Alergia na psenicu - vyliecil sa niekto z vas?

Príspevok v téme: Alergia na psenicu - vyliecil sa niekto z vas?
katy350

oslovujem ludi s alergiou na psenicu, ako sa stravujete? ja som drzala par mesiacov dietu, varila som si doma ale neda sa mi to vzdy, chcem sa stravovat normalne v zavodnej jedalni tak ako vsetci moji kolegovia, citim sa ako z inej planety ked v robote vsetci idu na obed a ja ostanem sama a tlacim do seba na silu salat alebo banan. mam toho naozaj dost. okrem toho mam necelych 50 kg na vysku 172cm a ide mi na nervy ako mi vsetci stale vravia nech sa konecne najem. budem vdacna za kazdu radu, tip. ako sa boze stravujete ked ta muka je vo vsetkom? a to uz ani neohovorim o ranajkach a o tom ze do restauracie nemozem ist vobec... da sa to vobec vyliecit?

RNG

Alergia na lepok/gluten je dosledok nedostatku enzymov na jeho rozlozenie. Zialbohu dosial nemaju dostatocne ucinny enzym na to, len ciastocne ucinny, ktory sice pomoze precistit telo od lepku a jeho metabolitov, ale len pri viacmenej bezlepkovej diete.

Ja davam za najvacsiu vinu slachtenie obilia, co prosdukuje rozne ine bielkoviny v nom, na ktore nie sme zvyknuti a tak sa do nas vstrebu aj take zlozky, co nevieme spracovat a co telo zamoria. A korunu tomu nasadzuju geneticke modifikacie, kde sa celkove obsah drasticky zmeni a pribudnu rozne latky, co nevieme spracovat a co samozrejme zamoria telo.

vitavi

Banán ti tvoj stav ešte zhorší. Problémy s neznášanlivosťou lepku majú korene v minulosti, kedy sa začali odstraňovať zo zrna pšenice prospešné látky z obalov - vláknina, vitamíny minerály.
Zoslala len biela múka.
Takáto strava sa doplňovala cukrom, mäsom, mliekom a ovocím. Črevo sa postupne oslabovalo až sa po niekoľko generácií oslabilo úplne. Výsledkom je strata imunity, alergie, problémy s trávením ai.
Napravíš to len tak, ak budeš jesť stravu, ktorí tvoje črevo znova posilní.
Jedz celozrnnú ryžu, pšeno, kukuricu a pohanku, ktoré lepok neobsahujú.
Vynechaj cukor, zemiaky, mlieko a mliečne výrobky a načas i ovocie. zameraj sa na uvedené obilniny a zeleninu, prevažne tepelne upravenú a kvasenú. Jedz ryby a správne uvarené strukoviny.
Do reštaurácie si, bohužiaľ, tak skoro nezájdeš, pretože takých so zdravou stravou je málo. Nech ťa ale teší, že nadobudneš postupne stratenú vitalitu.