Objavil sa mi vyrastok pri analnom otvore, co mi sposobuje tazkosti ked idem na velku potrebu a potrebujem pouzit toalteny papier. Obcas tak mavam krv na toaletnom papieri, a citim podrazdenie v okoli analneho otovru, trosku ma to boli, ked to sucham toaletnym papierom. Mam aj palenie zahy, neviem ci to s tym nejak suvisi. K lekarovi sa hanbim ist, co by som mal robit ?
Vyrastok pri konecniku
žily sa počas stolice vysúvajú von (tzv. prolaps) a v počiatočných fázach majú tendenciu spontánne sa stiahnuť naspäť. S pokračovaním ochorenia sa stávajú tuhými, bolestivými, čo spôsobuje zrazená krv v nich. Oblasť konečníka je zapálená a na stolici možno pozorovať aj výlučky hlienu. Pokročilé posledné štádium znamená, že žily sa po použití toalety nestiahnu a pridružujú sa komplikácie – opuch, hnisanie, zápal, silné krvácanie a bolesti, čo je prejavom tzv. hemoroidálnej krízy. Pacient má vyslovene strach z vyprázdňovania a dostáva sa do začarovaného kruhu.
Hlavne sa nenechaj vystrasit. Preco by ti malo hned nieco hrozit? Mozno nejde o nic vazne, ktovie? Udrz si nadhlad, chlape. Kym zajdes k lekarovi, natieraj si to mastami a hlavne na to tolko nemysli - iba co sa to zhorsi.
Áno hrozí ti!
A hrozi mi vlastne nieco, keby som s tym nic nerobil ? Daval som si nato mast asi dva dni, a uz ma nic neboli, aj ked ten vyrastok tam stale je.
obvodak alebo gastroenterolog ak ide o hemoroid.
A nemoze to byt jednoducho od toaletneho papieru take podrazdene ? Od nadmerneho utierania, suchania papierom ?
Kým sa nezistí, čo to je, daj si na to zatiaľ bežnú nechtíkovú masť. Zakaždým sa po veľkej umy a natri. Prinajmenšom ti to uľaví od tých "technických komplikácií".
Tak za obvoďàkom
No lenze u nas sa treba na urologiu objednat vopred, najblizsi volny termin je o mesiac, tak dovtedy by som si kupil aspon nejaku mast, co ked to pomoze ...
Nie pretože ono to musí byť urologom vysetrene či máš hemoroidy alebo a.trombozu