ako dlho je podľa vás optimálne chodenie/randenie....s priateľom sme spolu pomaly už 5 rokov s tým, že ja bývam s rodičmi on býva s rodičmi....ja by som chcela, aby sme už začali spolu bývať, plánovať svadbu deti a pod....on má proste "čas"....on chce za 5 rokov plánovať takéto veci....to budem mať ja už 30 a on vyše.....ja nevidím dôvod prečo čakať? už sme sa kvôli tomu pohádali (nie raz) ja si hovorím svoje on si hovorí svoje....hovorí že ma ľúbi a je jedno či som jeho priateľka alebo manželka...ja už fakt neviem
Dlžka chodenia?
Hm, pravidlo "najprv fara potom Mara" by tento problem vyriesilo ucinne :)
Kočky ja som tiez nazoru po urcitom case by mala byt svadba :-) proste ked mladi nevystihnu ten spravny cas kedy by sa mali vziat tak potom sa vacsinou uz rozidu... podla mna optimalna dlzka chodenia je tak do 5 rokov a potom by sa to malo rozseknut... Samozrejme ked ma dievca uz vyse 30 rokov a ma záujem o vazny vztah a založenie rodiny tak tam som nazoru svadba do roka... ked je to vsak mlady studujuci parik tak kludne aj tých 5 rokov prichadza do uvahy kym si vytvoria samostatné financne zazemie
Tak dievčatá,včera som načrtla temu bábätko, že túžim po ňom tak za dva roky. Povedal,že ok. Potom som ale naznačila,ze v tom pripade by sa tak za vyše roka patrila svadba. Jeho odpoveď? Že určite nie,že keď budú peniaze. Ja nieže by som zľahčovala, ale kde je láska,tam je cesta. A aby sa mi sám vyjadril, to nie.... stačilo jemnejšie povedať,že možno za dva roky... ale on mi nikdy nič neupresní. Už som zúfalá.
presne zuzinkay mi teraz v lete budeme spolu 5 rokov. A ja si myslím, že si po 5 rokoch zaslúžim jasnú a zreteľnú odpoveď, že ako si to predstavuje s našim vzťahom. A nie samé vyhýbavé odpovede a prázdne sľuby, ktoré nesplní. Keby mi dal aspoň nejaký rozumný dôvod prečo nie alebo určil nejaký termin - ved ja sa nechcem vydávať o 2 dni. Ale už sme trošku dospeli k niečomu sľúbil mi, že do leta dokončí dom a môžem sa nasťahovať. A potom budeme riešiť iné veci (zásnuby, svadba). No uvidíme ako to dopadne, ale som mu povedala, že tento rok ak nebudem u neho bývať a zase to je len prázdny sľub, tak koniec, nebudem stále ja ustupovať. A inak ja tiež vo svojom okolí poznám páry, ktoré spolu chodili 6 a viac rokov a potom sa rozišli. A v priebehu polroka si našli druhých partnerov a do roka bola svadba. Ja to preto nechcem odkladať radšej nech teraz sa rozísť ako premárniť najlepšie roky života s človekom, ktorý za to nestál.
Priatel sa vyjadril tak nejak v tom zmyzle,ze radsej svadba ako o mna prist. Ale od zaciatku vedel co chcem. Nenytim ho do toho,ale vie,ze mi na.tom zalezi,len po tolkych rokoch by sa mohol rozhybat. Mame obaja 26 a ja tuzim za daky rocik aj po babatku.
hysterka :) ja som tušila, že to neni od slova história
Zuzinnkay a co na svadbu hovorí partner? Ako, na jednej strane, nemá význam chlapa do svadby dokopať. V tomto zastávam názor - vyjadriť sa jasne, že ja žiť nadivoko a bez svadby NECHCEM, nechať chlapovi priestor.. a ak sa neprejaví, dovi dopo. Byť tolerantná a donekonečna ustupovať (zvlášť ak vzťah trvá 5 rokov) ak mi na niečom záleží... to je aj ženská hlúposť. Baby, stojte si za tým, na čom vám záleží. Nie ako histerky, stále otravovať, ale mať jasno v tom, čo chcem a ísť za tým.
Mam rovnaky problem. Svadba je sice len papier, ale predstavuje mozno trosku zavazok, ze ked sa nieco pokazi, netreba to hned zahodit, ale opravovat...... som z mojim priatelom 5 a pol roka a tiez vacsinou, teda temu svadby vytahujem len ja. Je mi to trapne, ale tuzim po tom a myslim, ze sme spolu dost dlhu dobu, co sa pozname a plus kym by sa svadba nachystala. Mozno by mi stacilo len vedomie, ze mi povie, ze mozno za rok, dva po tom tuzi aj on. ale proste ziadna odozva. Neviem co robit. Lubim ho velmi, ale nevediet na com clovek je, to ma suzuje.
Kamoska tak bola 10 rokov vo vztahu. Stale jej hovoril ako ju lubi, svadbu nechcel ani deti - akoze zatial, no a potom si nasiel inu, mladsiu, krajsiu a ona ostala na ocot - uz si asi nenajde k sebe nikoho vhodneho - uz je to 6 rokov odvtedy. On sa s tou druhou za 2 roky ozenil, maju deti. Vztah nie je o tom, co chce muz, vztah je o kompromisoch a dohodach a ak niekto lubi, tak z lasky ustupi a nie ze je na koni, ked vie, ze jeho polovicku to trapi. A velky dokaz naozajstnej lasky je - vezmime sa, majme deti - dobre milacik, ak ti na tom tak zalezi, aby si bola stastna, tak OK - alebo - prepac, ja to tak necitim, rozmyslame inak, ja nie som ochotny sa ti prisposobiut, tak sa radsej rozidme takto zavcasu, kym pridu aj ine dolezite veci co prinesie zivot a my sa v nich nezhodneme, ked uz na zaciatku mame problemy... Staci takto?
Ja kebyze mam cas, zalozil by som agenturu, kde by pekne baby akoze nahodne balili takychto hajzlikov, aby baby vedeli na com su. Ako chlap tvrdim, ze ked si nechce tu babu zobrat, tak caka, ci sa mu nahodou nepostasti ina, krajsia, lepsia - za to by som dal krk! Lebo teraz je to ako jazdit na pozicanom aute s tym, ze nie je problem sa stat jeho majitelom - je divne, ak to niekto nechce, ze?
Tak je. Tak dlho na mňa tlačila priateľka a hrotila situáciu, až sme sa rozišli. Napokon chcela sa iba "posunúť ďalej" podľa "jej" meradla. Rozumej po dvoch rokoch chodenia sa rovno ženiť, s tým že spolu bývať nie, lebo "vraj netreba". Zaujímavé ako máte všetky ženy vykalkulované, čo a kedy ma byť v akom čase, teraz odhliadnime od biologických hodín. Máte tendenciu diktovať sled udalostí a robiť závery, lámať palicu nad tým "vaším" ak niečo nejde podľa vášho naprogramovaného harmonogramu...
Milé ženy ak máte pocit, nielen to ale istotu alebo vieru, že vašim priateľom na vás záleží,nezahadzujte to a nechajte ich trošku dýchať. Isteže chodiť s niekým 13 rokov a podobne je extrém, ale netlačte na svojich partnerov. Moja priateľka nepochopila, že čím viac chcela a patrične tlačila, tým viac som ja cúval. Bohužiaľ...