ahojte, včera mi vybrali krčne mandle a sesteičky mi na izbu doniesli na obed nejake polievky a teraz na večeru dačo neidentifikovatelne, vraj omáčku..chcem sa len opytať, či mi hrozi riziko krvacania z rany len preto, že som zatiaľ zjedla tri piškoty dokopy, ťažko sa mi preglga a snazim sa hlavnr čo najviac piť, už mam v sebe skoro dva litre vody dneska, no sestrička mi povedala že ma nemožu nutiť jesť, no že riskujem krvacanie ak nebudem.. vravim jej že jem pomaly piškoty a ona ze to je nič že potrebujem nejake mineraly či čo..no ake su mineraly v tychto ich jedlach ja netuším.. a okrem toho, po narkoze som vracala, tak sa bojim ze ak budem toto jest tak sa mi znova obrati žaludok..dakujem za kazdu reakciu
Jedlo po výbere mandlí
To máš z narkozy a keby si zjedla to čo ti dajú by ťa to už dávno prešlo :)
Mala by si robiť to čo vravia sestričky keď Nechceš aby si krvacala a ostala dlhšie v nemocnici
no ja jem, ale len piskoty si mocim vo vode a tak jem...mne sa toto jedlo hnusi a bojim sa ze sa mi zaludok prevrati a vracať iž teda nechcem.. :-( ked budem doma tak daku zemiakovu kašu alebo polievku si dam, ale doma je ine, tu je hnusne jedlo a to nie som daka fajnovka, keby ss mi zaludok z toho neobracal tak to jem
Po prvých dvoch dňoch by sa malo jesť opäť normálne jedlo, pomáha to liečiť hrdlo. Odporúča sa žuvačka, ktorá pomáha od bolesti. Môžu sa objaviť bolesti uší - je to normálne - hrdlo a uši majú rovnaké nervy. Vnútri krku to môže byť biele - opäť normálne, hrdlo sa lieči. Ak trvá horúčka a objavuje sa zápach z krku - je dôležitá kontrola u lekára. Odporúča sa odpočívať doma, ďaleko od davov a zafajčených miest. Neodporúča sa zdržiavať v spoločnosti ľudí s kašľom a nachladnutím. Počas prvých dní sa môžete cítiť unavení.
V pooperačnom období sú prítomné bolesti rozličnej intenzity v pokoji aj pri hltaní. Tieto bolesti sa dajú ovplyvniť liekmi. Takisto môžete pozorovať zápach z úst, zmenu pocitu chuti, merne zmeny hlasu. Tieto zmeny bývajú prechodné.
Hojenie trvá priemerne 2 - 3 týždne.
14 dní po operácii nesmiete :
vykonávať akúkoľvek činnosť vyžadujúcu telesnú námahu (napr. šport),
kúpať sa v teplej vode,
môžete sa sprchovať ale vlasy si nesmiete umývať,
navštevovať škôlku alebo školu,
piť čiernu kávu a alkohol,
prvých 10 dní po operácii by ste mali jesť mäkkú, kašovitú potravu.
Tak práve preto musis jesť mala si prázdny žalúdok a ešte na to narkomanom tak sa nečuduj pekne papaj pomaly v malých dávkach. Zmrzlinu ti nedali?