Obávam sa, že mam crohnovu chorobu. Už rok mám traviace problemy /reflux/, stále ma bolí pod hrudnou kos)ťou (mierna neustavajuca bolesť) ... pri odberoch krvi som mal všetko OK /mierne zvýšene bielkoviny/ , no niekedy sa citim horšie ako napriklad teraz. Prelievanie v črevách, nafukovanie, riedšia stolica, bolesť v lavej dolnej časti brucha /ale myslim si že to je od nafuknutia/. Stolicu mam skoro stale mäkkšiu ale nie vyslovene že hnačka /až dnes som mal akokeby hnačku/, stolicu mam vždy raz denne. Uživam probiotika, jem veľa jablk a poslednu dobu /asi 3 dni/ som jedol kyslu kapustu.
Naozaj sa obavam, že to može byť crohnova choroba.
Ďakujem
Crohnova choroba, alebo niečo iné?
www.advancedhealth.sk
Zľava 5 € s kodom:ZLAVA5
neprišlo mi nic na email :)
Laiky, napisal som ti
Si inteligentný a slušný chlapec,ak budeš mať problém,ozvi sa,rada Ti poradím.
no... bez kolono tuto diagnozu nezistis.... takze skus najskor upravit sravu a ked to neprestane, tak sa kolono nevyhnes...
Nie kolonoskopiu ešte nerobili /a dufam že ani nebudu/
A k tomu stravovaniu určite skúsim to čo písala Kýčera :-)
Inak Vám zatial ďakujem
AnonyM-ešte raz opakujem,ak by si mal Crohna,mal by si aj iné príznaky-zápal čreva,začal by si prudko chudnúť,teploty,HNAČKY-riedke a viacnásobné stolice s rôznymi prímesami,... Nikde som netvrdila,že ho nemôžu mať aj deti. Prestaň sa báť a začni s tou úpravou stravy,pozoruj,po akom jedle Ťa začne nafukovať,ak sa Ti pridajú aj iné príznaky napíš. Ale to,čo si uviedol doteraz ma utvrdzuje v tom,že je to nesprávna kombinácia jedál a jedla,kt.Ťa a aj iných nafukujú. Plyny sa totiž tvoria u každého človeka,lenže 1 spôsobujú pri odchode problémy,inému nie. Vidím,že sa pridali aj iné baby,tak si vyber,kt. z nich chceš,aby Ti radili,lebo budeš mať z toho miš-maš. Ak chceš,aby som to bola ja,tak ma oslov.
a robili ti aj kolonoskopiu? tak ked nic nenasli tak asi tu dg. nemas... potom sa treba pozriet na travenie, ci mas dost enzymov, kyseliny... toto ti uz testovali?
Prepáčte, pisal som to cez mobil a zvykne mi to takto divne hadzať.
Na gastro chodim už rok a par mesiacov 2x gastroskopia, na poslednej kontrole vraj bolo všetko OK, stale spominam
že ma nafukuje, ale nejak to nerieši. Lieky momentalne neberiem žiadne, v utorok idem znova na gastro na kontrolu