Ahojte všetci :)
Mám po 20tke a môj priatľ je odo mňa starší takmer o 8 rokov. Pred ním som mala len také známosti, nič vážne. Ani teraz to nie je ešte vážne, sme spolu len krátko a vidíme sa len raz v týždni, poznám ho len ,,pár piatkov". je mi sním dobre, ale som si istá, že nie som namotaná ani nie som zamilovaná. Akceptujem jeho bozky, dotyky, aj anpriek tomu, že pred tým som to ešte nezažila. Nebránim sa a on si podľa mňa myslí, že som skúsenejšia. A opak je pravdou, ešte som ani s nikým nespala.
On sa ma estee na byvale vztahy nepytal, ale neviem, bojim sa, ze bude odo mna o chvilu ziadat aj sex. Je este k nemu necitim, to co by som mala, lebo potrebujem viac casu, aby som mu doverovala a lepsie ho spoznala. Na poslednom rande ma uz zacal za prsia chytat, pacilo sa mi to, len chcem, aby trochu spomalil. Mam mu to povedat, ze som este nikoho nemala, aby spomalil, ale ako?
Ďakujem za odpovede :)
Prvý vzťah a panenstvo
bonviván:
áno, ja som si istá, že ešte nie som pripravená. Tak tym apdom, asi ani vztah nemozem mat este.
sewie
Ok, nabuudce, ked snim budem von, tak sa snazim nejako prist na tu temu a povedat mu to.
Ale mám takú otázku pre vas chlapov..vy to ako zistite, ze je zena panna? myslim na zaklade spravania
normalne mu povedz nech pribrzdi! ved je to normalne! je to tvoje telo a pokial mu ide aj o teba, tak pocka!
ojojooooj dievča je úplne normálne že si ešte panna v 20tich. Neboj sa je veľa panien aj po 20tke. Nie každá baba je hlupaňa čo sa nechá ošukať už v 16tich rokoch. Čím neskôr začneš tým lepšie pre teba. Skoro začiatok sexuálneho života je rizikový po psychickej aj fyzickej stránke. Každá múdra baba vie že na sexuálny život je lepšie počkať do psychickej vyzretosti lebo deti do 18 a ja za deti považujem aj ľudí do 20 rokov nieje sex určený. Človek síce vyzrieva telesne už v 18tke ale duševne to trvá dlhšie.
Všetkým
Máte pravdu, ale bojím sa mu to povedať a zároveň aj hanbím.
neviem, po pravde, mi nie je lahostajny, ale na druhej strane chyba mi viac komunikacie. Cez net je to ok, porozpraveme sa, ale v realite sa ma pyta len tak vseobecne otazky - ako sa mam, ako v skole co nove, co budem robit cez vikend..videli sme sa len 4krat, to je dost malo..a on sa stale chce len objimat, bozkavat a tulit...je to pekne, ale chyba mi tam komunikacia..preto mam aj obavy ako to zacat rozpravat, ked k sebe nie sme otvoreni. A ja myslim, ze v tom je pricina, preco to este nevie, ze som neskusena...lebo sa ma tto nikdy ani neopytal, ani sme nerieisli svoj vztah i ked je to je priskoro).
ako bolo spomenute, tak ti vela napovie o nom ako zareaguje...ja som bola dllllho panna a naucila som sa to potencialnym zaujemcom normalne povedat-aj ked mi to bolo trapne...vela ich zial reagovalo blbo, bali sa ze ked sa vyspia s pannou tak si ju budu musiet hned vziat za zenu atd atd...dalsi sa mi snazil diagnostikovat psychicku poruchu ci komplex:/...(ale ja som mala o nieco viac ako ty) v tvojom veku sa to tak neriesi...potom som stretla jedneho ktory na to zareagoval uplne normalne a vecne, asi ako by som mu povedala ze je utorok a potom zacal planovat pre mna romanticky vecer:)a chcel sa ujistit ze to spravim az ked budem pripravena a budem chciet-ai z natlaku ani z opitosti a pod...
musis mu vsetko povedat-aj to ze je to rychlo...aby vedel na com je...inak sa bude samozrejme chciet posunut dalej a moze sa stat ze sa budes citit pritlacena k stene a podvolis:/
fidorka56:
ak chces byt uprimna tak mu povedz, to co si napisala tu. Nie, ze mu budes zastavovat ruky, lebo sa nema kam ponahlat. Uprimnost je nieco ine...
Milá Fidorka,
a čo, nemať po 20tke žiadnu sexuálnu skúsenosť nie je žiadna chyba :) Nemáš sa čím trápiť, absolútne :) Osobne by mi to vôbec nevadilo, naopak, stúpla by si "na cene". Ale tak je, úprimne mu povedz ako si predstavuješ aby sa váš vzťah posúval, nech sa dohodnete a nájdete spoločné tempo budúcich zrejme vášnivých udalostí :) Najkrajšie sú tie začiatky vzťahu, nepremárnite to tým, že sa uponáhľate ;)
Poved mu to presne tak, ako si to opisala tu :)
Proste ked bude nabuduce pritulny povedz mu ze na teba ide moc rychlo a ze ty chces spomalit. Myslim ze ked,,akceptujes jeho bozky a dotyky,,urcite bude chciet viac. Proste si mysli ze sa ti to paci a preco v niecom peknom pre oboch nepokracovat? Ak ste spolu uz nejaky ten piatok a hovoris ze je tvoj priatel trosku ma to zaraza ze nevie ze si neskusena. Vo vztahu by mala byt dovera. Urcite sa nehambi a povedz mu to co najskor. :)