Môže ma kožný lekár odmietnuť bez zdravotnej karty?

Príspevok v téme: Môže ma kožný lekár odmietnuť bez zdravotnej karty?
andy5555

Zajtra sa chystám ku kožnej. Už minule som šla bez zdravotnej karty - nemyslím malú kartičku poistenca ale tú veľkú kartotéku a vynadala mi že nabudúce ju mám doniesť lebo inak ma neprijme. No moja obvodná lekárka mi odmieta moju kartotéku vydať a zas kožná mi odmietla vydať ten záznam čo sa zakladá do karty. Takže čo s tým?? Keď ma zajtra neprijme mám sa na čo odvolať? Podľa mňa ma musí zobrať

Kýčera

Andy 555-Mohla by si mi,prosím,vysvetliť,čo znamená výraz OFFTOPIC,prípadne to UPRESNIŤ?Nie som jasnovidka a tuším,že ani všetci tí,čo sa Ti snažili pomôcť,keďže ani 1 z nás nepochopil,že LEKÁR=SESTRIČKA,tak by som rada vedela do akej kategórie hupákov si MŇA,NÁS zaradila,či to UPRESNIŤ?A určite si bola u kožnej a nie na inom vyšetrení?

hanka9

V tejto veci to mas dost popletene a zaroven si trosku domyslava. Unika ti podstata veci lebo si zbytocne upnuta na zdrav. sestru. NAJPRV si prestuduj zakon o zdravotnej starostlivost konkretne §24 -poskytovanie zdravotnej starostlivosti a §25 -spristupnovanie udajov zo zdravotnej dokumentacie.

andy5555

väčšina vašich komentárov je offtopic, nechce sa mi na ne ani reagovať, ide o to že zo zákona obvodný lekár nemôže vydať zdravotný preukaz pacientovi za žiadnych okolností a musí ho udržiavať ešte 20 rokov po smrti pacienta.

Ja som povedala že moja kožná lekárka - ale aby som to upresnila tak len SESTRIČKA ma pri minulej návšteve upozornila, že na budúce ma nezoberie z dôvodu že neprinesiem svoju kartotéku aby mi tam ona mohla vložiť ten papier o návšteve kožného lekára ktorý by mi mala dať len tak aby ja som ho mohla odniesť svojej obvodnej lekárky a ona mi ho vložila do záznamu, tak by to malo fungovať!

a to ma štve že proste ona chce odomňa niečo čo je vlastne protizákonné kôli tomu ma odmietne vyšetriť. Prečo by som mala pre boha vymeniť svoju obvodnú lekárku keď ona si svoju prácu vykonáva dobre

hanka9

Prezyvka – ak sa nemylim, podla mna za istych okolnosti lekar MOZE odmietnut poskytnut pacientovi vysetrenie. ..

hanka9

Uved dovod, preco ti obvodna lekarka odmieta dat kartu, kedze ides na vysetrenie ku koznej lekarke. P.s- potom sa mozme "pohnut" dalej...

Prezyvka055

Neziadaj o kartu ale o vypis a zmen si obvodnu. Neviem co to mate za lekarov ale mna obvodna skoro prosila aby som u nej ostal ked som bol na slovensku a nie ze by mi este nedala. Maju peniaze za kazdeho pacienta tak by im nemalo byt jedno ze ked niekoho nastvu tak moze odijst.