oslovujem ludi s alergiou na psenicu, ako sa stravujete? ja som drzala par mesiacov dietu, varila som si doma ale neda sa mi to vzdy, chcem sa stravovat normalne v zavodnej jedalni tak ako vsetci moji kolegovia, citim sa ako z inej planety ked v robote vsetci idu na obed a ja ostanem sama a tlacim do seba na silu salat alebo banan. mam toho naozaj dost. okrem toho mam necelych 50 kg na vysku 172cm a ide mi na nervy ako mi vsetci stale vravia nech sa konecne najem. budem vdacna za kazdu radu, tip. ako sa boze stravujete ked ta muka je vo vsetkom? a to uz ani neohovorim o ranajkach a o tom ze do restauracie nemozem ist vobec... da sa to vobec vyliecit?
Alergia na psenicu - vyliecil sa niekto z vas?
Alergia na lepok/gluten je dosledok nedostatku enzymov na jeho rozlozenie. Zialbohu dosial nemaju dostatocne ucinny enzym na to, len ciastocne ucinny, ktory sice pomoze precistit telo od lepku a jeho metabolitov, ale len pri viacmenej bezlepkovej diete.
Ja davam za najvacsiu vinu slachtenie obilia, co prosdukuje rozne ine bielkoviny v nom, na ktore nie sme zvyknuti a tak sa do nas vstrebu aj take zlozky, co nevieme spracovat a co telo zamoria. A korunu tomu nasadzuju geneticke modifikacie, kde sa celkove obsah drasticky zmeni a pribudnu rozne latky, co nevieme spracovat a co samozrejme zamoria telo.
Banán ti tvoj stav ešte zhorší. Problémy s neznášanlivosťou lepku majú korene v minulosti, kedy sa začali odstraňovať zo zrna pšenice prospešné látky z obalov - vláknina, vitamíny minerály.
Zoslala len biela múka.
Takáto strava sa doplňovala cukrom, mäsom, mliekom a ovocím. Črevo sa postupne oslabovalo až sa po niekoľko generácií oslabilo úplne. Výsledkom je strata imunity, alergie, problémy s trávením ai.
Napravíš to len tak, ak budeš jesť stravu, ktorí tvoje črevo znova posilní.
Jedz celozrnnú ryžu, pšeno, kukuricu a pohanku, ktoré lepok neobsahujú.
Vynechaj cukor, zemiaky, mlieko a mliečne výrobky a načas i ovocie. zameraj sa na uvedené obilniny a zeleninu, prevažne tepelne upravenú a kvasenú. Jedz ryby a správne uvarené strukoviny.
Do reštaurácie si, bohužiaľ, tak skoro nezájdeš, pretože takých so zdravou stravou je málo. Nech ťa ale teší, že nadobudneš postupne stratenú vitalitu.
Odkiaľ vieš,že máš alergiu na pšenicu?Nemáš náhodou alergiu na glutén,a teda CELIAKIU?