Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prekonaná mononukleóza

Príspevok v téme: Prekonaná mononukleóza
Vikto.ria

Ahojte. Chcela by som sa opýtať či niekto nemá s týmto skúsenosť. Zistili mi odberom krvi, že mám prekonanú mononukleózu. Nevedela som ani, že nejakú mám, čiže nijako som sa neobmedzovala, žiadnu diétu som nedržala. Pečeňové testy mám v norme, ale doktorka mi povedala, že mám držať diétu a nevykonávať žiadnu športovú aktivu. Ako dlho a ako prísne sa má dodržiavať tá diéta už po PREKONANEJ mononukleóze? Je nutne obmedziť toľko potravín alebo surovín? Vedel by mi niekto povedať? Ďakujem pekne :)

RNG

Virus EBV, co sposobuje mononukleozu nasli az u 98% ludi usadenu na nervovych spojeniach. Pokial ma telo silnu viralnu imunitu, tak sa nemoze prejavit. Podobne ako aj ine virusy, co mame v tele, rozne herpesy VZV CMV, rozne HPV a podobne. preto odporucam kazdemu si zvysovat dnes viralnu imunitu, pozri cez google.sk pod mojim nickom a slovom herpes, ako na to ist roznymi ucinnymi doplnkami potravin
Napriek dobrym testom na pecen je dobre si pecen precistit a regenerovat protokolom dr Berksona a nie cakat, az je prilis zamorena a zacne sa aktivne branit.Vtedy uz moze byt neskoro a telo moze byt pri tom poskodene. Prevencia je lepsia, nez vyckavat na problemy

atra

Ahoj, ja som prekonala mononukleózu, mala som ju diagnostikovanú pred niekoľkými rokmi, prejavila sa mi tak,že sa mi 3x po sebe a liečbe antibitikami vracali stále bolesti hrdla, zdúrenie a bolesť uzlín hlavne na krku, mala som teplotu a bola som neskutočne unavená, až taká spavá. Diétu som ani nejak moc nemusela držať nejak extra diétu, ale prestala som fajčiť vtedy a alkohol úplne v tom čase vypustila, aj akékoľvek malinké množstvo. Kto už raz túto chorobu prekoná, asi Ti Tvoja lekárka už povedala, že recidíva už neexistuje, už ju viac nemôžeš dostať. Ja som bola doma na PNke tuším 3 mesiace kvôli tejto chorobe, lebo naozaj aj fyzickú aktivitu a veci, ktoré by mohli organizmus vyčerpávať, by sa nemali robiť. Vraj sa táto choroba chytá zo zvierat (psy, mačky) čomu sa moc čudujem, lebo ja som do styku so zvieratami prichádzala minimálne, ale vraj ju môže človek mať v sebe roky a môže a nemusí prepuknúť. Takže ja viem toľkoto o tejto chorobe.Ale nijako ma jej prekonanie v živote neobmedzuje.Prajem skoré uzdravenie!