Zákaz chudým modelkám vo Francúzsku

Príspevok v téme: Zákaz chudým modelkám vo Francúzsku
le-le

www.pluska.sk

Francúzska ministerka zdravotníctva v pondelok vyhlásila, že podporuje zákon zakazujúci príliš chudé modelky v reklamách a potenciálne postihujúce modelingové agentúry alebo módne domy, ktoré ich angažujú. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Opatrenie proti glorifikácii nebezpečne vychudnutých modeliek by zaradilo Francúzsko - svetové centrum módy - medzi krajiny ako sú Izrael a Španielsko.

Socialistický poslanec Olivier Veran chce do návrhu nadchádzajúcej zdravotníckej reformy pridať aj zákaz zamestnávania modeliek, ktoré majú zjavné problémy s príjmom potravy.

Ďalší návrh je zameraný na webové stránky propagujúce anorexiu. Rokom väzenia a pokutou 10.000 eur by trestal glorifikáciu "prehnanej štíhlosti".

Návrh reformy zdravotníctva má byť ako celok predložený v dolnej komore parlamentu 31. marca.l

sakdjoifdas

týmto to všetko začína už od útleho veku choré matky a otcovia vtlkajú krásu tela do hláv svojích malých dcér
www.tvnoviny.sk

ololo

zakázať by mali aj vyrábanie barbin lebo po svete behávajú aj nahluplé dievčatá a žienky ktoré sa im chcú silou mocou podobať. Chcú mať postavu ako barbie, chcú mať vlasy ako barbie aj tvár ako barbie. Potom si mladé dievčatká myslia že dospelá žena a pekná žena je len tá čo vyzerá ako barbie. Teda vysoká, prehnane štíhla, s dlhými nohami, dlhými blond vlasmi a umelou tváričnkou.
eva.cas.sk

premuza.noviny.sk