Stredná škola

Príspevok v téme: Stredná škola
Krispy

Ahojte.

Som v 9. triede a už mám ísť zachvílu na strednú školu ale strašne sa bojím toho, aký si na mňa spravia spolužiaci názor. Na základke ma tiež spolužiaci nemuseli (samozrejme nie všetci) ale predsa je to len základná škola.

Neviem ako proste sa skamarátiť zo spolužiakmi čo tam budú, nevedela by som začať hneď nejakú komunikáciu a neviem či si budeme rozumieť. No ja nechcem byť aj na strednej skoro bez kamarátov.

Neviete čo mám robiť? Za odpovede ďakujem :).

kafe

máš rada sama seba? Začni asi tam. Prijmi sa taká aká si, nenadávaj si, ani v mysli nie, naopak, pochváľ sa, ak je za čo, ak nie, tak sa nad sebou pousmej, pochváliš sa nabudúce. Uvoľni sa trochu, veľa sa usmievaj, rob veci čo ťa bavia a ZAKAŽDÝM, keď si spomenieš na strednú školu a tvoje obavy ako sa skamarátiť, tak si povedz: Zvládnem to nejako. A bude to fajn.
Ak sa budeš rochniť v neistote a strachu, ako to pre Boha živého ja CHÚĎATKO tam zvládnem, v septembri dotiahneš so sebou do školy páchnuce vrece plné tvojich obáv. A pre to, čo bude z teba vyžarovať, čo z teba bude cítiť, ťa ani na strednej spolužiaci nebudú musieť.
Obavami a strachom svoju situáciu nabetón zhoršíš. Nechaj to plávať, vzchop sa trochu, uvedom si svoju hodnotu, rob veci čo ťa tešia.. a uvidíš. Nezabúdaj, že spolužiaci nie sú jednoliata banda, ktorá si utvára nejaký názor NA TEBA JEDINÚ. Sú to jednotlivci, čo sa tak isto nepoznajú a TY si VYTVÁRAŠ názor na nich TIEŽ.

Kýčera

Kripsy,aj Ty utekáš do budúcnosti a nežiješ pre prítomnosť? Nepúšťaj si do duše negatívne pocity ako "strach a ľútosť",môžeš z nich ochorieť. Problémy si rieš vtedy,keď nastanú a tie ostatné na Teba počkajú a budeš ich riešiť,keď prídu. Čo ťa čaká,to Ťa aj tak neminie.

philips

Na nič sa nehraj, buď sám sebou. So všetkými kamarát aj tak nebudeš, vždy tam bude niekto, s kým si rozumieť nebudeš a to sa môžeš aj roztrhať na 10 kusov..