Ja sa stravujem tak, ze takmer vzdy, ked sa chcem najest, si musim aj navarit. Hlavnu zlozku mojej stravy tvori maso. Maso jem uplne, ale uplne kazdy den, niekedy aj viackrat za den. Samozrejme striedam rozne druhy masa a rozne druhy ryb. Dalej jem ryzu a zemiaky, papriku, paradajku, redkovku, sparglu, mrkvu, petrzlen, zeler, zelene salaty ale tak, ako nam ich priroda dala, cize bez octu, cukinu a ine tekvicovite..., uhorky, v malom mnozstve aj karfiol a brokolicu, v malom mnozstve kapustu a kel, ine druhy zeleniny... CO sa tyka strukovin, vyhybam sa im a len velmi zriedkavo si ich dam, aj to len v malom mnozstve. Kupujem si v bio obchodoch Blumenbrot - to su polystyrenove chlebiky gastanove, quinoove, pohankove. Pri vareni pouzivam pohankovu, ryzovu, quinoovu a prosovu muku. Varim si instantne kasicky pohankove, prosove, ryzove bud do vody, alebo do ryzoveho mlieka. Ryzove spagety a ine ryzove cestoviny, nitovky, take slize do polievky... varim si silne masove vyvary, polievky s velkym mnozstvom masa, ktore potom vsetko odtial zjem. Mam silnu intoleranciu na kukuricu. Ty mas zase na ryzu, tak mozes skusit kukuricne cestoviny, kukuricne spagety, kukuricnu muku, cornflakes... Len sa upriam hlavne na tie bio obchody, ak nieco take hladas a uvidis, najdes toho dost. Jedz vela masa, nic ine ta asi nezasyti. Ja sa vyhybam vsetkym konzervacnym latkam, konzervam a zavaraninam, masovym vyrobkom ako salama, sunka, parky, pasteta... nesedia mi, tiez su v nich konzervacne latky a v tych parkoch aj skryty gluten. Ovocie nejem vobec, lebo mi robi problemy ovocny cukor. Intoleranciu mozes mat na vsetko, co prechadza traviacim traktom, ale zase nie na vsetko sa daju robit testy. Ja nikdy nezjem polievku, ktora bola napriklad jeden den v chladnicke, lebo uz su v nej aflatoxiny a citim, ze mi skodia. Vsetko musi byt cerstvo uvarene. Ked som niekde vonku, kde nemam prilezitost uvarit si nieco sama, tak si dam hranolky a casto skoncim v mekaci na chicken wings. Ak budes mat pocit, ze uz robis vsetko, aby si alergeny vylucila a predsa su problemy, mozes mat intoleranciu na niektory z ovocnych cukrov. Moze to byt fruktoza a moze to byt sorbit. Na tieto cukry sa robia testy formou dychovych skusok v Rakusku. Ak ti vyjde intolerancia co i len na jeden z nich, bude treba vylucit vsetko ovocie, ovocne stavy, marmelady, susene ovocie, zuvacky, sladkosti a kupovat si zubnu pastu taku, ktora neobsahuje sorbit. Lebo napriklad take jablko ma tri alergeny sposobujuce intoleranciu: jablkovy alergen, fruktozu a sorbit. No a v tom velkom krvnom teste si mala iba ten jablkovy alergen a test ti ukazal, ze na ten intoleranciu nemas, ale mozes mat na niektory z tych cukrov a za testami na ne jedine do Rakuska. S hovadzim masom sup do tlakoveho hrnca... kto by cakal pol dna, kym sa uvari :)