Co sposobila marihuana

Príspevok v téme: Co sposobila marihuana
dezko123

Ahojte, fajcil som marihuanu asi 5 mesiacov, prve tri to bolo tak 2x do tyzdna(niekedy len do kludu, niekedy az ze som bol z toho proste hotovy), a posledne 2 mesiace som mal asi 5 krat. Po predposlednom fajceni som schytil derealizaciu a take divne pocity, akoby na mna liezla choroba, avsak ked som siel von s ludmi, nepocitoval som nic. Po par dnoch to preslo a povedal som si , ze uz sa toho nechytim este dlhu dobu (ano, nemal som sa toho chytit vobec, no to uz nezmenim) Mesiac ubehol ako voda a ja som sa kazdnym dnom citil lepsie a lepsie, uvedomoval som si ako ma marihuana menila a odosobnovala od problemov ale aj konickov, ktore ma predtym bavili a pocas tohto mesiaca som sa opat k tomu vracal.
Sam by som si urcite tak skoro znovu nedal, ale kedze som blby tak pod \\\"natlakom\\\" kamaratov som sa nechal ponuknut. Sfajceny som bol tak priemerne. Na druhy den to bolo v pohode, dalsie asi 3 dni uz som citil take slabsie depky, zamyslal som sa nad zmyslom zivota a prichadzalo to na mna samo, ani som si to nejak neuvedomoval, resp neprezival, akoby skryta depka, ja som sa mal fajn, nemal som dovod sa nad niecim trapit, ale myslienky som proste mal depresivne. Nasledujuci tyzden som uz pri nejakom vacsom tlaku (napr. ked som musel intezivne premyslat nad zadanim v skole, citil som ze mam obmedzene uvazovanie a nevedel som sa na to sustredit) chytil aj uzkost, citil som sa dezorientovany a vyklepany. Vyustilo to az do toho, ze jediny sposob ako to zastavit bolo to zo seba vyplakat. Uz som sa naozaj bal, ze to je nejaka tazka depresia, preto som aj isiel k psychiatrovi a vsetky tieto stavy som mu popisal. Dohodli sme sa, ze lieky zatial vynechame, lebo v tom case som uz pocitoval zlepsenie, ale vyjadril sa k tomu tak, ze je to zrejme nejaka depresia. Uzkosti zmizli a az na par blbych nalad to bolo fajn. Mal som aj take skreslene vnimanie, mal som pocit, ze urcite veci vnimam inak, ako napr. sledovanie televizie, akoby ten dej bol taky chaoticky. Nerobil som si vsak z toho tazku hlavu, lebo som to prisudzoval pitiu lubovnikoveho caju a braniu taky ukludnujucich (prirodnych) tabletiek. Uzavrel som to tak, ze najhorsie mam za sebou a po tom co som zazil som bol presvedceny, ze si nikdy nedam.

Teraz po par dnoch je to vsak zase akoby ine. Spanok mam kratky a mam celkom zive sny. Dokonca jeden bol az taky, ze som nepocitil rozdiel medzi tym ako som sa zobudil zo sna. Vedel som, ze je to sen, ale take to prebliknutie (otvorenie oci) som akoby nezaznamenal. Samotny sen vsak bol pozitivny. Cez den som este taky, ze ma nic nebavi a podobne. Co vsak este dost pocitujem je, ze to vnimanie sa mi zhorsilo. Povedal by som, ze mam iluzie. Niektore zrakove a sluchove vnemy sa mi zdaju inak ako su. Napriklad pri citani textu nieco precitam inak, ale vratim sa spat k tomu slovu a viem ze tak nebolo. Takisto nieco zapocujem inak ako to v skutocnosti bolo. Skratene povedane, nemam halucinacie ze by som videl/pocul nieco, co neexistuje, skor len sa mi urcite vnemy skresluju. Myslim si, ze to ma bezne kazdy, len teraz si to akoby viac uvedomujem.

Samozrejme ze po hladani informacii o tom, som natrafil na vsetky mozne diagnozy. Najhorsiu, ktoru si nechcem pripustit je schizofrenia. Nemam pocity, ze by so mnou niekto manipuloval, ani nic podobne, ale citim sa dost nesvoj. Svet vidim v rovnakych farbach, nemam paranoje ani nic, vsetky tie iluzie si uvedomujem, len viem ze si tie pozitivne veci tak neviem uzivat, nepocitujem taku euforiu a podobne.

Ak niekto zazil nieco podobne alebo vedel by mi poradit, budem len rad.

Diky

dezko123

Ahojte,

hlásim sa po asi 2 týždňoch.

Situácia je takáto: Spánok už mám lepší, v podstate bezproblémový (možno kratší, ale aj 7 hodín je fajn), zaspím celkom rýchlo, akurát mám pocit, že nesnívam (resp. si nepamätám, že by sa mi niečo snívalo).

Posledné dva týždne boli takéto: Začal som si uvedomovať, že sa dá proti tomu ísť. Vrátil som sa späť ku zdravej strave, začal brať niacin a magnézium. Zlepšovalo sa to, cítil som sa lepšie. Bol som v saune, v posilke, a koncom minulého týždňa už to bolo fakt lepšie, doma s kamarátmi som sa cítil dobre, nemal som problém s ničím (bol tam iba taký ten pocit, pár myšlienok o mojom stave, ale už ma neovplyvňovali).
Problém nastal taký, že ako som sa fakt dobre cítil, tak cez víkend som aj čo to popil, zle sa stravoval a v nedeľu a pondelok sa mi to dosť zhoršilo. Mám pocit, že každá takáto zlá skúsenosť ma zase dosť stiahne dolu.

Čo je teda pre mňa veľmi zastrašujúci problém je, vnímanie. Čím horšie mi je psychicky, tým aj to vnímanie je intenzívnejšie a viac si ho pripúšťam. Či už sú to veci čo sa mi zazdajú inak, alebo nejakú situáciu vyhodnocujem inak, ako obyčajne. Je to akoby som veľmi vyľakaný a všetko sa mi skresľuje, len teda nie iba pocitovo, ale aj tým vnemom. Je to akoby mám stav ako pod vplyvom marihuany, len s tým rozdielom, že to neberiem ako srandu, že som celý dosekaný a všetko sa mi zdá, ale mám z toho strach, čo teda znamená, že na to stále myslím a aj tým pádom som menej výrečný, neviem sa na nič sústrediť, nedá sa mi do školy učiť a pôsobím (a aj sa cítim) neisto. Všetko si to uvedomujem, snažím sa to vytláčať, že to proste pravda nie je, správať sa normálne a pod. ale je to ťažké.

Mimo toho, stále cítim dosť ochudobnenie záujmov, jednoducho neviem nič dobre precítiť a to čo ma doteraz bavilo, už akoby zmizlo. Neviem niečo robiť z radosti, že by som sa aspoň z toho tešil a zabudol na to, čo sa mi deje. Je to spojenie strachu s depkou.

Od toho posledného fajčenia ubudol dosť dlhý čas (približne 42 dní) a preto neviem čo si o tomto mám myslieť. Je asi naivné si myslieť, že to stále spôsobuje nejaká prítomnosť THC v tele, ale to je asi jediné, čo mi ostáva.

Budem každopádne rád za každú reakciu :)

Ďikičko

kvietok43

ja som nikdy nefajcila marisu ,a mam strasne stavy ,ktore sa mi vracaju .. tyzden je dobre ,a potom zasa znova na mna pride ten stav ... po strasnych dnoch ako keby vijde slnko v mojej mysli,a potom ked je tak tyzden dobre tak ako keby si moja mysel povedala ,ze je uz dlho dobre ,vlastne ako keby si to sama navodim ,lebo si poviem ,uz mi je dobre spomeniem si na to a zasa s ami to pomaly zacne vkradat do mysle , dneska ma to prepadlo znova .. tazko sa mi dycha ,tazoba na hrudi ,, strasna uzkost ... som lutostiva placliva .. zavrela som sa do kupelne a riadne som sa vyrevala , strasne potrebujem nieco vykricat niekomu ,ale nemozem !!!! je to nemozne !! tak to v sebe dusim .. a mam pocit ze s toho zosaliem ! nikdy som si nemyslela ,ze mam taku slabu psychiku a to som matka ,a v zivote som si kadecim presla ,ale od svojich 20 sledujem ,ze som psych slaba . ale nevenovala som tomu pozornost a nikdy som si nemyslela ,ze sa mi toto bude diat ,som v zacarovanom kruhu uz 3 mesiace, DR ma poslala k psychiatricke ,ked som jej volala tak ze ma nezobere , ze ma plny stav ,tak som to brala tak ze ,kaslem na to nebudem zo seba robit psychopata ,to ked mi bolo uz dobre ,ale zasa mi je zle ..a inak vsetko co popisujes zvacsa o tom skreslenom ,videni ,citani atd sa mi postupne stavalo od 23 rokov chodila som koli tomu po neurologoch lebo som si myslela ze mam nador! ked mi urobili CT aj rezonanciu ,a vseko Ok ,tak som si povedala ze mi nic neni ze som zdrava ,a naucila som sa stym zit .. uz som stym tak vzita ,ze to nevnimam ,ale teraz prislo toto ..a neviem co mam stym robit ,skusam vsetko ,stojim ,pred zrkadlom a stale si opakujem ,nic ti nie je !!!!! nic ,ti nie je "!!!! za den zozeriem asi 12 tableitiek sedativ PC aj s guajacuranom .6 tabletiek za den !! a sem tam pomoze ,inokedy nie !! pijem aj caj na nervy !!!! a do toho sa este neviem niekedy aj nadychnut ..proste sa dusim sama sebou ,a neviem s tym nic urobit ! proste ja neverim ,ze som psych silny clovek .. keby som bola tak toto neprezivam ,raz si ta psychika musi vybrat svoju dan za krivdy na dusi ,moj nazor :)

dezko123

ludskydovod: Tak je super, že už to najhoršie pominulo a vieš že to ide už len k lepšiemu :) Presne ako hovoríš, niekedy treba spadnúť na totálne dno aby sa človek vedel postaviť

rene1337: Myslíš, že by si to mohol viac popísať ? Hlavne tú časť s pyramídou. Po pravde ma tvoja reakcia zaujala, a dáva mi dosť zmysel, i keď moc som toho nefajčil, takže toho v tele až tak veľa nie je.
Síce sa mi zdá, že to každým dňom je lepšie a lepšie, stále sa to strieda a je to ako na horskej dráhe, raz horšie raz lepšie. Raz si to uvedomujem, raz nie. Cítim, že ma to obmedzuje v každodennom živote, takže by bolo fajn to čo najskôr z tela dostať von.

monika555

ak sa mozem spytat ako ti urcili tu uzkostno depresivnu poruchu? aké sú jej priznaky?ja som si vkuse myslela, že mám práve tak dajako to na mňa sedelo, preto sa pýtam:)

ludskydovod

Takže ja som v 17 rokov..(nedávno) fajcievala marihuanu asi rok vkuse dva krát do tyzdna..mala som.v pohode stavy aké maly byť..No raz sme si tak dali dva silné sluky cez vodné stav bol úplne najprv že záchvaty smiechu a potom som videla osobu rozdvojenu a tak..zasekavali sa mi mimiky iných hrozne mi bilo srdce a mala som pocit že zomriem.chcela som volať sanitku a tak som bola agresívna .Z dňa som sa zobudila bolo to v pohode na druhy deň.No po dvoch dňoch v škole sa mi obraz akoby vzdialil,zakričala som pomoc,počula som hrozné hlasno a videla veľmi zaostreno,zavolali mi sanitku šla som domov,tam som bola veľmi smutná a už čakala kedy to prejde myslela som že sa mi len vrátil stav..o tomto všetkom samozrejme rodičia..vedeli.Ráno sa zobudila s dufanim že už je dobré,no ten dalsi deň bol asi najhorší v mojom živote,Fuu bolo mi stale zle stale som plakala prišla sanitka dala diazepan..tieto problémy pretrvávali hrozné som schudla,zistili mi uzkostno-depresivnu poruchu,tiež som sa tak veľmi bála rôznych psychických chorôb..teraz beriem asi mesiac antidepresiva a je mi lepšie..Aj ked toto čo sa stalo je pre mňa veľmi smutne..asi by som to už z môjho života nevymenila/nevymazala,teraz mám iné vnímanie,vďaka tomu som múdrejšía a hlavne lepší človek takže vďaka za túto skúsenosť ;) držím ti palce Všetko čo sa deje sa deje pre niečo.

rene1337

Daj si detoxikacny program nasad niacin, pomaly zvys pyramidu sauna 7 x tyzdenne + vitaminy pocas ocisty mozes zazivat podobne a aj neprijemne stavy. Telo sa musi zbavit zvyskou ktore sa ukladaju v bunkach, pokial to neurobis tieto stavy ti docasne mozu prestat no je pravdepodobne ze sa ti mozu vratit, nechcem ta strasit ale je to velmi dolezity postup v najhorsom pripade mozes dostat schyzu,uzkost,silne depresie,malatnost,dezorientacia,demencia atd...

dezko123

Uz si to uvedomujem aj ja, ze vsetko su to namotavky, asi mi nieco v zivote chyba a ani o tom neviem, ta trava a zrejme moja povaha to mohla len zvelicovat :) Uvidi sa aky bude dnes spanok ..
Toho, ze by ma kamarati nepochopili , sa nebojim, praveze su to normalni inteligentni ludia, ktorym ked poviem, ze mi to nerobi dobre tak to pochopia a urcite ma odsudzovat nebudu, skor mi pomozu a budu ma od toho drzat dalej, pretoze uz minule ked mi bolo zle, tak kamarat nevahal ani sekundu a ihned za mnou prisiel :)

Diky aj za tvoj komentar

ErikaEEE123

Podla mna ti vobec nic nie je a si psychicky celkom zdravy. Nefajci uz marihuanu, radsej oklam spoluziakov, ze mas astmu a nemozes fajcit. Alebo ze mas nejaku velmi silnu alergiu, ktora by v pripade fajcenia mohla vyustit do astmy. Chalani v puberte povazuju kazdeho, kto nechce hulit, chlastat a drogovat, za makkysa, padavku, sracku a hovno, ale pred chorobami ma kazdy respekt. Ked ich takto oklames, nechaju ta na pokoji. Ak prestanes s marihuanou, tak sa uz tieto stavy nevratia.

monika555

Mam kamaratku, ktora dost casto fajcila travu a mala z toho stavy ako derealizacia, pootom sa bola dakam chodit sama ze odpadne a pripadne v najhorsom sa bala ze ma schizofreniu... takze jej sa tato uzkost tiež prejavila po marihuane..a je uplne v pohode prešlo to , travu uz nefajci ....ono to je podla man dosť caste ze taketo stavy vie vyvolať uzivanie dakych drog takze urcite niesi v tom sam:)

dezko123

Ďakujem za tvoju reakciu.

To čo si popisala by dost sedelo na to, čo asi teraz prežívam. Takyto bordel a strach som hadam za svoj zivot este ani nemal.
Je pravda, že uz len to, ze som si precital tvoju reakciu ma ukludnilo.

Ono vies, najviac co ma trapi je, ze v tom uradovala ta marihuana. Keby viem, ze toto vyplyva z urcitej zivotnej situacii, tak uz davno som okej.

Ten napad s KBT vyzera zaujimavo, dnes si o tom urcite nieco nastudujem.

Este raz diky :)