Odmietanie liečby - depresia z rakoviny?

Táto diskusia patrí k článku: Odmietanie liečby - depresia z rakoviny?
Odmietanie liečby - depresia z rakoviny?

Ako postupovať v prípade, že chorý človek odmieta akúkoľvek návštevu ambulancie a ošetrenie lekárom? Ide o ochorenie rakovinou. Chalan (dospelý) absolvoval pár návštev ambulancie. Asi 2 x bol na chemoterapii a viackrát odmieta čokoľvek.

milo1

Podľa Zákona § 11 Práva a povinnosti osôb pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti ďalej v odseku (8) sa píše: Pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti má každý právo za podmienok ustanovených týmto zákonom
na
d) odmietnutie poskytnutia zdravotnej starostlivosti.
Doporučujem Vám obrátiť sa na iného odborníka.
ad.

milo1

Trhom pre farmaceutický priemysel je ľudské telo – ale iba vtedy, keď je choré. Z toho dôvodu je zachovanie a šírenie chorôb neoddeliteľným predpokladom rastu farmaceutického priemyslu.
Dôležitou stratégiou na dosiahnutie tohto cieľa je vývoj liekov, ktoré príznaky choroby iba prekryjú, pričom chorobu v skutočnosti neliečia. Tento postup vysvetľuje aj to, prečo väčšina liekov vydávaných iba na recept, ktoré sú v súčasnosti predávané, nemajú preukázateľnú účinnosť a majú zacielené iba na potlačenie symptómov.

Kýčera

Kdesi som čítala,že"nikto sa do rakoviny nepresmial,ale pretrápil" a som vďačná osudu,že ju nemám.Ak osoba dosiahla stav plnoletosti a je svojprávna,SAMA si ROZHODUJE o SVOJOM ŽIVOTE,ZDRAVÍ a LIEČENÍ.Preto je LEN a LEN na nej,akú formu liečenia si vyberie,či alternatívnu,konzervatívnu alebo spojí oboje a ostatní to musia REŠPEKTOVAŤ.Nanajvýš môžu niečo poradiť,ale rozhodnutie musia nechať na dotyčnom.Čo jednému pomôže,druhého môže zabiť.Ani ten najlepší,najpoctivejší a najsvedomitejší lekár nikomu nemôže zaručiť,že práve jeho liečba ho z rakoviny dostane,ak nie je jasnovidec.Niekomu pomôže viera,liečiteľ,zázrak a niekomu ani svätená voda.Ak by to bol môj prípad a stal by sa teraz,volila by som alternatívu.

Jana53

Nikto nevie,kym to nema,ako by sa zachoval...,koho by vyhladal,cim si prejde a ci je az tak zarazajuce odmietnut chemo.