STE ZO SEBOU SPOKOJNA V OBLASTI VYZAZE , PRACE, A INYCH VECI ?
STE ZO SEBOU SPOKOJNA?
Nesuhlasim celkom, mia, nie je to celkom jednoznacne. Zalezi podla mna, co je tym zdrojom spokojnosti. Ak som spokojny so sebou, potom je to ten pripad, ktory si spomenula. Hovorim zo svojho zivota, teda nie nejaku filozofiu, preto tomuto tvrdeniu mozem prisudit znacne velku vahu. Pritom mozem povedat, ze ked splnim urcite kriteria, ktore su podmienkou toho, aby som mohol byt na tento "zdroj" napojeny, moja spokojnost je naplnena a to do dostatocnej miery. Tym "hnacim" momentom pre moj zivot je prave snaha splnit tie kriteria, ktore su vsak stavane tak, ze ma nutia rozvijat svoju osobnost tak, aby to sluzilo nielen mne, ale aj celemu okoliu, v ktorom sa nachadzam. Do toho spada aj oblast vzdelavania, budovania vzaj. vztahov a zamozrejme aj vdetky bezne cinnosti, nutne pre fungovanie bezneho kazdodenneho zivota. Dolezite je ze ten zdroj je pre mna trvaly, spolahlivy a nevycerpatelny...
Izabelka, a ty si mala nieco konkretne na mysli, ked si dala takuto otazku, alebo si chcela len tak "filozofovat"?
myslim ze clovek nikde nemoze byt absolutne spokojny.vidim to na sebe pretoze stale chcem nieco vylepsovat a ked sa mi to podari najdem si iny ciel a to ma pohana dopredu.
ja som spokojna ako s cim, co sa tyka vizaze to posudzuju skor ini, co sa tyka zivota - mam cely predsebou a este som nedosiahla to co chcem. so vztahom som nadmieru spokojna. a vobec ked sa pozrem na ostatnych tak si myslim, ze nemam pravo sa na nieco stazovat. a kedze nie si slovenka pravopis je uplne bezpredmetny.
ok a ste spokojny s tym co ste spravili pre svoj zivot ? alebo je vam to jedno to je dalsia otazka . a este jedna kto tu zmaturoval na 1 zo slovenciny looool ja ano tak si mozem pravopis menit ako sa mi chce asi mi dali doveru ucitelia hihih :)
ja som v spokojna asi tak jedine s tvarou nehovorim ze je pekna len asi je jedina co je nieco krajsie.postavu by som vymenila rozum by som tiez vymenila a asi aj zitie alebo asi by som sa nechcela ani narodit
Ak by som bola spokojna,zivot by bol stereotipny.Vzdy je co vylepsovat,vymyslat.Spokojni ludia sa musia nudit,lebo sa zastavia.Pocula som uz take hlasky,ze,no,uz som spokojna,mozem uz aj zomriet.Deti su zabezpecene,videla som kus sveta....Nie,toto neni moj styl zivota.Clovek musi mat v sebe nejake tuzby,ciele,vediet dobijat a mat nejake vzruso v zivote.Tymto sa riadim,takze som bizzi.
je to tak mali by sme byt asi spokojny ked mozme chodit , dychat , videt pocut, milovat , pomahat no ale vela nas je takych ze to berieme ako samozrejme a potom ked sa nieco stane az vtedy s i to zacnu ludia uvedomovat ono to tak byva no co uz
"Ten pravopis je ako bonus." - áno, v tomto na tejto téme nikto moc nevynikáme. :) Ale je to tak správne, aspoň sa Izabelka nemusí cítiť v tomto smere menejcenná.
Ten pravopis je ako bonus.
Niekdedy som spokojná niekedy nie. Som na hojdačke. Ale mám doma knihu fotografie National Geografic - najlepšie a na titulke je notoricky známy záber mladej utečenkyne so strašne smutnými očami a strachom v nich. Keď sa na nu pozriem tak sa hambím, že sa zaoberám tým či mi dobre stoja vlasy a čo dobre vyzerám v nových rifliach. Vtedy si uvedomým že môžem byť maximálne spokojná so svojim životom, mám všetko čo potrebujem a vlastne aj viac ako potrebujem.