Približne pred rokom mi zomrel môj otec, doteraz sa s tým neviem vyrovnať mali sme dobrý vzťah, ale najviac mi je ľúto že som sa s ním v podstate nestihla rozlúčiť. Viete mi poradiť ako s tým vyrovnať a zmieriť sa že už tu nie je?
Ako sa mám vyrovnať so smrťou otca
na tomto svete existuju rozni ludia a nikdy nevies co kedy komu pride vhod. Ale uz som sa rozhdool idem to skusit
preco mas taky strach z toho? to by musel byt clovek bez chrbtovej kosti aby mohol taketo nieco raz zneuzit, takze pokoj:)
tak zostane to tam navzdy ale nemyslim si ze by to v buducnosti mohlo niekedy niekomu uskodit
aj pisu za aky cas tieto vsetky fazy prejdu? :/
Vyrovnat sa so stratou sa da podla knizky Elisabeth Kuebler-Ross - O smrti a umierani. Clovek po strate prechadza 5 fazami - odmietanie, hnev, depresia, racionalizacia, vysporiadanie. Clovek zvycajne ostane zaseknuty medzi hnevom a depresiou a tieto 2 stavy sa u neho cyklia. Pokial s tym chces pomoct, napis spravu.
stale som z toho nejako na vazkach :/ predsalen ked to uz dam na internet tak to tam zostane v podstate navzdy
my pouzivame tento portal uz par mesiacov a postupne pridavame aj fotky, spomienky a podobne a zatial si myslim, ze je to fajn. Pribuda nam tam mnozstvo novych fotiek od mamininych kamaratok, takze som rada, ze na nu ludia nezabúdajú..
nie nemusis, datum narodenia, umrtia a asi aj cintorin, kde je zosnuly pochovany, ale hlavne aby si mal zazitky a spomienky s ktorymi sa chces podelit
a to musim byt rodinny prislusnik ked chcem vytvorit zosnulemu profil? ake udaje je tam potrebne zverejnit?
nemozem povedat, ze priamo pomohla. Ale trosku mi to tak vsetko odlahcilo, ked mi otec chyba pozriem si video s nim aj pocas dna v praci a velmi mi to pomoze pretoze verim, ze raz opat budeme spolu a ze smrtou nic nekonci.