Jazda na babete

Príspevok v téme: Jazda na babete
Faceclub

Mám 15 a doma máme starú babetu, ktorá je ešte pojazdná. Chcel by som sa spýtať či sa nejak nepomenili veci k babete. Je to Babeta 210 a vytiahne to ledva 40km to už sa zadrháva.. Chcel by som sa spýtať, čo k tomu potrebujem (o vodičáku AM viem) Mohol by som jazdiť po starej poľnej ceste, ktorá je nepoužívaná a je iba ojazdená ?? Alebo kde by som mohol šoférovať bez toho, aby mi policajti nič nepovedali. Mohol by som ju tlačiť, alebo aj pedálovať bez toho aby ma zastavili ? Prosím iba rozumné komentáre. Chcel by som si sem tam zašoférovať, ale rodičia mi ju nechcú dovoliť, lebo by som dostal pokutu atď.. (Mám si počkať na 17, kde si môžem urobiť vodičák na auto a k tomu dostanem AM mi hovoria..)

Airboy

Zdravím ťa,

jazdiť bez potrebných dokumentov a povinného vybavenia môžeš, ale len na lesnej či poľnej ceste teda nespevnenej komunikácii kde ťa policajti nemajú právo kontrolovať v zmysle cestného zákona (ale bacha na trestný čin vstupu motoroveho vozidla do pásma lesa + neoprávnene jazdenie motorovým vozidlom po súkromnej pôde teda cestách - to už kontrolovať môžu a teda ťa aj zastaviť). Pokiaľ už chceš na spevnené komunikácie potrebuješ mať povinné zmluvné poistenie, vodičský preukaz skupiny AM(spraviť si ho môžeš už teraz, alebo ho v 17 -tich dostaneš spolu s B-čkom). Ďalej potrebuješ predne a zadne svetlo, prilbu a jedno spatne zrkadlo. Takto môžeš jazdiť podľa výnimky zo strany vlady SR až do roku 2022. Žiaden technický preukaz alebo niečo podobne nie je treba !