Neudržanie rovnováhy

Príspevok v téme: Neudržanie rovnováhy

Babka ma už roky artrózu, osterporózu. Pred asi 10 rokmi sa jej zlomil kĺb, ktorý ju stále boli. Pred dvoma týždňami sa to ale tak zhoršilo že už sa nevie babka z posteli dvihnuť. Volali sme sanitku a babku odviezli do nemonice, kde jej nič nezistili. Už je 4 dni doma. Sťažuje sa že keď vstava aj za našej pomoci tak ma triašku v lavej ruke. Išla s nami pár krokov aby išla aspoň na záchod no ako sme sa trošku otočili sme sa museli vrátiť znova k posteli tým pádom sme kúpili plienky no ani tie nepomáhajú... Včera dokonca začala aj vracať niečo čierne.
Za k´každú radu budem Vďačná

Gima

Citavam na tejto stranke odborne clanky a v jednom O priznakoch stareckej demencie uviedli tras lavej ruky u ludi starsich nad 65 rokov bez ohladu muž alebo žena. Vraj horšie priznaky ako strata komunikacie a schopnosti chodit nastanu az po desiatich rokoch od prveho priznaku - teda tras lavej ruky.

Kýčera

Chcela som už skôr zareagovať,ale som Ťa stratila a objavila až teraz.Neviem,či Ti moje rady vôbec pomôžu,ale nenechajte babičku len ležať,mohla by dostať zápal pľúc,čo by bol jej koniec.Každý deň s ňou spravte viackrát aspoň niekoľko krokov,1 ju chyťte pod 1 pazuchou,2 pod druhou a poprechádzajte sa,choďte na WC,...Ak berie lieky,preštudujte si poriadne príbalové letáčiky a v nežiaducich účinkoch hľadajte,či sa tam nevyskytujú tie problémy,kt. má a či náhodou nie sú medzi sebou kontraindikované.Ak áno,treba na to upozorniť lekára.Vracať mohla aj z liekov.Dávajte jej ľahko stráviteľnú stravu,nezabúdajte na tekutiny a prejavujte jej lásku,nech si nemyslí,že vám prekáža.