Alergia na brečtan?

Príspevok v téme: Alergia na brečtan?
nataly3313

Dobrý deň. Môj synovec má 1 rok a 2 mesiace. Momentálne má zapaľ priedušiek a lekár mu predpísal sirup, ktorý obsahuje brečtan a medovku. Okolo pohlavných orgánov má sčervenanú kožu, ktorá pomaly prechádza už k zápalu. Myslite že je to tým brečtanom? Poprípade ako to liečiť? Ďakujem.

Kýčera

Nataly,nemáš za čo.Potešila si ma,keď si sa ozvala a ak si mala na mysli to "vám" pre obidve,tak o.k.,ale ak mňa,tak by ma potešilo viac to "ty".Maj sa.

nataly3313

Dakujem vam velmi pekne urcite dame uz na nho pozor. Uz je z neho velky chlapisko. Nedopustime aby sa znova nieco taketo stalo. Pomohli ste velmi. Vdaka za dalsie rady.

Kýčera

Určite sa teší aj Lucia 238,že sa maličkému stav upravuje.Chcem Ťa však UPOZORNIŤ,že sa musíte vyhýbať BREČTANU aj naďalej,dieťa z toho môže vyrásť,ale treba naň dávať veľký pozor,je tam možnosť vzniku aj iných alergických reakcií s inými oveľa vážnejšími problémami.A horšie sú tie SKRÍŽENÉ,o kt. ľudia veľa nevedia.V tomto prípade medzi tie mrkvovité okrem mrkvy patrí aj petržlen,paštrnák a zeler.Tak mu prajem,nech vyrastie z neho poriadny chlapisko.

nataly3313

Nemáte za čo ďakovať :)Mali ste pravdu. Deň predtým malý papal mrkvu, čiže tam mohlo dôjsť k zlej reakcii. Ten sirup už v ten deň vysadila. A maličkému je už aj lepšie. Pomaly sa dostáva z toho zápalu priedušiek, už len trošku prechladený je. Sme radi a dúfajme, že sa to už nezopakuje :)

Kýčera

Vďaka,že si dala vedieť,teším sa s Tebou,že sa mu stav zlepšuje.A mamičku upozorní na ten brečtan/ak to bol on/ a možnú skríženú reakciu.

nataly3313

S maličkým je našťastie už dobre. Krásne sa mu to zahojilo. Pomaličky tam už nič nemá. Ešte raz vám ďakujem za rady, a že sa staráte :)

Kýčera

Ako je s maličkým?Svrbieť ho to nutne nemusí-alergizujúca látka sa vylučovala močom,môže to PÁlIŤ,BOLIEŤ na DOTYK.Ak svrbí a páli,pomôže ochladzovanie- studená sprcha,...

nataly3313

Myslím že ho to nesvrbí. Nechce sa toho ani dotknúť. A myslím že keby ho to svrbelo tak by stále tam s rúčkou išiel. :) Takže neviem vôbec. Okupkal sa, a do rána sa uvidí, ak to bude horšie tak pohotovosť.

lucia238

natali nic, normalne som sa po strihani osprchovala vecer a sla spat, do rana to bolo prec, ale svrbelo ma to dost... maleho to svrbi? daj mu tato fenistil gel.