Infekčná mononukleóza - ako dlho trvá ochorenie?

Lion78545

Ja som vyjedol asi 10 krabiciek ak nie viac isoprinosinu a EBV nemam pozit ani v igg. Taktie x ampuliek imunoru + injekcii polyoxu. Ale na borelu to nestacilo.

Girl143

Mononukleóza trvá tak 2-3 mesiace. Je to infekčné ochorenie, ktoré sa väčšinou lieči na "samotke" v nemocnici. Môžeš ju získať cca 1-2-krát za život. Získava sa, keď máš nižšiu imunitu a nakazí ťa niekto kto ju má (slinamy, dotykom, pitie z jednej flaše atď.) ten dotyčný ani nemusí vedieť, že ti ju predal, lebo jemu sa to nemusí ukázať. Ako poznať, že ju máš? Najprv si myslíš, že máš angínu, ale potom zistíš, že to nie je angína, ale niečo vážnejšie (mononukleóza [infekčné ochorenie]) (prekavuje sa zvracaním, kašlaním, kýchaním, horúčkami, sopliním... (Príznaky angíny)).

BTW: vlastná skúsenosť teraz ju mám druhý krát.

RNG

Nuz kazda viralna moze prerqast na zivotunebezpecnu, pre to sa treba branit voacerymi antoviralnymi prostriedkami aby si ich potlacil pod uroven skodlivosti co najrychlejsie.
Vyckavanie a setrenie sa nie je obrana, ale rezignacia a podla toho je aj casto zavazne poskodenie tela tymto virusom. Inac EBV virus nasli dnes na nervovych spojeniach az u 98% ludi, tj nie je nic zriedkaveho a skoro kazdy moze dostat mononukleozu a to aj viackrat v zivote, ked sa nebrani zvysovanim viralnej imunity. Podobne je to aj s roznymi herpesami, CMV HPV,VZV atd.

lombardo1981

Je to pomerne závažné ochorenie. Takže pokyny lekára dodržuje. Môžu nastať rôzne komplikácie... návrat choroby, zhoršenie príznakov, zápal srdcového svalu... a mnoho ǎlších. Pekne odpočívaj, nenamáhaj sa, dodržuj pečeňovú diétu, chráň sa pred dodatočnými infekciami. Uvidíš, raz to prejde. A potom si vyhodíš s kopýtka. :-)

lombardo1981

Po tých troch týždňoch by sa pečeň i slezina mali začať zmenšovať. Takže i bolesť by mala postupne ustupovať. Liečba trvá minimálne po normalizáciu pečeňových testov. Takže tie 3 mesiace určite. Ale u niekoho to trvá dlhšie.

RNG

EBV virus z tela neZmizne, ale vyssimi davkami antiviralnycy sa da potlacit velmi rychle. Odporucam 2 x 1 gram chaparalu, 15 gramov collostra, caj z 10 gramov huby chagy, 2 x 5 gramov monolaurinu a aspon 10 gramov vitaminu C, najlepsie vo forme ester C.
No a samozrejme protokol dr Berksona na regeneraciu precene, kedze tento virus ju znacne napada. A hodne mikrovlaknin na odmorenie tela, lebo extra vylucena zamorena zlc sa inac reabsorbuje do krvi a nie vynesie von absorbovana v mikrovlakninach.

lombardo1981

Liečba je pomerne dlhá. Najmä rekonvalescencia. Pokojne to môže byť aj pol roka. Krvné testy sa znormalizujú asi po 10 týždňoch (môže to byť aj viac).
Keďže IM spôsobuje v drvivej väčšine spôsobuje EBV (menej často CMV, o ojedinelých prípadoch Toxoplazma či adenovírus), tak toto ochorenie je
doživotné. I keď nie v tej podobe, v ktorej si ju prekonal. IM vytvára doživotnú imunitu. No pri oslabenej imunite je možný relaps.
EBV aj CMV patria medzi herpesviridea (tak isto ako herpes simplex). Oba majú schopnosť vytvoriť niekoľko druhov latencie. Napríklad EBV sa takto skrýva B-lymfocytoch. No na svoje produktívne rozmnožovanie potrebuje špecifické podmienky (mosohltan a mandle). CMV takto prežíva v lymfocytoch, makrofágoch, obličkách či slinných žľazách. Kde ale neobsahuje infekčnú formu vírusu.
Počas ochorenia si prenášač. Po prekonaní ochorenie už nie. Ale napríklad CMV môže pri transfúzii navodiť u zdravého človeka navodiť tzv. posttransfúzny CMV syndróm. Preto ani nemôžu darovať krv.

Kýčera

Schytal si Epsteinov-Barovej VÍRUS, takže veľký pozor na HYGIENU. Nebozkávať sa, používaj vlastný uterák, pohár+lyžičku/poriadne umývaj hlavne ich okraje/, po doznení choroby zubnú kefku do koša,...Mali by Ťa lekári sledovať/srdce, pečeň,.../, robiť pravidelné odbery ak nie si hospitalizovaný, musíš veľa oddychovať,...