Prednedávnom som si kúpila krystal deodorant v gulockovej forme značky Bekra. Domnievala som sa, že ide o najlepšie riešenie pokiaľ ide o deodorant bez hliníka. V zložení má však tento deodorant Aluminium Sulfate. Neviem teda či je to v poriadku? Keď som si študovala informácie O minerálnych krystaloch, zistila som že majú obsahovať potassium allum, preto si nie som ista, či je ten aluminium sulfate ok. Neviem nejako o tom nájsť relevantné info.
Aluminium Sulfate - hliník?
aluminium sulfate , ak je v malom mnozstve neskodi telu, sa nebojte :-) Ja robim chemicku. skor sa divajte, ci vo Vasich samponoch a kremoch nemate parabeny, to su karcinogenne latky... methylparaben, prophylbaraben..atd....
Pazuch mi má zajtra príst :-) som naň zvedavá, ale podľa zloženia usudzujem, že by mohol byť účinný.
tu máš o tom nejaké info www.peoplespharmacy.com,
keď chceš čisto prírodný dezodorant tak si kúp pazúch :)
Prirodny je aj hadi jed a neskodnost je zalezitost kolko telo znesie (tj vie pouzit alebo vylucit) a kolko je uz skodlive a na to mozu byt rozne nazory, pokial sa to nejak nedokaze.
Na aluminum chlorhydrate(chlorid hlinity) tiez tvrdili dlho, ze je neskodny.
Dokonca aj na ortut v plombach niekedy povazovali za neskodnu a tiez prirodnu, ludia nosili v zuboch a poniektori este stale nosia gramy tejto prirodnej, ale jedovatej latky....
Ďakujem za odpoveď. Zaujímalo by ma teda ako môžu tieto kryštály prezentovať ako prírodné a zdraviu neškodné. Neviem teda čo si mám o tom myslieť.
Alum je aluminum sulphate. Prenika menej do tela, ako aluminum chlorid, ale je to tak ci tak zamorenie tela hlinnikom.