedomuje...Najlepsia (a si myslim jedina) cesta ako sa z toho dostat je zacat milovat svoj zivot.Zastavit sa,porozmyslat nad sebou,prehodnotit priority(ak vobec niejake su).A neviem ci si veriaca resp.v co veris-hlavne co sa tika posmrtneho zivota,to ma velky pliv na vyriesenie toho problemu...tak drzim prsty
namiesto sladkosti si zober do ruky ovocie a zeleninu ;)
Jedz obilné kaše.
Jedz ich dosť tak, aby sa ti glukóza z nich dostatočne uvoľňovala. Ukľudnia ťa a nie sú škodlivé ako sladkosti. Uvar si ich úplne domäkka. Ochucuj orieškami, slabo opraženými semienkami, prípadne použi trošku obilného sladu na osladenie. Nepriberieš z nich a budeš mať z nich prospech, hladinu cukru v krvi vyrovnanú, nebudeš mať neustále sa opakujúce chute, pretože kaše obsahujú dosť minerálov. Začni napr. kašou z ovsených vločiek varených vo vode, z ryže natural, pšena, daj si celozrnné cestoviny a pod. Po čase si pridávaj zeleninu tepelne upravenú a budeš vyrovnanejšia a spokojnejšia, najlepšie, ako sa v tvojej ťažkej životnej etape dá.
ziadne si nekupuj.
ewwa0
Mne pomohla láska :) Máš priateľa?
Proste je topsychicky problem..zomrel ti otec, chyba ti človek..tak si to nepriamo kompenzujes jedlom...